Astım, solunum yöntemiyle ilgili bir hastalık olup nefes darlığı, öksürük ve göğüs sıkışması benzer biçimde emarelerle kendini gösterebiliyor. Bu sorunların çözümleriyle ilgili olarak organik yöntemlerden destek almak isteyenler ise küçümsenmeyecek kadar fazla oluyor. Astıma ve nefes darlığına ne iyi gelir, astım öksürüğü iyi mi geçer, alerjik astıma ne iyi gelir, astımı geçiren kürler var mıdır benzer biçimde sorular da bu mevzuda en fazlaca merak edilenler içinde yerini alıyor.
Astım öksürüğü iyi mi geçer, astım bronşit ne iyi gelir benzer biçimde aklınızda oluşabilecek tüm soruların cevabı da doğal ki doğru tedavi ve beslenme yöntemlerini uygulamaktan ve doktorunuzun sizin için uygun gördüklerini uygulamaktan geçiyor.
Aşağıda yazdığımız nebat, meyve ve yiyecekler nefes almanıza destek olma durumunda sadece siz gene de muhakkak doktorunuza bir danışın. Hastalığınız haricinde alerjiniz de olabilir, denetim etmenizde yarar var diyor ve tüm uyarılarımızın arkasından sizi hızlıca astıma iyi gelen bitkiler ile baş başa bırakıyoruz. Geçmiş olsun.
Solunum esnasında hissedilen göğüs darlığı, nefes almada güçlük ve/yada yetersizlik olarak tanımlayabileceğimiz nefes darlığı durumu, solunum yollarında değişik faktörler sebebiyle oluşan daralma, tıkanma ya da kan dolaşımında oluşan bir engel sebebiyle ortaya çıkabiliyor. Astım, kalp yetmezliği, KOAH, akciğer enfeksiyonları, ürkü atak, anemi, solunum kaslarında güçsüzlük benzer biçimde rahatsızlıklarla da ortaya çıkan nefes darlığı, çoğu zaman bu benzer biçimde bazı hastalıkların semptomu olarak görülüyor. Tam da bu yüzden nefes darlığı problemi yaşayanların asla zaman kaybetmeden doktorlarına danışmaları ve doktorlarının lüzumlu görmüş olduğu tüm tahlil ve tetkikleri yaptırmaları büyük ehemmiyet taşıyor.
Nefes darlığı yukarıda da söylediğimiz benzer biçimde birçok değişik faktörle ortaya çıkabiliyor. Yaygın olarak malum nefes darlığı sebepleri içinde şunlar bulunuyor:
Nefes darlığı ve astım emareleri nedir diyenleri de derhal bu şekilde alalım ve yaygın olarak görülen nefes darlığı emarelerini sıralayalım:
Nefes darlığı nedir, niçin olur, emareleri nedir öğrendiğimize gore geçelim en fazlaca dört gözle beklenen kısma, nefes darlığına ne iyi gelir, astım iyi mi geçer, astıma ne iyi gelir benzer biçimde soruların organik ve etkili yanıtlarını öğrenmeye. Buyursunlar, derhal aşağıda astıma iyi gelen bitkiler, nefes darlığına iyi gelen besinler sizi bekliyor…
Kuvvetli antioksidan özellikleri bulunan nebat çaylarından kekik çayı, direkt nefes darlığına çözüm olmasa da anenflamatuvar ve antispazmodik özellikleri yardımıyla solunum sistemini ferahlatıcı bir tesir gösteriyor. Bu özelliğiyle nefes darlığı problemi yaşamaktan vücudu koruyabiliyor.
Zencefil, limon, bal, nane benzer biçimde malzemelerle hazırlanabilen birçok değişik kış çayı var bildiğiniz benzer biçimde. İşte bu kış çaylarının birçoğu solunum sistemine iyi gelmesi, antioksidan özellikleriyle solunumu rahatlatabilmesi için tüketiliyor desek yeri. Nefes darlığına sebep olabilecek balgam ve öksürük benzer biçimde sorunlardan kurtulmak için siz de kış çaylarından destek alabilirsiniz.
Çay ya da yiyecek olarak tüketebileceğiniz bitkilerden birisi de ısırgan otu. Astım ve bilhassa bronşite iyi gelmiş olarak ciğerlerin içindeki havayı düzenleyen ısırgan otunu çay olarak hızlıca demleyip tüketebilirsiniz Sadece gün içinde fazlaca fazla tüketmemeniz icap ettiğini de unutmamalı, 1 fincandan fazla tüketmemeye itina göstermelisiniz.
