Identify, İnsansız KYC teknolojisini içeren Auto Ident ürünü Avrupa’dan sonrasında Türkiye’de de kullanıma sundu. Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan; “İnsansız KYC teknolojisi, kimlik doğrulama süreçlerinde dönüştürücü bir etkiye haiz olacak ve gelecekte daha da yaygınlaşacak” diyor.

İnsansız KYC teknolojisi, kimlik doğrulama süreçlerini daha süratli, verimli ve güvenli hale getiren ve kullanımı günden güne artan yenilikçi bir yaklaşım olarak tanımlamıyor. Uzaktan Kimlik Doğrulama (KYC) pazarı bankacılık, finans, sigorta, telekomünikasyon sektörleri başta olmak suretiyle nerede ise her sektörde tesir alanını artırmaya devam ediyor. Geleneksel yöntemlerle meydana gelen KYC (Know Your Customer – Müşterini Tanı) süreçlerine entegre olan İnsansız KYC teknolojisi kimlik doğrulamayı daha süratli ve verimli hale getirmek için geliştirilen yenilikçi bir çözüm olarak kullanılıyor.

İnsansız KYC Teknolojisi Iyi mi Çalışıyor?

İnsansız KYC teknolojisi, kullananların kimlik doğrulama sürecini tamamlamak için başka bir kişinin müdahalesine yada kontrolüne gerek kalmadan otomatikman çalışabilen bir sistem olarak tanımlanıyor. Bu teknoloji, biyometrik taramalar, görüntü işleme ve suni zeka tabanlı güvenlik kontrolleri şeklinde ileri teknolojileri kullanarak çalışıyor.

KYC sürecinde, kullanıcının kimlik belgeleri ve yüz taramaları şeklinde verileri ilk olarak taranarak doğrulanıyor. İnsansız KYC teknolojisi, hususi olarak tasarlanmış algoritmalar ve yazılımlar kullanarak bu verileri çözümleme ederek doğrulama işlemini gerçekleştiriyor. Canlılık kontrolleri, düzmece yada manipüle edilmiş görüntülerin tespit edilmesini sağlıyor bu sayede sürecin güvenliği daha da artırılmış oluyor. Netice olarak, kullanıcılar kimlik doğrulama sürecini tamamlamak için otomatik bir halde yönlendiriliyor ve herhangi bir ikinci kişiye yada video görüşmesi yapılması ihtiyacı da ortadan kalmış oluyor.

İnsansız KYC Teknolojisinin Uygulanması ve Kullanım Alanları

İnsansız KYC teknolojisinin, finansal kurumlar, telekomünikasyon şirketleri, e-ticaret platformları şeklinde birçok değişik sektörde kullanım alanı bulunuyor. Bilhassa satın alan ediniminin süratli ve kolay olması ihtiyaç duyulan sektörlerde bu teknoloji yaygın bir halde kullanılıyor.

İnsansız KYC teknolojisinin avantajlarından biri, satın alan deneyimini büyük oranda iyileştirilmesi olarak ifade ediliyor. Geleneksel yöntemlerde, müşterilerin kimlik doğrulama süreci için belgeleri fizyolojik olarak sunması yada uzun soluklu video görüşmeler yapmak zorunda olması gerekiyor. İnsansız KYC teknolojisi yardımıyla, müşteriler süreci daha süratli ve ergonomik bir halde tamamlayabilirken, verilerin doğruluğu ve güvenliği mevzusunda da müşteriye daha çok güvence sağlanıyor.

Bu teknoloji yardımıyla kullanıcılar, kimlik doğrulama sürecini kendi başlarına tamamlayabiliyor, başka bir kişiye yada satın alan temsilcisine gerekseme duymuyorlar. Belgeleri tarayarak yada fotoğraflayarak sisteme yüklüyor ve gerisini teknolojiye bırakıyorlar.

