Hanım Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Faruk Abike, Derin Pelvik Endometriozis hastalığıyla başa çıkmak için önerilerini 7 maddede sıralıyor;
1-Doktorunuzla tertipli iletişimde olun. Şikayetlerinizde bir değişim olursa yada yeni problemler ortaya çıkarsa kesinlikle haberdar edin.
2-Tedavi planınızı aksatmayın. Gerekirse planınızı doktorunuzla gözden geçirin.
3-Hafifçe egzersizler yapın sadece aşırı egzersizden kaçının. Doktorunuza danışmadan yeni bir egzersiz programına başlamayın.
4-Anti-inflamatuar özelliklere haiz gıdaları içeren bir diyet benimseyin. C vitamini, omega-3 yağ asitleri ve lif içeren gıdalar, iltihaplanmayı azaltabilir.
5-Stres hastalık şikayetlerinizi artırabilir. Meditasyon, derin nefes alma teknikleri, yoga yada terapi şeklinde stres yönetimi tekniklerini uygulayın.
6-Derin Pelvik Endometriozis ile başa çıkma sürecinde destek gruplarına katılmak, öteki insanlarla deneyimleri paylaşmak ve duygusal destek almak yararlı olabilir.
7-Sigara içmeyi bırakmak, sıhhatli bir uyku düzeni oluşturmak ve alkol tüketimini sınırlamak şeklinde yaşam seçimi değişimleri genel sağlığınızı iyileştirebilir.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…