Categories: YEMEK TARİFLERİ

Kükürt Sabununun Faydaları ve Kullanımı

Saç ve cilt sağlığı için olabildiğince naturel ürünlerden destek almayı sevenlerin son zamanlarda sıkça konuşmuş olduğu ürünlerden birini kükürtlü sabun ya da namıdiğer kükürt sabununu masaya yatırıyoruz bugün. Kükürt sabunu yararları nedir, kükürtlü sabun ne işe yarar, neye iyi gelir detaylarıyla öğreniyor, kükürt sabunu iyi mi kullanılır buna da değinmeden geçmiyoruz.

Eğer siz de kısa sürede kükürt sabunu hakkında tavsiyeler aldıysanız ya da aktarda, naturel ürün satışı olan mağazalarda kükürt sabunu gözünüze çarptıysa fakat ne işe yaradığını, iyi mi kullanıldığını tam olarak bilmediğiniz için almadıysanız buyurun derhal bu şekilde, kükürt sabunu nedir, ne değildir beraber öğrenelim.

Mühim bir not: Daha ilkin asla kükürt sabunu kullanmadıysanız kullanmadan ilkin sizin cilt tipinize uygun olup olmadığını öğrenmek suretiyle doktorunuza danışmayı ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmeyi ihmal etmeyin.

Kükürt Sabununun Yararları Nedir?

Kükürt sabununun faydalarına hızlıca göz atarak içeriğimize başlıyor, kükürt sabunuyla ilgili en fazlaca dört gözle beklenen mevzuyu temel başlıklarıyla inceliyoruz. Derhal aşağıda detaylı tesirleri de sizi bekliyor, baştan söylemiş olalım diyor ve kükürt sabunu neye iyi gelir, sıralamaya başlıyoruz.

1. Sivilce ve Akne Tedavisinde Kullanılıyor

2. Egzama ve Sedef benzer biçimde Cilt Problemlerine İyi Geliyor

3. Yağlı Ciltlere ve Saçlara İyi Geliyor

4. Siyah Noktalardan Cildi Arındırıyor

5. Ciltteki Kızarıklıkları Azaltıyor

6. Lekelerin Görünümünü Hafifletiyor

7. Saç Derisine İyi Geliyor

8. Fena Kokuları Engelliyor

Kükürtlü Sabun Nedir?

Kükürt sabununun faydalarına hızlıca göz attığımıza bakılırsa onu detaylı tanımaya başlama zamanı geldi. Kükürt sabunu, doğada saf halde bulunan kokusuz ve limon sarısı renkli kükürt mineralleri ile naturel nebat özleri kullanılarak hazırlanan ve bu yüzden “naturel sabunlar” içinde yerini alan bir sabun türü. İçindeki kükürt minerali ise fazlaca eski zamanlardan beri uyuz, yanık, egzama benzer biçimde cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan, bilhassa antibakteriyel özellikleri sebebiyle çokça tercih edilen malzemelerden biri.

Günümüzde de hem sıhhat hem de kozmetik sektöründe sıkça kullanılan malzemelerden kabul edilen kükürtle hazırlanan kükürtlü sabunlar cildi temizleme, yağ dengesini sağlama ve ciltteki tahrişleri azaltarak daha sıhhatli bir cilt görünümü sağlama benzer biçimde etkilere haiz. Doğal onu kullanmaya karar vermeden ilkin kesinlikle kendi doktorunuza ve alanında uzman cilt doktorlarına danışmanız icap ettiğini de tekrardan hatırlatmadan geçmeyelim ve sizi kükürtlü sabun neye iyi gelir öğrenmek suretiyle derhal aşağıya doğru alalım.

Kükürt Sabunu Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Kükürt sabununun faydalarını yazımızın en başlangıcında temel başlıklar halinde açıklamıştık. Şimdi gelin, o temel başlıkları ayrıntılarıyla inceleyelim, kükürt sabunu neye iyi gelir, ne işe yarar detaylıca öğrenelim.

1. Sivilce ve Akne Tedavisinde Kullanılıyor

  • Kükürt sabunu cilde zarar verebilecek yağların ve bakterilerin ciltten arındırılmasına destek oluyor. Bu sayede cildin temizlenmesini sağlarken gözeneklerin de temizlenmesini, açılmasını sağlıyor. Bu tesiri yardımıyla sivilce ve akne oluşumunu engellerken mevcud sivilce ve aknelerin de hızlıca geçmesine olanak sağlıyor.

2. Egzama ve Sedef benzer biçimde Cilt Problemlerine İyi Geliyor

  • Cildin temizlenmesine ve bakterilerden arındırılmasına destek olması sebebiyle kükürt sabunu egzama ve sedef rahatsızlığı benzer biçimde yaygın olarak görülen cilt problemlerine da iyi gelebiliyor. Kaşıntıların hafiflemesini elde eden kükürt sabununu bu benzer biçimde bir cilt hastalığı için kullanmadan ilkin ise kesinlikle doktorunuza danışmanız ve onun önerilerini takip etmeniz büyük ehemmiyet taşıyor.

