Kuru fasulyenin yanında genelde pilav tercih edilir. Kuru fasulyenin yanında içecek olarak ise ayran ya da şalgam gider.
Kuru Fasulyenin Yanına Ne Gider? Kuru Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
1- Pilav
Kuru fasulye dendiği zaman Türk mutfağında akla ilk olarak pilav gelir. Kuru fasulye ile pilav birbirini tamamlayan yemeklerdir.
2- Bulgur Pilavı
Pirinç pilavı tüketmek istemezseniz ve daha hafif bir pilav olmasını isterseniz kuru fasulyenin yanında bulgur pilavı da tercih edebilirsiniz. Bulgur pilavı daha hafif olmakla beraber kuru fasulyeye en az pirinç pilavı kadar yakışır.
3- Cacık
Kuru fasulye ve pilav olan bir menüde akla rahatlatması ve mideyi ferahlatması için cacık gelir.
4- Yoğurtlu Semizotu Salatası
Semizotu, yoğurt, mayonez, salatalık ve sarımsak ile hazırlanan bu salata kuru fasulyenin yanına yapıldığında ferahlatıcı bir alternatif olmaktadır.
5- Kuru soğan
Kuru fasulyenin yanında soğan Türk mutfağında olmazsa olmazlar arasındadır. Kuru fasulyenin yanında servis edilen soğanı isteyen tüketebilir, istemeyenler tüketmeyebilir.
6- Acı Biber Turşusu
Özellikle acı sevenler kuru fasulyenin yanında kuru soğan ile beraber acı biber de tercih ederler. Bu nedenle kuru fasulyenin yanında acı biber turşusu da servis edilebilir.
7- Çoban Salata
Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan çoban salata domates, biber ve soğan ile hazırlanmaktadır. Kuru fasulyenin yanında çoban salata çok sık tercih edilir.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…