Saç süratli büyüyen bir yapıdır. Sadece yediğiniz yiyecekler ile saçınızın artmasına ve çoğalmasına destek olabilirsiniz. Sıhhatli saç büyümesi için A, C, E, B6 ve B12 vitaminlerini almanız gerekir. Ek olarak çinko, protein, kükürt ve demir içeren besinlerde saç yapısını güçlendirmeye destek sağlar.
Yumurta
Protein, saç için eğer olmazsa olmaz bileşenlerden biridir. Saç denilince akla ilk olarak protein gelmektedir. Saçı sıhhatli bir yapıda tutmak için ne olursa olsun protein içerikli gıdalar yemelisiniz. Protein ile beraber yumurtada saç dökülmesini engellemiş olan gıdalar içinde. Yumurta içinde biotin ve B vitaminleri bulunur.
Kaliteli yüksek oranda protein içeren yumurta bilhassa saçı sağlamlaştırma özelliği ile bilinir. Saç büyümesini, uzamasını, çoğalmasını ve destekleyen yumurta bununla birlikte da saç derisine yarar sağlar. Sıhhatli ve kuvvetli bir saç için yumurta olmazsa olmaz gıdalardan biridir. Yumurtadan maksimum bir verim almak için hem sarısı hem de beyazını tüketmeye itina gösterin. Yumurta akı bilhassa vücuda yüksek oranda protein sağlar. Protein emilimini arttıran yumurta beyazını ne olursa olsun her gün tüketiniz.
Ek olarak yumurta ile beraber saçınıza maske yapabilirsiniz. Direkt yumurta ile saça uygulanan maskeler saç yapısını güçlendirmesiyle bilinir. Hatta kına ve benzeri saç bakımı uygulamalarında çoğunlukla yumurta karışımlara konulur.
Somon
Somon cilde, vücuda, damarlara ve saça iyi gelen oldukça yağlı bir balık türüdür. Saç büyümesine destek olan somon omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Bundan dolayı sıhhatli bir saç yapısı için olmazsa olmaz besinler içinde yer alır. Somon içinde B12, B5 ve B6 yer alınır. Bunun yanı sıra tüm B vitamin grupları ve öteki vitamin grupları somon içinde bulunur.
Vitamin bakımından varlıklı olmasıyla birlikte mineral bakımından da oldukça zengindir. Ek olarak içinde yüksek oranda protein bulunur. Kaliteli protein kaynaklarından önde gelen somon saçın süratli büyümesine destek sağlar.
Saçta kuruluk ya da dökülme benzer biçimde sorunları çözmeye destek sağlar. Bilhassa sıhhatli bir saç yapısı için günde minimum iki kere somon tüketmek oldukça önemlidir. Somon sevmiyorsanız eğer saç dökülmesini engellemek için ringa, sardalya, alabalık ya da uskumru benzer biçimde balık türlerini tercih edebilirsiniz.
Tatlı Patates
Tatlı patates vücuda sıhhatli vitaminler ile destek olmakla birlikte saç yapısına da destek olan gıdalardan biridir. Tertipli olarak tatlı patates tüketmek, saç yapısını kuvvetlendirir. Saç büyümesini destek sunar ve saçı çoğaltır. Tatlı patates içinde yüksek oranda A vitamini bulunur. Hem göze hem cilde iyi gelen tatlı patates saç yapısını da kuvvetlendirir bununla birlikte saç derisini de besler.
Tatlı patates içinde yer edinen beta-karoten maddesi sıhhatli hücre üretimi sağlar. Hücre dokusunu destek sunar ve kuvvetlendirir. Bu sayede sıhhatli dokular normalden daha süratli bir halde büyür. Tatlı patates içinde büyük oranda C vitamini barındırır. Ek olarak içinde C vitamini, bakır, demir ve protein bulunur.
Tatlı patatesi sevdiğiniz şekilde yemeklerin içinde, haşlanmış ya da kızartma olarak tüketebilirsiniz. Ek olarak içinde bulunan C vitamini yardımıyla hastalıklardan koruduğu da söylenebilir.
Sığır Eti
Vücudun saç üretmek ve büyütmek için sıhhatli proteine ihtiyacı vardır. Saç dökülmeleri çoğunlukla protein eksikliğinden dolayı meydana gelir. Ek olarak saç derisinde oluşan kuruluk ve saçlarda meydana gelen kırılmalarda protein eksikliğinden dolayı oluşur. Sığır eti yüksek proteinli besinler içinde içeriyor.
Sağır eti içinde B vitaminleri bulunmaktadır. Bilhassa B12 bakımından oldukça varlıklı bir besindir. Bundan dolayı hem cilde hem de fiziğe oldukça faydası vardır. Bununla birlikte sığır eti içinde demir, çinko ve yüksek oranda protein vardır.
Saç büyümesini desteklemek ve saç derisini daha sıhhatli hale getirmek için ne olursa olsun yağsız sığır eti tüketilmesi gerekmektedir. Sıhhatli saç yapısı için haftada minimum iki ya da üç kere sığır eti yemeniz yeterlidir.
