Yeni bir araştırma, günde bir elma ve sıhhatli bir porsiyon sebzenin hipertansiyon için ilk tedavi seçeneği olabileceğini öne sürüyor.
Rejim genel sağlıkta büyük bir rol oynar ve emek harcama, meyve ve sebzeler açısından varlıklı bir diyetin hem kalp hem de böbrek sağlığını iyileştirirken kan basıncını düşürdüğünü doğruladı. Ve bir çok çağıl rejim, vücutta yüksek düzeyde sağlıksız asit üreten hayvansal ürünler içerse de, meyve ve sebzeler bu asidi nötralize etmeye destek olabilir. Austin’deki Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde iç hastalıkları profesörü olan baş emek harcama yazarı Dr. Donald Wesson; “Çağdaş toplumlarda yediğimiz olağan diyetlerin meyve ve sebzelerden fazlaca daha çok et benzer biçimde hayvansal ürün içerdiğini hatırlamamız önemlidir. Şu demek oluyor ki, çağıl toplumlarda yaptığımız benzer biçimde, meyve ve sebzelerden fazlaca et benzer biçimde hayvansal ürünler tükettiğimizde asit üreten bir rejime haiz oluruz.”
6 Ağustos’ta American Journal of Medicine’de gösterilen çalışmada, birincil hipertansiyonu olan ve bununla birlikte devasa yükseklikte kan asidi seviyelerine haiz 153 hasta üç gruba ayrıldı: günlük rejimlerine 2 ila 4 su bardağı meyve ve sebze ekleyenler (elma, portakal, şeftali ve kuru üzüm benzer biçimde meyveler, havuç, karnabahar, patlıcan ve marul benzer biçimde sebzeler. Kuru üzümün vücuttaki asidi nötralize etmede en etkili olduğu bulunmuş oldu) ; sodyum bikarbonat (kabartma tozu) tabletleri alanlar; yada standart gerilim tedavisi ve ilaçları alanlar. Hastalar beş yıl süresince takip edildi. Daha çok meyve ve sebze yiyen yada kabartma tozu tabletleri alan her iki hastanın da böbrek sağlığı iyileşmişti. Sadece, yalnızca yüksek meyve ve sebze rejimi hem böbrek sağlığını hem de kalp sağlığını iyileştirdi. Wesson, “Bu yüzden emek harcamadan çıkardığımız netice, meyve ve sebze açısından varlıklı diyetlerin temel olması gerektiğidir,” dedi. “Bu, yüksek tansiyonu olan fertleri tedavi ederken yaptığımız ilk şey olan temel kıymet olmalıdır. Bu yüzden, düşüncemiz rejimle başlamamız ve peşinden gerektiğinde ilaç eklememiz gerektiğidir”