3. Yağlı Ciltlere ve Saçlara İyi Geliyor

  • Kükürt sabunu, kullanıldığı alana bakılırsa cildi ve/yada saç derisini fazla yağdan arındırma mevzusunda en fazlaca destek alınan naturel ürünlerden biri. Yağ üretimini azaltma mevzusunda tam bir uzman sayılan kükürt sabunu, bu etkisiyle cildi fazla yağdan arındırıyor, cilt ve saçtaki o yağlı görünümü yok ediyor. Sadece aşırı kullanımı cildinizi ve saç derinizi kurutabileceğinden kesinlikle alanında uzman cilt doktorlarına danışarak hareket etmeniz gerekiyor.

4. Siyah Noktalardan Cildi Arındırıyor

  • Cildin temizlenmesine destek olan kükürt sabunu, bu etkisiyle gözeneklerin de içinin boşalmasını sağlıyor, uzun solukta ciltten siyah noktaları arındırmakla kalmıyor, yeni siyah noktaların oluşma riskini de azaltıyor.

5. Ciltteki Kızarıklıkları Azaltıyor

  • Kükürt sabunu, ciltteki kızarıklıkları ve tahrişleri de azaltabiliyor. Cildin bakterilerden arınmasını sağlayarak rahatlatan kükürt sabunu iltihaplanma riskini de azaltarak cildin sıhhatli görünmesine destek oluyor.

6. Lekelerin Görünümünü Hafifletiyor

  • Cildin üst tabakasının kısa sürede temizlenmesini, ölü hücrelerden arındırılmasını elde eden kükürt mineralleri, bu tesirleri yardımıyla ciltte evvelinde oluşmuş lekelerin görünümünün süre içinde azalmasına da destek oluyor. Sıhhatli, temiz ve ışıl ışıl bir görünüm kazandırıyor.

7. Saç Derisine İyi Geliyor

  • Kükürt sabunu saç derisi üstünde kullanıldığında ise saç derisindeki kaşıntıları gidermek, kepek sorununu çözmek ve yağlı saçları yağlı görünümden kurtarmak benzer biçimde etkisinde bırakır gösteriyor. Bu sayede saçlar sağlıkla uzama ve gürleşme imkanı bulabiliyor.

8. Fena Kokuları Engelliyor

  • Kükürt sabununun içindeki kükürt mineralleri, fena kokuları engelleme tesiri de gösteriyor. Bu sayede ter kokusu, ayak kokusu benzer biçimde ciltten yükselebilen fena kokular üstünde naturel bir deodorant tesiri gösterebiliyor, fena kokulardan da cildi arındırıyor.

Kükürt Sabunu Iyi mi Kullanılır?

Sıra geldi kükürt sabununun kullanımına. Eğer “Kükürtlü sabun aldım fakat iyi mi kullanacağımı tam olarak bilmiyorum” derseniz, doktorunuz da kullanmanıza onay verdiyse onu şu şekillerde kullanabilirsiniz:

Cilt için kükürt sabunu kullanımı:

  • Ilk olarak cildinizi güzelce ıslatın.
  • Arkasından sabunu cilt yüzeyine uygulayarak hafifçe masaj yapın ve arkasından iyice durulayın.
  • Bunu günlük olarak uygulayabilirsiniz sadece cildiniz duyarlı ise haftada birkaç kez kullanmanız kafi olacaktır.
  • Kükürtlü sabun, ciltteki fazla yağı arındırdığından sabunu cildinizde uzun süre bekletmeyin, 1-2 dakika içinde yıkayıp durulayın. Eğer cildiniz kuruysa bu uygulamayı yapmayın.

Saç için kükürt sabunu kullanımı:

  • Saçlarınızı hiçbir yeri kuru kalmayacak şekilde güzelce ıslatın.
  • Arkasından kükürt sabununu saç derinize sürüp parmaklarınızla hafifçe masaj yaparak köpürmesini sağlayın.
  • Saçlarınızı bu köpükle güzelce yıkadıktan sonrasında durulayın.
  • Bu uygulamayı haftada birkaç kez uygulayabilir ve yağlı saç görünümünden, kaşıntı ve kepekten kurtulabilirsiniz. Sadece saçlarınız halihazırda kuru bir saç tipine sahipse ya da saç deriniz kuruysa bu uygulamayı yapmayın, doktorunuza danışmadan kükürt sabunu da dahil olmak suretiyle hiçbir ürünü saçlarınıza uygulamayın, aman diyelim.
admin

Recent Posts

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

1 ay ago

Yıl İle İlgili Yararlı Bilgiler

Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…

1 ay ago

Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

3 ay ago

Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

3 ay ago

Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

3 ay ago

Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

3 ay ago