Categories: GENEL BİLGİLER

USB Bellek İçindeki Veriyi Koruma İçin 7 Yöntem

USB Bellek İçindeki Veriyi Koruma İçin 7 Yöntem

En sık kullanılan depolama aygıtlarından USB bellek için yanlış kullanım, veri kayıplarına yol açarak mühim dosyaların riske atılmasına niçin olabiliyor. USB hafıza bilgisayardan ansızın çekip çıkartmak, içinde bulunan dosyaları yanlışlıkla silmek, belleği virüs bulunan bir bilgisayarda kullanarak işlevsiz hale getirmek, yetkisiz bir kişinin müdahalesiyle veri yitirmek benzer biçimde problemlerin USB belleklerde veri kaybı yaratıyor.

1- Bilgisayardan çıkartırken “güvenli çıkart” komutunu kullanın. USB hafıza ile ilgili meydana getirilen en yaygın hata, işlem bittiğinde bilgisayardan derhal çekip çıkartılmaları oluyor. Sadece bu alışkanlık, hemen hemen aktarılamamış bilgilerin yitirilmesine yol açabiliyor. Bu durumu önlemek için usb belleklerin, “çıkart” komutu tamamlanınca çıkartılması gerekiyor.

2- Kullanıcı izinlerini düzenleyin. USB belleklere ve içindeki verilere yetkisiz kişilerin erişmesi ihtimaline karşılık kullanıcı izinlerinin sınırlandırılması aygıt güvenliğini artırıyor. Ekrandan disk kısmına sağ tıklamanın arkasından “güvenlik” ve “düzelt” seçeneklerine ulaşarak yapılabilen bu ayarlamayla erişim izninin her insana tanınmasının önüne geçiliyor.

3- Virüs kontrolü yapın. USB belleklerin, güvenliğinden güvenli olunmayan bilgisayarlara takılması veri kayıplarına adeta davetiye çıkarıyor. Bu şekilde bir problemle yüzleşmemek için bilgisayarların güncel antivirüs programlarıyla desteklenmesine gerekseme duyuluyor.

4- Ortak alanlarda bulunan bilgisayarları kullanırken daha fazlaca dikkat edin. Bir çok kullanıcı, acil gerekseme anlarında USB belleği herhangi bir bilgisayara takarak işlem yapmaktan çekinmiyor. Sadece bilhassa web cafe, otel, kütüphane benzer biçimde ortak alanlarda bulunan bilgisayarlarda USB hafıza kullanımı, verileri risk altında bırakıyor. Bilgisayardaki bir virüs ya da güvenli olmayan herhangi bir kaynaktan indirilmiş bir dosya yada program, USB diskteki verileri bozabiliyor.

5- Rutin olarak tarayın. USB belleklerde tertipli olarak yapılacak veri taraması, veri kaybının yaşanmaması için oldukça ehemmiyet taşıyor. Ek olarak USB diskinizde bulunan tüm dosyaları silmek istiyorsanız direkt format atmak daha iyi bir çözümdür.

6- Veri transferi gerçekleştirirken çevrimiçi olmayın. İnternete bağlı cihazlarda USB belleklerin virüs benzer biçimde sebeplerle zarar görme ihtimali oldukça yüksek olmasa da, bilhassa tehlikeli sonuç dosyaların USB belleğe aktarılması esnasında web bağlantısının kapatılması, verilerinize yönelik riskleri azaltıyor.

7- Şifreleyin. USB belleklerin şifrelenmesi de verilerin korunma düzeyini oldukça artıran önlemler içinde içeriyor. Belleğin cihaza her takılışında istenen gizyazı yardımıyla yetkisiz kullananların bellekteki dosyalara erişme tehlikesi neredeyse ortadan kalktığı için veri kaybı yaşama ihtimalinden uzaklaşılmış oluyor.

admin

Recent Posts

1 Ocak’tan İtibaren Geçerli Olacak: Toplu Ulaşımda Yeni 60-65 Yaş Kararı

Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…

2 gün ago

Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında

Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…

2 gün ago

Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti

Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…

2 gün ago

Akut Bakteriyel Rinosinüzit tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…

4 gün ago

Akut Otitis Media tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…

4 gün ago

Takım Sporları Çocuğunuzun Beyni İçin Büyük Puanlar Kazandırıyor

Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…

4 gün ago