Süzgeçten, bulaşık süngerine bez torbalardan, tencere kulplarına gözünüzle temiz olarak gördüğünüz sadece bakterilere ev sahipliği meydana getiren birçok ürün aslına bakarsak sağlığınıza zarar veriyor. İşte temizlemeyi unuttuğunuz o 5 eşya!
1- Tekrardan kullanılabilir çantalar
Çevre dostu bir halde alışveriş söz mevzusu olduğunda bez çantalar mükemmel bir seçenek oluyor. Sadece araştırmalar insanların bez torbaları nadiren yıkadığını gösteriyor. Oysa çoğu zaman yiyecek taşımak için kullanıldıklarından içlerinde artıklar kalabilir. Bakteriler çoğalabilir ve bu durumda içine koyduğunuz her yeni ürüne yapışabilir. Bu yüzden bez torbaların temizliğine dikkat etmeli, koruyucu bir çanta içinde çamaşır makinesine koyarak yada akan bir musluğun altında yıkayarak temizleyebilirsiniz.
2- Tencere kapağı kulpları
Tencere kulpları ise ilk başta oldukça zararsız görünen ürünlerden biri sadece gözden kaçırılan şey tencere kulbunun deliklerinden arasına sızan bakteriler. Zaman içinde bakterilerin ürediği bu yerin temizliği için kulpları bazen kapaktan ayırıp vidaları sökmek bakteri oluşumunu engelleyecektir.
3- Süzgeçler
Mutfakta yaşam kolaylaştıran ürünlerden biri de süzgeçler. Süzgeçlerin ufak delikleri olduğundan değişik bir bakıma gereksinim duyarlar. Bu tarz şeyleri temizlemenin en iyi yolu içinde temiz su ve birazcık deterjan bulunan bir kapta ortalama 15 dakika bekleterek kalıntıların hakikaten dışarı çıkmasını sağlamaktır. Peşinden akan musluğun altına yerleştirin ve sert bir fırça ile fırçalayın.
4- Bulaşık süngerleri
Bulaşık süngerleri yiyecek ve su ile devamlı temas halinde oldukları için çoğu zaman evimizdeki ana bakteri kaynaklarından biri olarak görülür. Bu yüzden bulaşık süngerlerini tertipli olarak yenileriyle değiştirmeli işiniz biter bitmez sabunla yada dezenfektan bir ürünle yıkamanız gerekir.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…