[ad_1]
Giysilere monte edilebilen güneş enerjili “mini santral” geliştirildi – CW Enerji Mühendislik Tecim ve Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan: – “Telefonumuzu devamlı koşul edebilecek bir ortam bulamayabiliyoruz. Ikimiz de ceketlerin, kıyafetlerin üstüne monte edilebilen, güneşi elektrik enerjisine dönüştüren bir sistem geliştirdik. Bununla yürürken, dağa tırmanırken cep telefonlarınızı ya da powerbanklarınızı şarj edebiliyorsunuz” – “Yazın ya da kışın güneşi gördüğünüz her yerde elektriğe kavuşmuş oluyorsunuz. Günde bir kaç kere doldurabilirsiniz. Bir powerbank fiyatına bu şekilde bir enerji santrali alabiliyorsunuz”
Organize Endüstri Bölgesi’nde etkinlik gösteren şirket, cep telefonu ve tablet şeklinde elektronik aletlerin dışarıda da kolaylıkla şarj edilebilmesi düşüncesinden hareketle çalışmalara başladı.
Bunun için cekete, tişörte, plaj havlusuna monte edilebilen güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üstünde yoğunlaşan mühendisler, işi gereği devamlı dışarıda ya da tatilde dağda, plajda olan insanların yaşamını kolaylaştıracak bir buluşa imza attı.
Güneş panellerini küçülten ve daha esnek bir hale getiren şirket, ufak bir aparat ilave ederek, güneşten elektrik enerjisi üreten mini santraller üretti. Bu tarz şeyleri ceketlerin, tişörtlerin arka ya da ön yüzüne, plaj havluların uç kısımlarına monte eden şirket, yürürken, güneşlenirken telefonun ya da tabletin güneş enerjisiyle şarj edilmesini elde eden sistem geliştirdi.
POWERBANK FİYATINA MİNİ ENERJİ SANTRALİ
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, AA muhabirine, cep telefonsuz bir an bile geçirmeyen insanların sık sık karşılaştıkları şarj problemini giderebilmek için, araştırma ve üretme biriminde düşünce alışverişinde bulunduklarını söylemiş oldu.
Kendisinin de şantiyede çalmış olduğu dönemlerde telefonu her yerde şarj etme imkanının olmadığını, bundan dolayı sık sık priz aradığını özetleyen Sarvan, tabiatın sunmuş olduğu güneş enerjisini günlük yaşamda kullanılır hale getirebilecek güzel bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
Mesleği gereği devamlı dışarıda çalışan, tabiat yürüyüşlerine çıkan, çobanlık icra eden ya da sahilde güneşlenen insanların enerji sıkıntısı yaşamaması amacıyla mini santraller ürettiklerini aktaran Sarvan, şunları söylemiş oldu:
“Telefonumuzu devamlı koşul edebilecek bir ortam bulamayabiliyoruz. Ikimiz de ceketlerin, kıyafetlerin üstüne monte edilebilen güneşi elektrik enerjisine dönüştüren bir sistem geliştirdik. Bununla yürürken, dağa tırmanırken cep telefonlarınızı ya da powerbanklarınızı şarj edebiliyorsunuz. Yazın ya da kışın güneşi gördüğünüz her yerde elektriğe kavuşmuş oluyorsunuz. Günde birkaç kere doldurabilirsiniz. Bir powerbank fiyatına bu şekilde bir enerji santrali alabiliyorsunuz. Fiyatı boyutlarına ve kullanımlarına gore değişiyor. 100 liradan başlayıp, daha yukarıya çıkan modelleri var. Her insanın alabileceği ve minimum 30-40 yıl kullanabileceği bir ürün.”
Esnek prototip, yer kaplamayan özellikte bir ürün bulunduğunu dile getiren Sarvan, ürünün her yerde taşınabileceğini kaydetti.
“YURT DIŞINDA ÇILGIN TALEP VAR”
Plaj havluları için de ince uzun şekilde ürün geliştirdiklerini belirten Sarvan, mini santralin havlunun uç kısmına monte edildiğini, sahilde güneşi görmüş olduğu müddetçe elektrik sağladığını bildirdi.
Güneşi her alanda kullanmak için bu tür çalışmalara yoğunluk verdiklerini dile getiren Sarvan, “Güneş fazlaca mühim bir enerji deposu. Aslına bakarsak her bir metrekareye bir somun ekmeği düşüyor, 100 metrekarelik bir evimiz var ise 100 ekmek parası her gün çatımıza düşüyor. Mühim olan bunu kullanabilmek.” dedi.
Bazı ürünlerde seri üretime başlandığını ifade eden Sarvan, yurt haricinde da ciddi bir taleple karşılaştıklarını kaydetti. Sarvan, “Üçüncü dünya vatanlarında en büyük sorun elektrik. Kent merkezlerinde uzun soluklu elektrik kesintileri oluyor. Bu ülkelerde her bir insanoğlunun cep telefonunu çalıştıracağı kadar enerjisini üretebileceği bir sistemin sürekli yanında olması fazlaca büyük bir lüks. Yurt haricinde deli talep var, bu talebi de CW enerji ve partnerleri ile karşılayacağız.” diye konuştu.
[ad_2]
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…