Meydana getirilen araştırmalara gore, Türkiye’de 950 bin, dünyada ise 65 milyon epilepsi hastası bulunuyor. Yeryüzünde en yaygın ilk 10 hastalık içinde gösterilen rahatsızlığa karşı geliştirilen ‘inEpilepsy’ uygulaması ile nöbet gelmeden 180 saniyeye kadar ilkin hasta ile yakınlarının görsel ve işitsel olarak uyarılması mümkün. Akademisyenler ve girişimciler, erken uyarı sistemi yardımıyla en sık görülen motor jeneralize tip nöbetlerin yol açmış olduğu travmalara (düşme, çarpma yanma, kaza yapma vb.) karşı nöbetleri bu etkenlerden uzak geçirmelerini sağlamayı hedefliyor.
Dünya literatüründe bir ilk olan ve Türk bilim adamları tarafınca geliştirilen inEpilepsy uygulaması, Nöbet Idrak etme ve Takip Yazılımı yardımıyla epilepsi nöbeti gelmeden 180 saniyeye kadar kullanıcılarını ve yakınlarını uyarıyor.
TÜRK BİLİM İNSANLARI DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATTI
Türk akademisyenler ve Türk bilim adamlarının iş birliği neticesinde üç senelik bir Ar-Ge emek vermesi sonucu ortaya çıkan uygulama ile hasta yakınları da nöbet seyretme süreçlerine dahil olabiliyor. Nöbet Idrak etme ve Takip Yazılımına haiz dünyadaki ilk epilepsi uygulaması inEpilepsy, nöbet esnasında bulunduğunuz yeri görsel harita ile yakınlarınıza anında ileti olarak iletiyor. Uygulama epilepsi hastalarının yaşam konforunu negatif etkileyen nöbetleri minimum riskle atlatmalarına katkıda bulunuyor.
Uygulama ile bilgileri aktaran Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Eşref Akıl; “Dünyada en fazla mağduriyet oluşturan hastalıklardan birisi olan epilepsi, doğuştan ölüme kadar her dönemde yaşanabiliyor. Tamamen Türk yazılımı ile geliştirilen inEpilepsy uygulamasında veriler suni zeka ile işlenerek, epilepsi hastalarının geçirdikleri nöbetler ayrıştırılıyor ve kriz gelmeden 180 saniye öncesine kadar erken uyarı alarmı oluşturuluyor. Bu sayede hastanın bulunmuş olduğu yerde kendini güvenli bir pozisyona alması sağlanıyor ve nöbetlerini güvenli alanlarda geçirmelerine destek oluyor” dedi.
inEpilepsy uygulaması ile istenildiği takdirde uzman görüşü ve uzman takip edeni özelliği ile veriler hastaların kendi doktorları ile anlık paylaşılıyor. Bu sayede doktorlar süreç hakkında daha çok bilgiye haiz olduğundan hastalarını daha yakından tanıma olanağına haiz oluyor. Dünya literatüründe bir ilk olan Türk bilim adamları ve Türk akademisyenlerin yardımı ile tasarlanan inEpilepsy, ilaçların kullanım saati ve dozları kayıt altına alarak hatırlatma da yapıyor. Bu sayede epilepsi hastaları tedavilerini aksatmadan sürdürebiliyor.
180 SANİYE
Uygulamayı hayata geçiren Insense Yazılım’dan Assoc. Prof. Dr. Ömer Faruk ERTUĞRUL şunları söylemiş oldu; “Epilepsi hastası olan ayda birden fazla nöbet geçiren, nöbetlerini şiddetli olarak nitelendiren, dünya genelinde 65 milyon şahıs bu uygulamadan yararlanabilecek. Epilepsi krizleri için geçen her bir saniye fazlaca mühim. Biz de bu bilinçle hareket ettik. Epilepsi nöbeti gelmeden 180 saniye ilkin kullanıcıları uyaran uygulamamız ile hastalar erken uyarı yardımıyla nöbetlerini güvenli bir halde atlatabilecek. Uygulamamız üstündeki geliştirmelerimizi tertipli olarak yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde alacağımız yeni yatırımlarımız ile uygulamayı geliştirmeye ve epilepsi hastalarının yaşam konforlarını iyileştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Google Play Store ve App Store’dan indirebileceğiniz inEpilepsy, sınırı olan sayıda kişiye talepleri üstüne parasız kullanım hakkı da sunuyor.
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…
Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…
Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…
Yeni bir araştırma, günlük adım sayısını, mütevazı seviyelerde bile artırmanın, depresif semptomlarda bir azalma ile…
, , ,Her kış ilkbaharı, sonra heyecanla yazı bekleriz. Beklediğimiz güneş, deniz, kum keyfi ile…
Rüyada Güneş Işığı Vurması Ne Anlama Gelir?,Rüyada Güneş Işığı Vurması Ne Anlama Gelir? Ne Demek,…