Küresel ölçekte Ekim ayı, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olarak kutlanıyor. Şirketlerin siber güvenlik konusunda bilinçlenmesi ve güvenlik önlemlerini geliştirmesi büyük önem taşıyor. Etkili güvenlik önlemlerine sahip olmayan şirketler hem itibar kaybı yaşıyor hem de iflas etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Siber riskleri gözden kaçıran şirketlerin başta fidye saldırıları olmak üzere pek çok siber saldırı karşısında açık bir hedef haline geldiğini belirten Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’na özel şirketlerin alması gereken 10 siber güvenlik önlemini paylaşıyor.
Büyük ölçekli şirketler ve KOBİ’ler pek çok siber güvenlik riski ve veri ihlalleriyle karşı karşıya kalıyor. Etkili siber güvenlik çözümlerine sahip olmayan şirketlerin tüketicilerini kaybederek iflas etme riskiyle karşı karşıya kaldıkları ise bilinen bir gerçek. Şirketlerin giderek artan tehlikeler karşısında doğru güvenlik çözümlerine sahip olmasının kritik önem taşıdığını vurgulayan Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’na özel tüm şirketler için hayati önem taşıyan 10 siber güvenlik önleminin altını çiziyor.
ALINACAK 10 KRİTİK ÖNLEM ŞİRKETLERİN GELECEĞİNİ KURTARIYOR
Siber saldırılarla karşılaşan ve etkili bir biçimde mücadele edemeyen şirketler hem büyük finansal kayıplar hem de ciddi itibar kaybı yaşıyor. Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, siber riskler karşısında Siber Güvenlik Farkındalık Ayı’nda alınabilecek 10 kritik siber güvenlik önlemini sıralıyor.
1. Şirket çalışanlarınızı eğitin. Çalışanların siber saldırıları önleme konusunda eğitilmesi ve mevcut siber saldırılar hakkında bilgilendirilmesi siber saldırılara ve veri ihlallerine karşı mücadelede en etkili stratejilerden biri olarak sıralanıyor. Aksi durumlar, siber güvenlik konusunda yeterince bilgi sahibi olmayan çalışanların hackerların tuzağına daha kolay düşmesine sebep oluyor.
2. Tüm yazılım ve sistemleri sürekli olarak güncelleyin. Sistem ve güvenlik yazılımlarının güncelliğini yitirmesi güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına yol açıyor. Hackerlar ortaya çıkan güvenlik açıklardan yararlanarak şirket verilerini ele geçiriyor. Bu gibi durumlarla mücadele edebilmek için tüm yazılım ve sistem güncellemelerini takip etmek gerekiyor.
3. Uç nokta güvenliğini önceliklendirin. Uç noktalar, şirket ağlarına bağlı çalışan tüm cihazlara verilen isimdir. İş ağlarına bağlı teknolojik cihazların hepsinde yüzde yüz güvenlik sağlamak adına uç nokta koruma yazılımları kullanmak önemlidir.
4. Etkili bir güvenlik duvarına sahip olun. Şirketlerin siber saldırılara karşı korunmasının en etkili stratejilerinden biri, ağlarda güçlü güvenlik duvarına sahip olmaktır. Güvenlik duvarı, şirket ağ ve sistemlerine yönelen saldırıların mağduriyet yaratmasını büyük oranda engelliyor.
5. Verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin. Verilerin güvenli ortamlarda yedeklenmesi şirketlere yönelik saldırıların gerçekleşmesi durumlarında oldukça etkili bir yöntem olarak sıralanıyor.
6. Sistemlerinize kimlerin eriştiğini takip edin. Şirketler için şirket ağlarına kimlerin eriştiğini kontrol etmek büyük önem taşıyor. Düzenli olarak yapılan kontroller ise veri ihlalleri karşısında şirketleri koruyor. Bunun için şirketlerin uygulamalarına, verilerine ve hizmetlerine açıkça tanımlanmış erişim politikalarına bağlı olarak güvenli, uzaktan erişim sağlayan BT güvenlik çözümü Zero Trust yaklaşımını benimsemeleri tavsiye ediliyor.
7. Wi-Fi koruması kullanın. Çalışanların güvenli olmayan Wi-Fi ağlarına bağlanması, şirket cihazlarına virüs bulaşma ihtimalini artırdığı için tüm sistem siber tehdit riski karşısında savunmasız kalabiliyor. Bu nedenle sistemleriniz için yapabileceğiniz en güvenli işlemlerden biri, Wi-Fi ağlarınızın güvenliğini sağlamak ve gizlemektir.
8. Çalışanlar için kişisel hesaplar oluşturun. Her uygulama ve program, her çalışan için benzersiz bir oturum açma gerektirir. Birçok kişinin aynı kimlik bilgileriyle bağlantı kurması şirketinizi tehlikeye atabilir.
9. Kontrollü yönetici izinlerine sahip olun. Çalışanlar bilinçsiz olarak şirket cihazlarına sistemi tehlikeye atan yazılımlar yükleyebilmektedir. Kontrollü yönetici izinlerine sahip olan şirketler, çalışanların ağlardaki belirli dosyaları yüklemesini ve bunlara erişmesini engelleyerek veri ihlallerinin büyük oranda önüne geçebiliyor.
10. Ayrı kullanıcı adları ve parolalar oluşturun. Bir şirketteki herkesin aynı şifreyi kullanması riskli olabiliyor. Hackerlar, bir şirket parolasını ele geçirdiği takdirde tüm sisteme ve kullanılan tüm uygulamalara da kolaylıkla erişebiliyor. Şirketlerde kullanılan her program için ayrı parolalara, kullanıcı adlarına sahip olmak ve sık sık bunları değiştirmek ise şirketlerin iç ve dış tehditler karşısında güvende kalmasının en etkili yollarından biridir.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…