Lavantanın o kendine özgü nefis kokusunu esasen pek yakından biliyor ve seviyoruz. İşte o kokusunun ardında lavantanın birçok faydası da var aslen. Antibakteriyel ve antienflamatuvar özellikleri yardımıyla lavanta öksürükten bronşite, birçok solunum sorununa iyi geliyor, lavanta çayı şeklinde demlenip tüketildiğinde astım semptomlarını hafifletmeye, stres ve kaygıyı hafifleterek bu sebeplerle oluşabilecek ürkü atak sorununu ortadan kaldırmaya da destek oluyor. Lavantayı isterseniz buğu banyosu şeklinde de değerlendirmeniz mümkün üstelik. Bunun için kaynatıp ısıya dayanıklı bir kaba aldığınız suyun içine 10-15 damla lavanta yağı damlatmanız ve arkasından 1-2 dakika kadar bu sudan yükselen buharı solumanız kafi oluyor.
Biberiye, içindeki uçucu maddelerin tesiri yardımıyla solunum sistemine iyi gelebiliyor. Bilhassa biberiye yağının KOAH, astım, bronşit ve sinüzit benzer biçimde hastalıkların semptomlarını hafiflettiği söyleniyor. Antienflamatuvar özellikler gösteren biberiyeyi isterseniz çayını demleyip içebilir, isterseniz biberiye yağıyla buğu banyosu hazırlayabilirsiniz.
Adaçayı, antioksidan ve antienflamatuvar özellikleri yardımıyla solunum yolu hastalıklarına karşı yararlı olabiliyor. Sinüzit, astım ve bronşit benzer biçimde hastalıkların semptomlarını hafifletmeye destek oluyor. Adaçayı bitkisini çayını demleyerek tüketebilir ya da adaçayı yağı temin ederek buğu banyosu için kullanabilirsiniz.
Adaçayıyla aynı etkilere haiz bir öteki nebat de anason. Sakinleştirici tesiri de bulunan anason çayını çubuk tarçınla birlikte demleyerek gün içinde içebilirsiniz.
Andız otunu astımın ve nefes darlığının fena özelliklerinden kurtulmak için tüketebilirsiniz. Bunun için tabip onayında bir tutam kurutulmuş andız otunu balla karıştırıp yiyebilirsiniz. Sadece aşırı oranda tüketiminin çeşitli alerjik hastalıklara sebebiyet verebileceğini de unutmamalı ve ne olursa olsun doktorunuza danışmalısınız.
Akasya yaprağını kurutulmuş olarak aktarlarda kolaylıkla bulabiliriz. 1 litre kaynamış suya bir tutam akasya yaprağı atarak demleyebilirsiniz. Sadece akasya çayını da tertipli olarak tüketmeye başlamadan ilkin ne olursa olsun doktorunuza danışmalı ve bilmediğiniz, daha ilkin asla içmediğiniz nebat çaylarını organik olmalarına güvenerek derhal içmemelisiniz. Vücudunuz bilmediğiniz maddelere karşı alerjik reaksiyonlar izah edebilir, aman dikkat.
Eğer içebilme durumunuz var ise yarım çay kaşığı çörek otu yağının astım ve nefes darlığı tedavisini destekleyebileceği söyleniyor. Bunun haricinde saf ve sızma zeytinyağı ile karıştırılarak salatalarınıza ilave etmeniz de mümkün oluyor.
Ekinezya çayı da astım ve bilhassa bronşit mevzusunda yararlı olan çaylardan biri. Demleme ya da sallama olarak tüketebileceğiniz bu çaydan her sabah ve akşam olmak suretiyle günde 2 kez içebilirsiniz.
Keçi boynuzu ya da keçiboynuzu pekmezi tüketmek ciğerleri güçlendirerek nefes almayı kolaylaştırabiliyor, uzun solukta solunum yollarının sağlığını koruyor.
Kokusunda bile bir rahatlatma söz mevzusu olan okaliptustan da çayını içerek, yağını kullanarak ya da direkt kendisini bulunduğunuz ortamda bulundurarak yararlanabilirsiniz.
Zencefil de en kuvvetli antienflamatuvar ve antibakteriyel özellikleri bulunan organik gıda kaynaklarından biri, bildiğiniz benzer biçimde. Grip, nezle benzer biçimde soğuk algınlıklarına karşı da çoğunlukla destek alınan malzemelerden olan zencefil, astım ve bronşit benzer biçimde hastalıkların semptomlarını hafifletebiliyor, boğazda rahatlama sağlayıp öksürük, balgam benzer biçimde sorunları da kısa sürede ortadan kaldırabiliyor. Zencefili taze ya da toz baharat halinde tüketebilir, bal ile karışmasını sağlayarak direkt yutabilir ya da çayını demleyip içebilirsiniz.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…