Gebelik oranı ve sağlıklı gelişen doğum oranı aynı anlamı taşımaz. Gebe kalma olasılığı canlı doğum olasılığına göre daha yüksektir. Ancak bazı tüp bebek merkezleri gebeliği de doğum oranıyla bir hesaplar. Biyokimyasal gebelik çeşitlerine oldukça sık rastlanır. Biyokimyasal gebelik, kan ve idrar tahlilleri ile görülen ancak ultrason ile görülemeyen gebeliktir. Tüp bebekte amaç gebe kalmak
değildir. Amaç, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmektir. Tüp bebek başarı oranı sağlıklı bir bebeğin tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelmesi ile ölçülür.
Kısırlık artık günümüz şartları ile tedavisi mümkün olan bir hastalık türüdür. Uygun tedavi yöntemleri, sabır ve olaylara olumlu yaklaşım birçok çiftin yüzünü güldürüyor. Tüp bebek uygulaması birçok nedenden dolayı yapılabilir. Bu nedenlerden dolayı gebeliği etkileyen etkenler de oluşabilir. Bu etkenler;
Gibi birçok etken gebeliği engelleyebilir. Tüp bebek başarısı için ilk önce çiftin şartları değerlendirmek gerekir. Tercih edilen bütün merkezlerin tüp bebek için mutlaka bir gebelik oranı vardır. Fakat kısırlık sebebi basit ve çabuk aşılabilecek hastaları tedavi için kabul eden bir merkez ile zor tedavileri başarmış bir merkezin başarı oranları farklılık gösterir. Merkeze başvurmadan önce hangi kısırlık hastalıklarını kabul edip etmediği araştırılmalıdır.
Tüp bebek başarı oranlarında merkezlerin laboratuvar ortamı ile de alakalıdır. Laboratuvar ortamı gebeliğin gelişmesinde etki gösteren en önemli etkendir. Her çift için tüp bebekte belli bir şans oranı vardır. Ancak gebelik şansını yakalamak için tedaviyi birkaç kez denemek de yarar vardır. Fakat çiftlerde 3. tüp bebek denemesinden sonra yapılacak deneme için çift yeniden gözden geçirilmelidir. Gerekli durumlar da yeni tetkikler yapmak faydalı olur. Tüp bebek tedavisinde başarı sağlanması bilenen faktörler haricinde bilinmeyen faktörlerle de alakalıdır. Hasta daha önce iki veya üç defa düşük yapmış ise tedavinin başarı şansı azalabilir. Ancak hiçbir sorun gözlenemeyen tedavilerde defalarca denense bile başarısız olunabilir. Tüp bebek muayenelerinde başarı oranı düşük olsa bile sonuç olumlu olabilir. Bazı durumlarda tüp bebek uygulaması ile çocuk sahibi olamayan çiftler ilerleyen zamanlarda kendiliğinden çocuk sahibi olabilir. Gebelik oranı başarısında bazı oranlar vermek gerekirse;
Tüp bebek merkezlerinin başarı oranlarını araştırırken doktorun ve gebelik oranlarının araştırılmasının yanı sıra çiftler kendi durumlarını da gözden geçirmelidir. Bu durumlardan sonra karar vermekte yarar vardır.Tedaviye maddi ve psikolojik olarak hazır olmak her zaman bir adım önde başlamak demektir.İlk tedavi sonrasında başarılı olunmayacağını bilerek başlanılmalıdır.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…