UDP konusunu merak eden ve hakkında bilgi sahibi olmak isteyen pek çok insan bulunuyor. Bu insanlar konu hakkında bilgi sahibi olabilmek için ise en çok internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmektedir. Dolasıyla konu hakkında verilen bilgilerin önemi oldukça artmaktadır.
UDP Nedir?
UDP, TCP/IP protokol takımının iki aktarım katmanı protokolünden bir tanesidir.
UDP’nin Açılımı Nedir?
TCP/IP protokol takımının iki aktarım katmanı protokolünden biri olan UDP İngilizce dilindeki User Datagram Protocol kelimelerinin kısatlması olarak kullanılmaktadır. Türkçe dilindeki karşılığı ise Kullanıcı Veribloğu İletişim Kuralları şeklinde olmaktadır.
UDP Ne İşe Yarar?
UDP verileri bağlantı kurmaksızın yollamaktadır. Gelişmiş olan bilgisayar ağlarında paket anahtarlı bilgisayar iletişiminin sağlanmasında bir datagram modu oluşturabilmek için UDP protokolü yazılmıştır. Bu doğrultuda gelişmiş bilgisayar ağlarında paket anahtarlı bilgisayar iletişiminin sağlanmasında bir datagram modu olarak görev alır.
UDP Nasıl Çalışır?
UDP’nin çalışması son derece kolay olmaktadır. Bunun sebebi kimlik ve güvenlik onayına ihtiyacı duymamasıdır. Hızlı bir gönderime sahip olması söz konusudur. UDP ile veri aktarımının sağlanması anlık olarak gerçekleşir. Ses dosyalarının ve videoların sorunsuz bir şekilde karşı tarafa aktarılmasını sağlar. Bu süreçte ise paylaşılan verilerin kontrolü yapılmaz ve onay gerektirmez. Bundan dolayı da pratik ve hızlı bir aktarım isteyenler tarafından tercih edilmektedir.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…