Uzun soluklu yanlış oturma pozisyonlarından tutun ani ve yanlış bir hareket hayata geçirmeye, birçok değişik sebeple ortaya çıkabilen omuz ağrısı, derhal her insanın karşılaşacağı kadar yaygın olarak görülen sıhhat problemlerinden. Bu sorunla baş etmek için bitkisel ve naturel şekilleri tecrübe etmek isteyenlerin aklında oluşan “Omuz ağrısına ne iyi gelir?” sorusuna verilecek yanıtlar ise bir fazlaca çeşitli aslen.
Ortaya çıkmasının sebebine bağlı olarak almanız gerekecek aksiyonlar değişse de temelde yapmanız ihtiyaç duyulan belli: Derhal doktorunuzun yolunu tutmak ve doktorunuzun sizin için uygun görmüş olduğu tedavi yöntemlerini uygulamak doğal ki. Doktorunuza gidene dek geçen sürede evde ağrılarınızı hafifletmek için çözümler arıyorsanız da aşağıdaki bitkisel çözümlere göz atabilirsiniz.
Omuz ağrısına ne iyi gelir, omuz ağrısı iyi mi geçer diye düşünenler için geliyor, buyursunlar…
Omuz ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtlarına geçmeden ilkin bilmenizde fayda olan mühim bir noktadan söz etmek isteriz size: Omuz ağrısının sebeplerinden. Zira genel omuz sağlığınızı koruyabilmek için bu ağrısının ortaya çıkma nedenlerini bilmeniz ve bu sebepleri olabildiğince ortadan kaldırmanız da bu sorunla tekrar karşılaşmanızın önüne geçecektir. Buyursunlar, sözü asla uzatmadan omuz ağrısı niçin olur, yaygın olarak malum sebepleri nedir sıralayalım:
Omuz ağrısının nedenlerini öğrendik, sıra geldi bu ağrıları hafifletmenin yollarını keşfetmeye. En başlangıcında da söylediğimiz benzer biçimde ağrılarınız için asla zaman kaybetmeden kendi doktorunuza danışmanız ve onun önerilerini takip etmeniz en doğrusu. Sadece bitkisel ve naturel malzemelerle bu ağrılarınızı hafifletmenin bir yolu var mı keşfetmek istiyorsanız gene doktorunuza danışarak ve onun onayını alarak aşağıdaki yöntemlerden kendinize uygun olanları uygulayabilirsiniz.
Evde omuz ağrıları için en oldukça uygulanan yöntemlerden biri bitkisel kompres topları hazırlamaktan geçiyor. Tıpkı yukarıdaki görselde gördüğünüz benzer biçimde kompres topları hazırlayıp ağrılı bölgede bekleterek kısa sürede ağrılarınızın hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Bunun için lüzumlu malzemeler şöyleki:
Iyi mi Yapılır?
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın. Bu karışımı kullanacağınız kumaş ya da müslin bezin orta kısmına yerleştirip bohça benzer biçimde biriktirerek yuvarlak sıkı bir top elde edin. Kolayca tutabilmeniz için bezin boşta kalan kısımlarını iplikle güzelce bağlayın ve sap kısmını oluşturun. Hazırladığınız bu kompres topunu kullanmadan ilkin var ise buğu makinenize, yoksa da tencerede kaynattığınız suyun üstüne bir kevgir yardımıyla koyun ve 30 dakika kadar buharı içine çekmesini bekleyin. Peşinden hazırladığınız bitkisel kompres topunu ağrılı bölgenin üstüne koyup bekleyin. Yavaş yavaş ağrının hafiflediğini farkına varacaksınız. Hazırladığınız bu topu 4-5 kez kullandıktan sonrasında yenilemeniz kafi olacaktır.
