Temelleri 1976 senesinde atılan, yüzde 37,2 oranında halka açık bir şirket olan Ral Yatırım Tüm ortaklık, müdafa endüstri teknolojileri ve siber güvenlik alanında yatırım sonucu aldı. Bu doğrultuda Ral Yatırım Tüm ortaklık A.Ş., yenilenebilir enerji ile gayrimenkul yatırım projelerinde güvenilir iş ortağı Grainturk Ziraat A.Ş. ile beraber 50 milyon TL sermayeli ve yüzde 50 ortaklık yapısında olacak yeni bir şirket kuracak.

Yeni şirket Hatay Kırıkhan Roketsan Sanayi Bölgesi civarında olacak

Kurulacak yeni firmanın faaliyetleri Hatay ili Kırıkhan ilçesinde, Kırıkhan Organize Endüstri Bölgesi’nde bulunan ve Grainturk Ziraat A.Ş.’nin bağlı ortaklığı Özova Hububat Ziraat Ürünleri Tecim Ltd. Şti.’ne ilişkin olan 76 dönümlük arazi üstünde olacak. Söz mevzusu arazi; 12.03.2024 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun üçüncü maddesi gereğince Hatay Kırıkhan Roketsan Sanayi Bölgesi olarak duyuru edilen alana yakın konumda olması sebebiyle, yatırım meydana getirilen sektör bakımından mühim bir potansiyel arz ediyor.

Kurulacak yeni şirket; müdafa sanayinde geliştirilen insansız deniz, hava ve kara araçlarında kullanılacak görünmezlik, nesne ve yüz tanıma teknolojileri ile karar destek sistemleri alanlarında AR-GE faaliyetleri yürütecek.

Otonom sistemler için suni zeka destekli yüz tanıma

Otonom sistemler için suni zeka destekli yüz tanıma sistemleri ile düşman tanımlamalarının güvenilirlik boyutunu artırıcı emekler gerçekleştirilecek yeni şirket yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ral Yatırım Tüm ortaklık Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir şunları kaydetti: Suni zeka sistemlerinin öne çıkmış olduğu alanlarda siber güvenliğin önemi şu an tam olarak hissedilemese bile gelecekte ciddi manada suni zeka sistemlerin güvenliğinin mühim bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Günümüzde uygulanan geleneksel siber güvenlik yaklaşımı değişik bir boyuta taşınmak zorunda. Dünya genelinde 200 milyar doların üstünde harcamalara ulaşan, günden güne önemi daha çok hissedilen ve bununla birlikte müdafa endüstri içinde de mühim bir yer tutan siber güvenlik pazarına yatırım yapacağız. Müdafa sanayisinde üretilen otonom suni zeka destekli askeri sistemler, gündelik yaşamımızda kullanılan akıllı araçların daha da yaygınlaşması birçok riski de bununla beraber getirmektedir. Mesela, suni zeka sistemli çalışan drone sistemlerin aldatılması, ele geçirilmesi, otonom araçların ele geçirilmesi ve yönlendirilmesine yönelik siber saldırıların artması şeklinde birçok unsur suni zeka sistemlerin siber güvenliğini ve önemini daha da gözler önüne serecek.

Şirketimiz bilhassa ‘OT ve IOT Security’ alanlarında projeler gerçekleştirerek, hem siber güvenlik sistemlerinde suni zeka modellerinin uygulanması hem de suni zekada siber güvenlik mimarisinin kurgulanması üstüne AR-GE faaliyetleri gerçekleştirecek. Üretmeyi planladığımız yazılım ve donanım sistemleri ile günden güne gelişen müdafa sanayimizde bayrağı bir adım daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız.”

(Toplam: 4, Bugün: 1 )