[ad_1]

PembeNar Özel – Serpil Dokurel

Kanser hastası sayısının her yıl daha da arttığını söyleyen Onkoloji Uzmanı Yavuz Dizdar,  “15 yıl önce 2 bin 500 olan yeni kanser hastası sayısı bu yıl 10 bine yaklaştı. İstanbul’da ve birçok yerde onkoloji merkezi açıldı. Kanserin yanında adını bilmediğimiz birçok hastalık ortaya çıktı. Otizm arttı, romatizmalar arttı Alzheimer arttı ve bunun yanında irritabl bağırsak hastalıkları çıktı. Bu durum sistematik bir problemin olduğunu gösteriyor. Yani bu sizin bireysel alışkanlıklarınızın da önüne geçmektedir” dedi.

Yoğurt artık bildiğimiz yoğurt değil!

Yavuz Dizdar, süt ve yoğurt ile ilgili de “Bir gün ‘Yoğurt neden bozulmuyor?’ başlıklı bir haber okudum. Çok fazla yoğurt tüketen biri olarak bu durumu araştırmaya karar verdim. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu durumun benim anlatamayacağım kadar enteresan bir durum olduğunu anladım. Sonuç bir anlaşıldı ki bütün süt değişmiş, yoğurt değişmiş, et değişmiş. Bu kadar sistemli etki varken hastalıkların artmasını beklememek saçma olur” diyor.  

Yavuz Dizdar’dan PembeNar’a özel açıklamalar videomuzda

‘Tavuk 60 gün içinde kesilmezse ölüyor’

Antibiyotikli tavuğa karşı olduğunu belirten Dizdar, “Bu kuş türünün aslına bakarsanız tavuk türüyle bir alakası kalmadı. Ama nedir özelliği 40 günde büyüyor. Eğer 40 günde o tavuğu kesemezseniz 60-70 günde ölüyor” diye konuştu.

Sebze ve meyvede kullanılan tarım ilacının zararlı olduğunu vurgulayan Dizdar, “Patlıcan ve biberdeki eğimi, paketleme kolay olsun diye tarım ilacıyla yok ediyorlar. Kanser hastalığındaki artışın gıda dışında bir açıklamasını ne yazık ki bulamıyorum. Bundan 20 yıl önce yedikleri etli kuru fasulyeye geri dönsünler” dedi.

Dizdar’dan süt tepkisi

Süt tüketiminin hiçbir faydasının olmadığını söyleyen Dizdar şunları söyledi: “Hayvanın bakteri sentez sınırı hızı kimyasallarla arttırılıyor. Hayvanın süt verimini artırmak için insülin benzeri büyüme faktörleri veriliyor. Bu şekilde süt 60 litreye kadar çıkartılıyor. Hayvanlara verilen tüm kimyasallar sütlerine geçiyor.”

Kutu sütlerin süt olmadığını dile getiren Dizdar, sütün  termodinamik yapısının değiştiğini belirterek sütün sütlükten çıktığını söylüyor.

Dizdar ayrıca, “Türkiye ne zaman hijyene aşırı saplandı, o zaman hastalıklar çoğaldı” diyor.

‘İşkembedeki bakteriye ihtiyacımız var’

‘İşkembedeki bakterilere ihtiyacımız var” diyen Dizdar, “Bakteri ve kolajen kaynağı alarak kendi floranızı sağlamlaştırabilirsiniz. Bu şekilde bağırsak tembelliği ve spastik kolik hastalıklardan korunmuş olursunuz” açıklamasını yaptı.

‘Vejetaryenler zeka pırıltısını kaybedebilir’

Dizdar, vejetaryen ve vegan beslenme ile ilgili de “Süte ihtiyacımız yok. Sütün içerdiği kalsiyumu yediğimiz her şeyden alabiliriz. Kalsiyumu bir yığın sebzeden de alabiliriz. Vejetaryenlik zor zanaattır. Vejetaryenler düzgün beslenemezse zeka pırıltısı kaybeder. Kaliteli peynir, yoğurt ve soğan tüketiyorlarsa sorun yaşamazlar” dedi.

Meyvelerdeki şeker kansere neden olur mu?

Meyvelerdeki şekerin kanser yaptığı tartışmasıyla ilgili ise Dizdar, incelenen bir portakaldan 20 çeşit tarım ilacının çıktığını belirterek,  meyvelerdeki şekerin, tarım ilaçlarının yanında masum kaldığını söyledi.
 



[ad_2]

(Toplam: 34, Bugün: 1 )