İnsansız KYC teknolojisi, otomatik ve özgürce çalışan bir sistem olduğundan işletmelerin maliyetlerini ve mecburi görünen kaynaklarını azaltmasına destek olabiliyor. İnsansız KYC teknolojisi yardımıyla daha azca personel ve daha azca fizyolojik altyapı gereksinimiyle daha çok işlem gerçekleştirilebiliyor.

Güvenlik, Veri Gizliliği ve Yüksek güvenilirlik

İnsansız KYC teknolojileri, satın alan verilerinin gizliliğini korumak için güvenlik önlemleri içeriyor ve veri güvenliği ve gizliliği, bu teknolojilerin tasarımının temel bir parçası olarak kabul ediliyor. Kimlik belgeleri ve biyometrik veriler, güvenli sunucularda şifrelenmiş olarak depolanıyor ve yalnız yetkili personel tarafınca erişilebiliyor.

Ek olarak, bu teknolojiyle kullananların verilerinin izinsiz kullanımını önlemek için çeşitli güvenlik protokolleri de uygulanıyor. Mesela, veri erişimini sınırlamak için oldukça faktörlü kimlik doğrulama şekilleri ve veri transferi esnasında güvenli yazışma protokolleri kullanılabiliyor.

Kullanıcılara yüksek güvenlik hizmeti de sunan Auto Ident, dünya standartlarında biyometrik tarama, görüntü işleme ve suni zeka tabanlı üst düzey güvenlik kontrolleri kullanarak güvenli ve doğru kimlik doğrulamasını mümkün hale getiriyor. Auto Ident ürünü, uzaktan kimlik doğrulama süreçlerinin tamamında kullanılabiliyor ve bilhassa kolay, süratli ve güvenilir satın alan edinimi gerektiren sektörlerde de yaygın olarak tercih edilmesi umut ediliyor.

Auto-Ident Teknolojisi Türkiye’de

Identify, Almanya ve tüm Avrupa Bölgesi’nde etken olarak kullanılan yenilikçi ürünü Auto Ident’i Türkiye’deki şirketlerin de kullanımına sundu. Identify’ın uzaktan kimlik doğrulama süreçlerinde Almanya’da edinmiş olduğu mühim deneyim ve know-how’ıyla geliştirilen bu ürün, dünya standartlarında biyometrik tarama, görüntü işleme ve suni zeka tabanlı üst düzey güvenlik kontrolleri sunuyor. Firmanın vizyoner yaklaşımıyla uzun bir R&D sürecinin peşinden yakın bir vakit ilkin kullanıma sürülen ürün yardımıyla kimlik doğrulama süreci, video görüşme hayata geçirmeye gerekseme duyulmadan kolayca gerçekleştiriliyor. Müşterinin başvurusunu tamamlamak için herhangi bir satın alan temsilcisi yada ikinci bir kişiyle görüşme ihtiyacı ortadan kalkıyor ve kullananların süreç içinde gerçekleştirecekleri tüm adımları kendi başlarına tamamlayabilmelerine olanak tanıyor.

İnsansız KYC teknolojisi, kimlik doğrulama süreçlerinde dönüştürücü bir etkiye haiz olacağı ve gelecekte daha da yaygınlaşacağını vurgulayan Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan “İnsansız KYC teknolojisi, kimlik doğrulama sürecini devrim durumunda değiştirecek bir vizyon sunuyor. Geleneksel yöntemlerdeki uzun bekleme süreleri, belge sunumları ve manuel kontroller artık geride duracak. Almanya’da 12 yıl ilkin sektörün uzaktan kimlik doğrulama süreçlerine duyulacak ihtiyacın fark edilmesiyle başlamış olan serüvenimizde geleceğin teknolojilerine odaklandık. Bu vizyoner yaklaşımımızla yarının teknolojilerini geliştirmek için çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada uzun bir ARGE süreci sonrasında geliştirdiğimiz bu ürünü Türkiye’deki müşterilerimizin kullanımına sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

(Toplam: 3, Bugün: 1 )