Göbek yağıyla ilgili sorun, cildin hemen altında bulunan ilave dolgu katıyla (subkutan yağ: derialtı) sınırlı değildir, aynı zamanda iç organlarınızı da çevreleyen karnınızın derinlerinde bulunan viseral yağları (intraabdominal yağ)da içerir. Genel ağırlığınız ne olursa olsun büyük miktarda göbek yağına sahip olmak kardiyovasküler hastalıklar, insülin direnci ve Tip 2 diyabet, kolorektal kanser, uyku apnesi, yüksek kan basıncı gibi hastalıkların oluşum riskini arttırmaktadır. Yaş ve genetik faktörlerde göbek yağı alımına katkıda bulunmaktadır.
Gün içinde her şeyi tüketerek sadece bir ara öğünde yoğurtlu bir kür hazırlamak zayıflamaya yetmez. Sağlıklı bir diyet takibi, porsiyonları kontrol altında tutmak, şekerli içeceklerden uzaklaşmak ve fiziksel aktiviteyi günlük rutine almak yapılacak en önemli adımlardır. Her besinin vücuda ayrı ayrı sayısız faydası vardır, beslenmede renk ve çeşitlilik esastır ve her besinin faydası da dozunda gizlidir. Yoğurt, pul biber, zerdeçal içeren mükemmel bir diyetiniz bile olsa egzersiz olmadan tek başına karın yağlarını eritmeye yetmez . Haftada en azından 3 kez 45-60 dk orta şiddette ( tempolu yürüyüş, hafif tempoda koşu, bahçe işleri vb.) bir fiziksel aktivite edinmeniz gerekmektedir.
Göbek yağından kaybetmek çaba ve sabır gerektirir. Fazla yağ kaybetmek ve geri gelmesini önlemek için yavaş ve sürekli kilo vermeyi hedefleyin. Başlamak ve takibi sürdürmek için doktor ve diyetisyeninize danışın.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…