Reem Nöropsikiyatri Merkezi’nden Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, gelişen teknolojiyle yaşanmış olan yoğun elektromanyetik kirliliğin, bellek problemlerine niçin bulunduğunu söylüyor.
Görsel imajlardan yararlanmanın, tertipli spor yapmanın, elektronik sistemlerden uzak durmanın, tertipli beslenmenin, mineral ve vitamin takviyesinin, sigara, alkol benzer biçimde zararı dokunan alışkanlıklardan kaçınmanın ve tertipli uykunun hafızayı güçlendireceğini belirtiyor. Son yıllarda meydana getirilen araştırmalara gore, yatak odasında gül bulundurmanın, öğrenilen bilgilerin belleğe yerleştirilmesini şaşılacak derecede pozitif etkilediğini belirten Yavuz, kısa süreli gül kokladıktan sonrasında bile, belleğin güçlendiğini ve unutkanlığın önlendiğini ifade ediyor. Uyku esnasında gül kokusu altında olmanın, yeni alınan detayları daha kuvvetli bir halde kaydettiğini aktaran Yavuz, “Sabah uyandığında gül suyu ile ferahlamak ya da gün içinde gül kokusu yada gül suyu kullanmak hafızanızı kuvvetli kılabilir ve unutkanlığı yenmenizi sağlayabilir.” diye konuşuyor. Gül suyu ek olarak, cilt temizliği ve çatlamış el, ayak, dudak ve cilt için etkili oluyor.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…