Categories: GENEL BİLGİLER

Sonbaharda katkısız ve doğal beslenme için “Ton”la öneri

[ad_1]

 Tozan’ın bu dönem için önerilerinin başında, Omega-3 ve doğal protein kaynağı olarak katkısız ve koruyucusuz ton balığı var.

Soğuk kış günlerinin habercisi olan sonbahar, birçok hastalığın da pusuda beklediği bir mevsim. Psikolojik ve fiziksel olarak sarsıcı etkiler yaratabilen mevsim geçişlerinin yanı sıra havaların da yavaş yavaş soğumaya başlaması, bronşit, grip, öksürük, nezle gibi soğuk algınlıklarına davetiye çıkarıyor. Kış hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğu sonbahar günlerini hem zinde hem de sağlıklı geçirebilmek için yapılması gerekenlerin başında ise doğru beslenme ve hareketli yaşam tarzı geliyor. Prof Dr. Emine Nur Tozan’ın önerileri bununla sınırlı değil…

Kendinizi kışa hazırlayın!

Tozan, “Sonbahar ve kış aylarının mucizesi doğal Omega-3 ve bol vitaminde saklı. Sağlığa faydalarının yanı sıra doğru tüketildiği takdirde kilo kontrolü de sağlayan renkli kış meyvelerini ve sebzelerini  sofralarınızdan eksik etmeyin. Haftada ez 2 kez ton balığı tüketimi ise vücudumuzun ihtiyaç duyduğu Omega–3, kalsiyum, magnezyum, potasyum, protein ve minerali doğal kaynaktan almak için en lezzetli yöntem. İçeriğindeki yağ asitleriyle hücrelerde yağ deposu oluşumunu önleyerek kilo alımını da azaltan bu besinler, tok tutucu özelliğiyle diyet öğünlerinin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor” diyor.

Bağışıklık sisteminize dost gıdalar tercih edin

Sonbaharda da Akdeniz tipi beslenme şeklinin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Tozan, “Mevsim değişikliklerinde sık rastlanabilen hastalıklara karşı koruyucu birer kalkan olan, bağışıklığa dost ve sindirimi kolay besinlerle, vücut direncinizi artırmaya, kalp ve kemik sağlığınızı korumaya özen gösterin. Kuruyemiş, sebze ve salatalar başta olmak üzere, Omega-3, B12, A, D ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan, zeytinyağlı ve kolay açılabilen ton balığını bu dönemde daha sık tüketmekte fayda var. Düzenli uykunun ve bol su tüketilmesinin vücut direncine etkisini hepimiz biliyoruz. Bütün bu alışkanlıkları ‘hareket’le birleştirerek, oldukça zinde ve sağlıklı bir kış mevsimi geçirmek mümkün” diyerek önemli ipuçları veriyor.

Sağlıklı yaşamın anahtarı derin denizlerde saklı

Ancak dikkat! Dünya Sağlık Örgütü’nün tüketim tavsiyeli ürünleri arasında yer alan ton balığını doğru ve güvenilir kaynaktan almak önemli. Bu konuda Tozan, “Pandemi ile birlikte doğal ve sağlıklı beslenme tercihlerine artık daha fazla odaklanıyoruz. Ton balığı, kolay açılan kapağı ve sağlıklı lezzetinin yanı sıra en doğal protein ve Omega-3 kaynağı olarak artık sofraların vazgeçilmez ürünü” diyor.

Katkı maddesi ve koruyucu içermediği gibi vitamin ve mineral desteğiyle bu zorlu dönemde her yaştan tüketicinin en sevdiği alternatife dönüşen ton balığını tercih ederken, ambalajın kolay açılabilir olmasından katkısız ve koruyucusuz olmasına kadar bazı önemli konulara dikkat etmek gerekiyor. Öte yandan Çanakkale’de üretilip Hint ve Atlantik okyanuslarının derin sularından sofralarımıza gelen katkısız ton balıkları, çiftlik balığı olmadığı gibi, en doğal Omega-3 kaynağı olarak ruh sağlığından bağışıklık ve metabolizmanın güçlenmesine kadar birçok fayda sunuyor.

[ad_2]

admin

Recent Posts

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

1 ay ago

Yıl İle İlgili Yararlı Bilgiler

Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…

1 ay ago

Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

3 ay ago

Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

3 ay ago

Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

3 ay ago

Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

3 ay ago