[ad_1]
Yetkililer salı günü yaptığı açıklamada, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) aktif hale getirilen Queen (Kraliçe) adlı robotun Honey (Bal) ve Bumble’la (Vızıltı) tekrar bir araya geldiğini söyledi.
Otonom olarak da astronotların kontrolünde de çalışan robotlar UUİ’ye 2019’da gönderilmişti. Bumble Haziran 2019, Honey ise Kasım 2019’dan beri aktif halde. Uzay ajansının “robotik ekip arkadaşları” diye nitelediği robotlar, astronotların rutin görevlerine yardımcı olarak harcanan zamanı azaltmayı hedefliyor.
İLERİDEKİ GÖREVLER İÇİN KULLANILACAK
Independent Türkçe’nin bildirdiğine göre astrobee’ler elektrikli fan, kamera ve sensörler kullanarak hareket edebiliyor. Robotlar enerjisi tükendiğinde kendi başlarına şarj istasyonuna gidiyor. NASA, robotların yük taşımak için veya yapılan çalışmaları kaydetmek için de kullanılabileceğini bildiriyor.
NASA tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: ”Queen artık serbestçe uçan dostları Honey ve Bumble’la bir arada. Üçlü, ilerideki görevler için teknoloji (hem donanım hem de yazılım) geliştirmeye yarayacak araştırmaları ve deneyleri yürütmek namına tek başına veya birlikte çalışabilir.”
Ajans, Queen’in düzgün çalıştığından ve istasyonda yolunu kendi başına bulabildiğinden emin olmak için onu bir süre izleyip çalışmalar yürütecek.
[ad_2]
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…
Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…
Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…