Categories: SAĞLIK

Parfüm kokunuz uçup gitmesin! İşte kalıcı parfüm yöntemleri

Her insanın kendine özgü kokusu vardır. Kokusunun imzası olmak isteyen kişilerin parfümünün daha kalıcı hale gelmesini isterler. Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile parfüm kokunuz kalıcı hale gelecek.

PARFÜM KOKUNUZU KALICI HALE GETİRECEK YÖNTEMLER

PARFÜMÜ SIKMADAN ÖNCE DUŞ VEYA BANYO YAPIN

Parfümünüzün daha uzun süre dayanması ve daha parlak olması için duştan yada banyodan derhal sonrasında uygulayın. Cildinizin aslına bakarsan kuru olduğundan güvenilir olun ve sadece o süre kokuyu sıkın.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN

Parfümünüzün daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız cildinizi nemlendirdikten sonrasında parfümü uygulayın. Var ise parfümünüzle aynı kokuya haiz kokusuz bir krem ​​yada vücut losyonu kullanabilirsiniz.

İyi nemlendirilmiş cilt kokuyu daha iyi meblağ.

VAZELİN KULLANIN

Oldukça kuru cildiniz var ise, kokuyu sıkmadan ilkin nabız noktalarına birazcık vazelin sürün. Yağlı ciltler parfümün kokusunu daha iyi koruduğu için parfümünüzün daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.

DOĞRU NOKTALARI SEÇİN

Parfüm nerelere sıkılır diye merak ediyorsanız cevabı nabız noktalarına. Bunlar, atardamarların cilt yüzeyine en yakın olduğu ve kalp atışlarınızı hissedebileceğiniz noktalardır.

Nabız noktalarına ek olarak sıcak noktalar da denir. Ve kokunun daha oldukca yayılmasına destek olurlar.

BİLEKLERİNİZİ OVALAMAYIN

Parfümü bileklerinize sıktıktan sonrasında ovalamayın.

Bunun yerine parfümü sıkın ve cildinizde kurumasını bekleyin.

MESAFEYİ İYİ AYARLAYIN

Kokuyu püskürtürken şişeyi ciltten 5-7 inç uzakta tutun. Parfümün iri damlalarının cildinize damlamasını engelleyecektir.

SAÇINIZI UNUTMAYIN

Saç, parfüm kokusunu ciltten bile daha uzun süre meblağ. Parfüm spreyinizden azca oranda saçınıza yada daha iyisi saç fırçanıza uygulayabilirsiniz.

Ihmal etmeyin: Parfümü yalnızca yeni yıkanmış saça uygulayın, zira saçınızın organik yağları parfümün kokusunu etkileyebilir.

GİYSİLERE PARFÜM SIKMAYIN

Parfümü kıyafetlerinize değil direkt cildinize sıkın zira parfüm bazı lekeler bırakabilir. Parfümünüzün ciltte kuruduğundan güvenilir olun ve sadece o süre kıyafetlerinizi giyinin.

Parfümünüzü kıyafetlerinizle kapatılmayan nabız noktalarına da sürebilirsiniz. Bu sayede parfümünüz kulağa daha parlak gelecek ve gün içinde onu daha iyi hissedeceksiniz.

PARFÜMLERİ DOĞRU YERDE TUTUN

Parfümlerinizin daha uzun süre dayanması için, ani ısı değişimleri olmadan karanlık bir yerde saklayınız. Bu tarz şeyleri banyoda yada öteki nemli ve yerlerde saklamayın.

Parfümleri dolabınızda, rafta yada makyaj masasında saklayın. Sadece parfümlerinizin ışıktan uzak olmasına dikkat edin.

Parfümlerinizi orijinal kutusunda da muhafaza edebilirsiniz. Bu onların zarar görmesini engelleyecektir.

ÇOK FAZLA PARFÜM SIKMAYIN

Parfümünüz insanları çekmeli, tersi değil. Bu yüzden oldukca fazla parfüm uygulamaktan kaçınmak daha iyidir.

Her gün aynı parfümü sürerseniz alışabilir ve kokuyu eskisi kadar hissetmeyebilirsiniz. Sadece bu, çevrenizdeki insanların da bunu hissetmediği anlamına gelmez.

