İşinin ölçeği ne olursa olsun, markasını yapılandırırken kendini global pazarda hayal etmeyen girişimci var mıdır sizce? ‘Keşke her şey planlandığı gibi gitse; işler büyüse, karlılık artsa, personel çoğalsa, markası önce bulunduğu lokasyonda söz sahibi olsa, sonra da dışarıya açılsa…’
Temenniler bu yönde olsa da işin aslı pek de sanıldığı gibi değil aslında. Yukarıda sıralananların gerçekleşmesi yıllara yayılabilir. Bu arada gelişecek koşullar, piyasalardaki ekonomik dalgalanmalara ve tüketici davranışlarındaki değişimlere her an hazırlıklı olunmasını, esnek bir yapı ile manevra kabiliyetinin güç kazanmasını şart koşar adeta. Yeni bir işletmenin tüm bunlarla baş etmesi kolay değildir.
Oysa her sektörde daha önce benzer deneyimleri yaşamış ve kendini ispat ederek adını ‘bilinenler’ arasına kazımış markalar vardır. İşte bu markalarla işbirliği yaparak, daha az riskle globalleşebilmek mümkün!
Her şeye sıfırdan başlamak yerine, işi bilen bir markayla güçlerinizi birleştirmek hiç de zor değil! Franchising alarak siz de global dünyaya kolayca adım atabilirsiniz.
Franchising nedir?
İmtiyaz ve ayrıcalık verme sistemi üzerine kurulu olan franchsing, bir firmanın başka bir firmaya, belirlenen süre ve fiyat karşılığında mallarını/hizmetlerini satma iznini yani isim hakkını ve operasyonel formatını kullanma hakkını veren bir anlaşmadır.
Franchising sistemi her iki tarafa da kazandırır
Franchise veren firma, ekstra bir maliyete girmeden, aksine para kazanarak lokal pazarlarda kendine yer bulup, reklamını yaparken, sisteme dahil olan işletme de büyük çaplı bir firmanın sahip olabileceği tüm deneyim ve avantajlardan sonuna kadar faydalanabilmektedir.
Sistem nasıl işler?
Franchise’ı veren firma, bir takım mali bilgileri, marka değerlerinin korunması talebiyle oluşturulan kurallar ile işletme detaylarını bildiren bir dosya hazırlar ve kendisini temsil edecek olan firmadan benzer bilgileri talep eder. Karşılıklı olarak birbirlerini inceleyen firmalar arasında el sıkışıldıktan sonra iş, faaliyetin gerçekleştirileceği bölge göz önüne alınarak yapılacak fizibiliteye doğru yol alır.
Fiziblite çalışmasında nelere dikkat edilir?
Faaliyet bölgesi, sermayenin sağlanması, ödeme koşulları, yatırımın amorti edilme süresi gibi detaylar önem taşımaktadır.
Franchising alan bir girişimcinin,
• Kendi işini kurma konusundaki zorlukları en aza indirgenmiş olur.
• Yararlanacağı deneyim, risk oranını bir hayli düşürür.
• Daha çabuk yol alacağı için başarı şansı yükselir ve kazancı artar.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…