Bank of America’nın raporuna bakılırsa, Z kuşağının şimdiden 7 trilyon dolar geliri bulunuyor. Z kuşağının gelirinin önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 140 artacağı öngörülüyor. Bu oranla geliri en süratli büyüyen dönem Z kuşağı olacak. Toplumsallaşmadan fazlaca bireyciliğe ehemmiyet veren bu kuşağın 2025’te 17 trilyon dolara, 2030’da 33 trilyon dolara gelire haiz olması planlanıyor.

Yüzde 40’ı dijitalde sosyalleşiyor

Çevrimiçi dünyaya doğan Z neslinin yüzde 40’ı dostlarıyla karşı karşıya olmaktansa online olarak söyleşi etmeyi tercih ediyor. Pazarlamada rotanın dijitale çevrildiğine dikkat çeken dijital performans ajansı EG Bilişim Teknolojileri Ceo’su Gökhan Bülbül, “Z kuşağı, toplumsal medya trendlerini takip ediyor, kontakt ve harcama biçimi olarak teknolojiyi hayatlarının her alanında kullanıyorlar. Firmalar, Z kuşağındaki tüketicilerle bağlantı oluşturmak için pazarlama stratejilerinin yönünü dijitale çevirmek zorundalar. Etkili bir dijital pazarlama stratejisi, yalnızca Z kuşağı hedef kitlesini idrak etmek ve taleplerine yanıt vermekle kalmaz, hem de işletmeleri geleceğe hazırlar.” ifadelerini kullandı.

Günde 3 saat toplumsal medyadalar

Ipsos tarafınca 2 bin 4 katılımcı ile meydana gelen araştırmaya bakılırsa, toplumsal medya kullanan Z jenerasyonunun averaj 3 saat 19 dakikası online platformlarda geçiyor. Gençlerin yüzde 25’i toplumsal medyada geçirdikleri vaktin kendilerini pozitif yönde hissettirdiğini söylüyor. 15-24 yaş aralığındakilerin yüzde 92’si WhatsApp, yüzde 91’i Instagram, yüzde 85’i YouTube kullanıyor. Gençlerin bir tek yüzde 5’i toplumsal medyada yer almıyor.

(Toplam: 7, Bugün: 1 )