Fasulye
Fasulye içinde protein, lif, B vitaminleri, C vitamini, çinko ve mineraller bulundurur. Düşük kalorili bir gıda olduğundan dolayı bilhassa vücut dostu gıdalardan biridir. Bundan dolayı sık sık tüketilebilir. İçerisinde yüksek oranda demir bulunduran fasulye saç dökülmesini önlemek için en oldukça tercih edilen besinler içinde içeriyor.
Saçınıza yarar sağlamak için barbunya, siyah fasulye, nohut ya da soya fasulyesi benzer biçimde fasulyeler tercih edebilirsiniz ya da taze ve kuru fasulye yiyebilirsiniz. Fasulye içinde yer edinen yüksek protein saç yapısını yeniler içinde bulundurduğu C vitamini ise saç derisini destek sunar ve saçın beslenmesini sağlar.
Bulundurduğu lif yardımıyla hem cildi hem de hücre yapılarını destek sunar. Çinko, mineral ve B vitaminleri yardımıyla saçın daha süratli uzamasına destek sağlar.
Ay Çiçeği Çekirdeği
Ay çiçeği çekirdeği içinde protein, çinko, selenyum, biotin, potasyum, bakır, demir, magnezyum, kalsiyum, B ve E vitaminleri bulundurur. Saç dökülmesini engelleyecek ve saç yapısını destekleyecek birçok değişik vitamin ve mineral içeren ay çiçeği çekirdeği bilhassa saç dökülmesi yaşayan kişiler tarafınca sıkça yenilmesi ihtiyaç duyulan gıdalardan biridir.
İçerisinde bulunan selenyum, biotin ve B vitaminleri hem cilde hem de saça yarar sağlar. Bilhassa sıkça tırnak kırılması, saç dökülmesi ya da doku zedelenmesi yaşayan kişiler bol miktarda ay çiçeği çekirdeği tüketebilir. Ay çiçeği çekirdeği içinde yer edinen protein, çinko, bakır, demir ve E vitamini ise saç yapısını destek sunar, saç kırıklarını onarım eder ve saçın daha sıhhatli bir halde uzamasına destek sağlar.
Ay çiçeği çekirdeği içinde ek olarak yüksek oranda omega-6 yağ asitleri bulunuyor. Sıhhatli saç büyümesini teşvik eden ay çekirdeği çiçeğini her gün bir avuç olacak şekilde tüketebilirsiniz. Yüksek kalori oranına haiz bir besindir. Bundan dolayı kontrollü ve belirli bir seviyede yenilmesi gerekir. İçerisindeki yağ asitlerinden dolayı ne olursa olsun tertipli olarak, azca miktar yenilmeli.
Kuruyemiş
Kuruyemişler yıpranmış saçları yeniler ve saç dökülmesini engeller. Kuruyemişler içinde protein, vitaminler, mineraller ve sıhhatli yağlar bulunur. Ek olarak içinde fitokimyasallar yer alır. Tertipli olarak kuruyemiş tüketmek saçınızın sıhhatli bir yapıya haiz olmasına destek sağlar.
Uzun seneler sıhhatli ve dökülmeyen saçlara haiz olmak için her gün belirli bir miktar kuruyemiş yiyebilirsiniz. Badem, yer fıstığı, kaju benzer biçimde değişik kuruyemişleri beslenme düzeniniz içine ekleyebilirsiniz.
Ispanak
Ispanak bilhassa saçlarını daha güzel görmek isteyen kişiler için bir numaralı gıda. Tamamen saç dostu olan ıspanağın içinde yüksek oranda antioksidan bulunuyor. Yeşil yapraklı sebzeler, sıhhatli saçlara haiz olmak için oldukça önemlidir. Ispanak içinde B, C ve E vitaminleri içeriyor. Bununla birlikte yüksek oranda potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum ve omega-3 yağ asitlerine haizdir. Saç dökülmesini engellemek için brokoli, lahana, pazı ve benzeri sebzelerde tüketilebilir.
Yulaf Ezmesi
Yulaf içinde B vitamini, çinko, protein ve bakır bulunur. Ek olarak içinde yüksek oranda potasyum, fosfor, magnezyum ve demir bulunur. Bu vitamin ve mineraller saç büyümesi için oldukça önemlidir. Yulaf ezmesi mineraller bakımından son aşama zengindir. Bilhassa her gün bir kase yulaf ezmesi tüketmek, sıhhatli saçlara haiz olmanıza destek olabilir.
Havuç
Havuç sıhhatli saçlara haiz olmanıza destek olacak en kıymetli gıda kaynaklarından biridir. İçerisinde beta-karoten bulunduran havuç bununla birlikte da A vitaminine haizdir. Kafa derisinin sebum üretimine destek sağlar. Her gün salatanıza ilave ederek tüketebilir ya da günde bir bardak havuç suyu içebilirsiniz.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…