Kış aylarında sık sık tükettiğimiz o leziz kestaneler… Sobanın üstünde çıtır çıtır pişmiş haline kimse kolay kolay hayır diyemez. Piştiği an evlerimize sımsıcak bir hava katar. Elbet artık evlerimizde eskisi şeklinde soba üstünde kestane pişiremiyoruz, daha ergonomik yöntemlere başvuruyoruz. Haşlama kestane, fırında kestane ve hatta hava fritözünde kestane pişirme şeklinde yöntemlerden hangisi sizin için uygunsa kestanelerinizi pişirip sıhhatli bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Kestane yalnız bir tatlı atıştırmalık değil hem de kestaneli yiyecek tarifleri içinde bir lezzet verici hem de. Haşlanmış kestaneleri bir çok vakit yiyecek tariflerinde ve ev yapımı kestane şekeri tariflerinde kullanıyoruz. Bu içeriğimizde kestane iyi mi en güzel şekilde haşlanır, tüm püf noktalarıyla anlatacağız. Haydi başlamış olalım!
Ilk olarak kestanelerin güzelce sudan geçirin. Arkasından haşlanması ve yumuşacık olması için kestaneleri çizmeniz gerekiyor ki tam kıvamında pişsinler. Kestanelerin yan yüzeylerinden artı şeklinde çiziklere atarak ya da çevresinden çizebilirsiniz. Böylece piştikçe kabukları açılacak ve rahatça soyulacak. Çizerken oldukca derine inmemek mühim aksi halde haşlanırken dağılmalar olabilir. Bu aşamada çizilen kestaneler sıcak suda bekletilir mi sorusu aklınıza gelebilir. Fırında kestane pişirmeden derhal ilkin suda bekleterek kestanelerin yumuşamasını ve kabuklarının kolayca soyulması sağlayabilirsiniz. Sadece kestaneleri haşlayarak pişirecekseniz suda bekletmenize asla gerek yok.
Kestaneleri çizdikten sonrasında tencereye alın. Üstüne su ilave edin. Bu aşamada arzuya nazaran birkaç tane küp şeker ilave ederek ya da aroma vermesi için portakal kabukları koyarak hafifçe tatlanmış ve lezzetlenmiş kestaneler pişirebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Bu sırada suyu kaynama noktasına gelmiş olacak, ocağın altını kısıp kestanelerin büyüklüğü bakımından 15-20 dakika daha pişirerek toplamda ortalama 25-30 dakikada pişmiş olacak. Pişme derecesini kabuklarının açılmasından denetim edebilirsiniz. Eğer kestaneleriniz oldukca pişerse dağılabilir, aman dikkat edin.
Özenle çizdiğiniz kestaneler suda haşlanırken çizdiğiniz noktalardan kabukları açılmaya adım atar. Haşlanan kestaneleri en kolay yöntemle soymak için haşlama suyundan yararlanmak gerekir. Kestaneler haşlandıktan sonrasında kaynayan suyunun bir kenarda birazcık ılınmasını bekleyin ve suyunu kesinlikle süzmeyin. Ilık suyun içindeki kestaneleri tek tek soymak için bir bıçağın ucuyla oluşturulan kısımlarından kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Tamamen soğuduğunda soymak daha da zorlaştığı için ılık iken soymayı tercih etmenizi tavsiye ederiz. Eğer kabuklarını soymakta zorlanırsanız yine sıcak su dolu tencereye koyun ve birkaç dakika bekletip yine deneyin.
Kestanelerinizi pişirmeden ilkin en güzel kestane iyi mi pişirilir?, kestane iyi mi yapılır? şeklinde sorularınıza da cevap verelim. Kestaneler en yaygın şekilde fırında pişirilir. Tam da bu sırada kestane pişirmenin tüm püf noktalarını bulacağınız kestane iyi mi pişirilir içeriğimizi de paylaşmış olalım. Yaygın olarak atıştırmalık olarak tüketilen kestaneler fırında pişirilirken ön haşlama yaparak ya da direkt fırında pişirilebilir. Fazla zamanım yok diyenler haşlamadan kestane iyi mi pişirilir? içeriğimize ne olursa olsun göz atmalı.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…