Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden araştırmacılar, poşet çaylarla ilgili mühim bir sonuca ulaştı. 2019’da meydana gelen emek harcama, tek bir çay poşetinin milyarlarca mikroplastik parçacığı içerdiğini ortaya çıkardı. Araştırmanın neticeleri çay sevenleri korkuttu.
Sıcak bir bardak suya bırakılan bir tane çay poşetinin ortalama 11,6 milyar mikroplastik ve 3,1 milyar daha minik nanoplastik parçacık salmış olduğu ortaya çıktı. Bu miktar bir kişinin bir yıl süresince tükettiği tahmini mikroplastik parçacık miktarından fazlaca daha yüksek. Averaj bir insan yılda minimum 50 bin mikroplastik parçacığı yutuyor. Mikroplastikler dünyanın dört bir yanında, havada, toprakta, nehirlerde, en derin okyanuslarda, şişe sularda ve deniz ürünlerinde de bulunuyor.
Çayın Poşetlenmesine Dikkat Edin!
Piramit şeklindeki çay poşetlerinin plastik ağırlıklı bulunduğunu açıklayan bilim adamları, poşetin içindeki çayı görebiliyorsanız, büyük olasılıkla plastiktir diyor.
Plastik içeren poşet çaylar yerine tamamen biyolojik olarak parçalanabilen, plastik içermeyen, organik yada nebat bazlı malzemelerden yapılmış poşet çayları tercih edebilirsiniz.
‘Demleme çay en iyi çaydır’
Demleme çay ile hem doğayı hem de kendinizi korur; ne sallama çaydan gelen mikroplastiğe, ne de o çöp olduktan sonrasında oluşacak mikroplastiğe maruz kalmış oluruz.
Sallama çayın poşet malzemesinde ciddi kimyasal riski de söz mevzusu. Bu kimyasalların bilhassa hormon bozucu ve kanserojen olduğu da malum bir gerçek.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…