Tıbbın her geçen dönem ilerlemesine karşın bu hastalıklara çözüm bulunamıyor. Ya insanlar hayatlarını kaybediyor yada bu hastalıkla bir ömür boyu yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor…
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi:
Son yıllarda ortaya çıkmış ve bir çok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuş çözümü bulunmayan hastalıklar arasında ilke sırada kenelerden insana bulaşan kırım-kongo kanamalı ateşi yer alıyor. Genellikle kırsal bölgelerde yaşayan insanlarda görülen son derece ölümcül olan hastalığın şu ana kadar tedavisi bulunamıyor.
Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı
İşte tıbbın çaresiz kaldığı diğer bir hastalık isminden de anlaşılacağı üzere genetiktir. Bu hastalık kişinin yaşamını oldukça derinden etkileyen ömür boyunca süren hastalıktır.Bu hastalıkta tedavi hastalığı ortadan tamamen kaldırmaktan ziyade hastanın belirli yaşam kalitesini artırma ve hastalığın etkilerini azaltmaya yöneliktir.
Alzheimer:
Alzheimer hastalığı ismini bulan doktordan almaktadır. Genellikle yaşlılarda görülen beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalık olan alzheimer tedavisi olmayan hastalıklardandır. Kullanılan bir takım ilaçlar hastalığa olumlu etkiler yapsa dahi zarar gören beyin fonksiyonlarını iyileştirmek mümkün olmadığından tedavisi mümkün olmamaktadır.
Kanser:
Son yıllarda insan ölümlerine en çok neden olan hastalıkların başında kanser gelmektedir. Kanserin tedavisi bulunsa bile ilk evrelerinde tespit edilmiş kanser hastalıklarına karşı son derece etkisi olması ile birlikte ilerleyen kanser durumunda ise bu tedavilerin işe yaradığını söylemek bir hayli güçtür. Pek çok kanser türü bulunduğundan bazı kanser türlerinde tedavi nerede ise hiç yoktur. Tedavi yapılsa bile etkisi olmuyor.
Şeker (Diyabet) Hastalığı:
Şeker hastalığının bazı türleri vardır. Hastalığın kısmen tedavisi bulunmaktadır. Ama hastalığı tamamen yok etmek şu an ki koşullarda mümkün değildir. Şeker hastalığın kullanılan ilaçlar özellikle insülin ilacı hastalığın olumsuz etkilerini azaltmak için son derece yaygın kullanılan tedavi biçimleridir.
Çölyak hastalığı:
Çözümü olmayan diğer bir hastalık ise çölyak hastalığıdır. Belki kırım-kongo kadar ölümcül değil ama insanın yaşamını son derece derinden etkileyen hastalıktır. Genetik olarak nesilden nesile aktarılan hastalıkta bebeklik döneminde erken teşhis yapılabilirse hastalıktan kurtulmak mümkün olabiliyorken aksi taktirde ömür boyu gluten diyet uygulanması gerekir.
Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10 gr) kuru maya 1 tatlı kaşığı…
Giriş Monaco ile Paris Saint-Germain (PSG) arasındaki karşı karşıya gelme, bir tek iki ekip için…
Sevinç Özkan Kimdir? Sevinç Özkan, Türkiye'de toplumsal medya fenomeni olarak tanınan ve genç yaşta geniş…
KPSS Nedir? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların…
Tapu işlemlerinde mülkiyet devri işlemleriyle ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre mülkiyet devri işlemleri…
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…