Eğer size sıcak kompres değil soğuk kompres iyi geliyorsa yukarıdaki uygulama yerine ağrılı bölgeye buz kompresi uygulayabilirsiniz. Buzları temiz bir kaba koyup bir havlu ya da bezle sardıktan sonrasında ağrılı bölgeye uygulayabilirsiniz. Buzu direkt cildinizin üstünde bekletmemeye dikkat etmeniz kafi.
Eğer birçok malzemeyi bir araya getirmekle uğraşmak istemiyorsanız elma sirkesinden destek alarak da ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Kuvvetli antioksidan özellikleri bulunan sirke, bilhassa enfeksiyon sebebiyle oluşan omuz ağrıları mevzusunda size destek olmaya hazır. Bunun için tek yapmanız ihtiyaç duyulan de elma sirkesini bir miktar ılık suyla karıştırıp ağrılı bölgeye uygulamak. Uygulama esnasında parmak uçlarınızla dairesel hareketlerde masaj yapmayı da ihmal etmeyin.
İltihapların hızla iyileşmesini elde eden naturel malzemelerden zerdeçal, Hindistan cevizi yağıyla güçlerini birleştirdiğinde adeta naturel bir ağrı kesici kreme dönüşüyor, bu kremi hazırlamak için tek yapmanız ihtiyaç duyulan 1 yiyecek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağının içine 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal koyup karıştırmak ve ağrılı bölgeye uygulamak oluyor. Araç-gereç miktarını ağrılı bölgenin büyüklüğü bakımından artırıp azaltabilirsiniz. Zerdeçal cildinizde renk bırakabilir, bu yüzden yıkarken bölgeyi asla oldukça ovalamamalı, ılık suyla ve dikkatlice cildinizi temizlemelisiniz, aman dikkat.
Omuz ağrısı mevzusunda birçok bitkisel yağ da size destek olabilir. Bilhassa biberiye yağı benzer biçimde stres seviyesini azaltan ve kasların gevşemesine destek olan bir yağ kullanıyorsanız. “Bu yağı iyi mi kullanacağım?” diye düşünenler için de derhal açıklamış olalım: Biberiye yağını azca oranda zeytinyağıyla karıştırıp ağrılı bölgeye parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Tıpkı biberiye yağı benzer biçimde nane yağı da azca oranda zeytinyağıyla karıştırıp cildinize uyguladığınızda kaslarınızı rahatlatacak, omuz ağrılarınızın hafiflemesine destek olacaktır, aklınızda bulunsun.
Nane yağınız değil de mentol taşınız var ise onu da ağrılı bölgeye dairesel hareketlerle oldukça bastırmadan uygulayabilir ve ilkin bir ferahlama hissi, peşinden da ağrılarınızda hafifleme hissedebilirsiniz.
Sakinleştirici, ağrı kesici ve rahatlatıcı etkileriyle malum papatya çayı da omuz ağrısı mevzusunda size destek olabilecek naturel çözümlerden biri. Bilhassa stres ve kasların gerilmesi benzer biçimde sebeplerle oluşan omuz ağrılarına iyi gelen papatya çayını direkt demleyip içerek bu özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Yalnız dikkat, uyku getiren bir nebat çayı olduğundan günün doğru zamanında içmeye itina gösterin, aksi halde istemediğiniz bir saatte kendinizi uykuya dalmış halde bulabilirsiniz.
Hem kasların rahatlamasını hem de stresin azalmasını elde eden yağlardan önde gelen lavanta yağı da bu süreçte size destek olabilecek adlardan. Bunun için banyo suyunuza bir miktar lavanta yağı ilave edebileceğiniz benzer biçimde isterseniz lavanta yağı ve zeytinyağını karıştırıp ağrılı bölgeye masaj yaparak direkt uygulayabilirsiniz.
Mühim bir not: Yukarıdaki malzemelerden herhangi birine karşı alerjiniz, intoleransınız var ise o malzemeleri asla kullanmamalı, doktorunuzun sizin için uygun görmediği hiçbir yöntemi, ne kadar naturel ya da bitkisel olursa olsun uygulamamalısınız, aman diyelim.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…