Ara sıra parfümünüzü değişiklik yapmak daha iyidir. Bu sayede koku alma sisteminiz tek bir kokuya alışmayacak ve kokunuzu en iyi şekilde hissedeceksiniz.

DOĞRU FIS MİKTARINI SEÇİN

Kaç tane koku spreyi yapmanız icap ettiğini bilmiyorsanız, kokunuzun parfüm konsantrasyonunu deneyin.

Birazcık hafifçe ve canlandırıcı Eau de Cologne yada Eau de Toilette’iniz var ise, asla kaygı duymadan 3-4 sprey yapın. Fakat birazcık yoğun ve ağır Eau de Parfum var ise 1-2 sprey yeterlidir.

Oldukça ağır parfümler bir tek öteki insanlarda değil sizde de baş ağrısına niçin olabilir. En sevdiğiniz kokunun en büyük düşmanınız olmasını istemiyorsanız ya da parfümü incelikle iyi mi süreceğinizi merak ediyorsanız yanıt da 1-2 sprey.

Hafifçe ve yoğun olmayan bir koku almak istiyorsanız vücut spreylerini deneyebilirsiniz. Bunlar, düşük konsantrasyonda parfüm bileşimi içeren spreylerdir.

PARFÜMÜ ÇIKARMAK İÇİN MAKYAJ MENDİLLERİ KULLANIN

İstemeden oldukca fazla parfüm sıktıysanız endişelenmeyin. Makyaj mendilleri yada öteki alkollü mendilleri kullanarak kolayca çıkarabilirsiniz. Sonrasında parfümünüzü doğru oranda yeniden uygulayabilirsiniz.

GÜN BOYUNCA PARFÜMÜNÜZÜ YENİLEYİN

Gün içinde kokunuzun hafiflediğini hissederseniz 1-2 kez yeniden sıkabilirsiniz.

KOKULARI BİRLEŞTİRİN

Yeni ve benzersiz bir şey elde etmek için değişik parfümleri karıştırabilirsiniz.

Cildinize değişik kokuları sıkmadan ilkin, bir kontrol kağıdı üstünde beraber iyi mi bir netice ortaya çıkacağını deneyin. Bir sonucu beğendiyseniz, işlemi cilt üstünde tekrarlayın.

Parfümleri doğru şekilde karıştırmak için ilkin ağır olanı, sonrasında hafifçe olanı sıkmanız gerekir.

KATI PARFÜMLER

Cildinize katı bir parfüm uygulamak için parmağınızı kullanarak bir kavanozdan bir miktar parfüm alın ve peşinden cildinizde seçilen noktalara aktarın.

Ayrıca katı parfümünüzü, elinizde krem ​​yoksa vücudunuzun herhangi bir kuru yeri için de nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

ORTAMA GÖRE KOKU SEÇİN

Hedefinize gore bir koku seçin. İş yerinde yada bir tek gün süresince kullanmak için bir parfüme ihtiyacınız var ise, hafifçe ve oldukca doygun olmayan bir şey seçin.

Fakat dışarı çıkmak için bir koku bulmak istiyorsanız, daha derin, daha sıcak ve daha şehvetli bir şey seçmekten çekinmeyin.

Aynı şey, belirli bir mevsim için doğru kokuyu seçmek için de söylenebilir. Ağır ve yoğun parfümler yaz ayları için pek uygun değil fakat en soğuk kış günleri için uygun olabilir.

Buna karşılık, bazı hafifçe çiçek ve narenciye kokuları yaz günlerinizi daha ferah ve ruh halinizi daha iyi hale getirecektir.

KOKU AİLELERİNİ ÖĞRENİN

Daha ilkin asla parfüm kullanmadıysanız fakat kullanmaya adım atmak istiyorsanız, koku ailelerini idrak etmek parfüm yolculuğunuzu kolaylaştıracaktır.

admin

Recent Posts

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

2 ay ago

Yıl İle İlgili Yararlı Bilgiler

Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…

2 ay ago

Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

3 ay ago

Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

3 ay ago

Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

3 ay ago

Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

3 ay ago