Categories: GENEL BİLGİLER

Ses nasıl yazıya çevrilir? İşte 7 kullanışlı uygulama…

Ses kayıtlarını yazıya dönüştürme teknolojisi, günlük yaşamımızda ve iş süreçlerimizde büyük kolaylık sağlıyor. Kullananların gereksinimlerine bakılırsa değişik özellikler sunan bu uygulamalar ses kayıtlarınızı yazıya dönüştürerek not alma, rapor hazırlama ve benzeri işlemleri hızlandırıyor.

İster iş ister eğitim amaçlı olsun, bu uygulamalar yardımıyla ses kayıtlarınızı zahmetsiz bir halde yazıya dönüştürebilir ve içeriklerinizi daha verimli bir halde yönetebilirsiniz. İşte bu alanda öne çıkan altı uygulama ve özellikleri:

Google tarafınca geliştirilen Google Keyboard, aslına bakarsak bir klavye uygulaması olmasına karşın ses kayıtlarını yazıya çevirme mevzusunda oldukça yetenekli. Google Tercüme ile entegre çalışan bu uygulama, 60 değişik dili destekleyerek geniş bir kullanım alanı sunuyor. Mobil cihazlara kolayca indirilebilen Google Keyboard, kullananların ses kayıtlarını süratli ve etkili bir halde yazıya dönüştürmelerine olanak tanıyor.

iOS kullanıcıları için hususi olarak sunulan Just Press Record’un ses kaydını yazıya çevirme mevzusunda oldukça kapsamlı özellikleri bulunuyor. Tek tuşla kayıt, tercüme ve cihazlar arası senkronizasyon benzer biçimde işlevleriyle dikkat çeken Just Press Record ücretli bir uygulama sadece kullanım kolaylığı ve etkinliği ile öne çıkıyor.

Ses kayıtlarının yanı sıra videoları da metinlere dönüştürebilen Transcribe, suni zekâ teknolojilerini kullanıyor. Tek tuşla ses kaydını yazıya çevirme özelliği sunan Transcribe, kullananların ses ve video içeriklerini metne dökme sürecini zahmetsiz bir hale getiriyor. Bu uygulama, bilhassa araştırmacılar ve içerik üreticileri için büyük bir destek olabilir.

Android aygıt kullanıcıları için tasarlanmış Speechnotes, Google’ın ses tanıma teknolojisinden güç alıyor. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan bu uygulama, ses kayıtlarını süratli ve doğru bir halde yazıya dönüştürme imkânı sunuyor. Parasız sürümün yanı sıra daha gelişmiş özelliklere haiz bir Premium sürümü de mevcut.

Google Dokümanlar, metin hazırlama ve düzenleme mevzusunda milyonlarca kullanıcı tarafınca tercih edilen bir seçenek. ‘Sesli Yazma’ özelliği yardımıyla kullanıcılar ses kayıtlarını direkt yazıya dönüştürebiliyor. Bu özellik eğitim ve iş hayatında hakkaten büyük avantaj.

Ses idrak etme mevzusunda oldukça başarıya ulaşmış olan Dictation.io, kullananların ses kayıtlarını eksiksiz bir halde yazıya çeviriyor. Fakat ne yazık ki mobil uygulaması yok. Web tabanlı bir çözüm sunan Dictation.io’nun ara yüzü de oldukça kullanışlı.

Speechy, kuvvetli bir ses tanıma altyapısına haiz suni zekâ destekli bir asistan. Uygulama 80’den fazla dil seçeneği sunuyor; tabletlerden bilgisayarlara ve akıllı telefonlara kadar geniş bir kullanım yelpazesine haiz.

admin

Recent Posts

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

2 hafta ago

Yıl İle İlgili Yararlı Bilgiler

Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…

3 hafta ago

Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

2 ay ago

Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

2 ay ago

Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

2 ay ago

Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

2 ay ago