Doğum yapmak bir yana doğum anının düşüncesi bile bebek bekleyen anneler için oldukça endişe verici ve stres dolu olabilir. Kendinizin ya da bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmadan doğum yapmanızı kolaylaştıracak bazı adımları sizin için sıralardık:
Bebek bekleyen anneler için hamileliğin en zor anları sonlara yaklaştıkça saran doğum endişesidir. Kolay doğum yapabilmeniz için hamileliğiniz boyunca neler yapabileceğinizle ilgili olarak bakın uzmanlar neler diyor;
Hamilelik Gurusu ve gentlebirthmethod.com yazarı Dr. Gowri Motha, hamile annelerin görüş birliği yapacağı hamilelikte sık karşılaşılan fiziksek endişelerin başında yorgunluk, sabah bulantısı ve hatta bazı durumlarda gece bulantıları gelmektedir. şeklinde görüşlerini dile getiriyor. Hamilelik en kırılgan olabileceğiniz dönemlerden biridir, önceliğiniz kendiniz ve sağlığınız olmalı, düşen enerjinizi yükseltmek için ne zaman dinlenmeniz gerekiyorsa dinlenmeye özen göstermelisiniz. diyor.
Hamilelik döneminde yükselen hormonların mide bulantısına neden olacağını, dalağın daha fazla alyuvar üretmek için çalıştığını belirten Dr.Motha, göğüs kafesinin alt bölümünden göbeğinizin orta noktasına kadar olan bölüme günden 10 dakika masaj yapmanızı tavsiye ediyor.
Özellikle ilk kez hamilelik sürecini yaşayan ebeveynlerin doğumun çok acı ve sancı dolu olacağından endişe ettiğini belirten Your Pregnancy Companion kitabının yazarı Zita West, korkularını azaltmak için ebeveynleri doğum kurslarına yönlendiriyor. Sizin gibi bebek bekleyen çiftlerin yer alacağı bu gruplarda deneyimli ebeler eşliğinde korkularınız üzerine konuşma fırsatı yakalayabilirsiniz.
Doğuma giderken iyi hazırlanmanız doğumunuzu kolaylaştıracak etkenlerin başında geliyor diyen Dr.Motha, hastanede sizin için ve bebeğiniz için gerekli olabilecek eşyaları önceden hazırlamak, doğum sırasında dinlemek istediğiniz sakinleştirici bir müzik varsa onu belirlemek, doğum sırasında yanınızda kimin olacağına karar vermek, hastaneden eve dönüşünüzü planlamak sizin için süreci daha çok kolaylaştıracaktır diye ekliyor.
Bağımsız ebe olarak görev yapan Sally Randle ise, eşinizin doğumda üstleneceği rolü ve özellikle ilk haftalarda bebek bakımı ile ilgili olarak bilgi sahibi olması için hazırlanmasına yardımcı olun diye öneriyor. Randlea göre, sizinle doğum kurslarına katılmasını sağlayabilir, kitaplar okuyarak doğumda ve sonrasında size yardımcı olmak için yapabileceği şeyler hakkında fikir sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz.
Hamilelik sırasında yoga egzersizleri yapmak sırt ağrılarınızı azaltmanıza yardımcı olur, nefes tekniklerini çalışmanız ve kaslarınızı çalıştırmanız konforlu bir hamilelik geçirmenize yardımcı olur diyen Black Bible isimli kitabın yazarı Dr.Jenny Sutcliffe; göbek kaslarınızın ve diğer kaslarınızın güçlenmesi oturma pozisyonunuzu da olumlu etkileyecek ve ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır şeklinde görüş bildiriyor.
Dr.Motha, her gün en az 30 dakika yürüyüş yapmayı öneriyor ve doğumda ihtiyacınız olacak güçlü kaslara sahip olmak ve hamilelik süresindeki stresinizi azalmak için egzersiz yapmayı ihmal etmeyin diyor. Dr.Motha, haftada bir ya da iki gün 30 dakika yüzmek bebeğinizin ağırlığını hissetmeden egzersiz yapma imkanı sağlayacağı için çok güzel bir egzersiz yöntemi olacaktır şeklinde görüş bildiriyor.
Doğumla ilgili olarak Dr.Motha rahat olmanızı öneriyor ve bebeğiniz doğumu nasıl başlatacağını ve nasıl doğacağını biliyor, bu konuda ona güvenin. Bebeğinizin salgılayacağı hormonlar doğum için gerekli koşulları hazırlayacak ve rahat bir doğum geçirmenize yardımcı olacaktır diyor.
Hamilelik süresince vücudunuzdaki değişiklikler bazı yeni ağrı ve sancılar hissetmenize sebep olabilir diyen Dr.Motha, özellikle hamileliğin ortalarına doğru annelerin ayaklarında şişmelere ve bel ağrılarına sık sık rastlanabilir.
Bu belirtiler bebeğin ağırlığının artması sonucu daha da belirginleşir, masaj yoluyla annelerin rahatlaması sağlanabilir. Uzman doktorlar tarafından gösterilecek masaj hareketlerini eşinizin öğrenmesini sağlarsanız ayaklarınızı rahatlatması için sık sık eşinizden destek alabilirsiniz şeklinde görüş belirtiyor.
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…
Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…
Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…
Yeni bir araştırma, günlük adım sayısını, mütevazı seviyelerde bile artırmanın, depresif semptomlarda bir azalma ile…
, , ,Her kış ilkbaharı, sonra heyecanla yazı bekleriz. Beklediğimiz güneş, deniz, kum keyfi ile…
Rüyada Güneş Işığı Vurması Ne Anlama Gelir?,Rüyada Güneş Işığı Vurması Ne Anlama Gelir? Ne Demek,…