[ad_1]

Onur Binay/milliyet.com.tr

Samsung Galaxy J8, şirketin son aylarda piyasaya sürdüğü diğer cihazlara benzemesine rağmen, şirketin başka bir orta sınıf telefonu. J8, Infinity Display tasarım ve çift arka kamerayla birlikte geliyor.

Galaxy A6+ gibi, bu da Qualcomm Snapdragon 450 işlemci tarafından destekleniyor. Aynı zamanda 16MP ön kamerası var. 

Peki  bunların hepsi başta gençlerin olmak üzere diğer kullanıcıların ilgisini çekebilir mi? Cevabı Samsung Galaxy J8 incelememizde.

Hangi açılardan iyi?

Tasarım anlamında Galaxy J8 siz “vay canına” dedirtmeyebilir, ancak sağlam bir telefon ve elinizden kayıp gidecek endişe ettirmiyor. Evet, Galaxy J8, size önceki Samsung telefonlarını hatırlatıyor olabilir. Bunda da haklısınız. 

Samsung Galaxy J8 iyi görünümlü bir akıllı telefon. Telefonun genel tasarımıkompakt ve çok hantal değil. Şirket burada polikarbonat gövde seçmiş ve bu elde iyi hissettiriyor. Telefon 177 gram ağırlığındadır ancak ağırlık iyidağıtılmış.

6 inçlik Infinity Display ekrana gelirsek, kullanışlı. HD+ (720 x 1480) çözünürlüğü bu fiyat noktasında hayal kırıklığı yaratıyor. Super AMOLED ekran sayesinde videoların çoğu doğru renk reprodüksiyonuna sahip. Ancak daha keskin ekran farklılık yaratabilirdi.

Samsung Galaxy J8, Qualcomm Snapdragon 450 işlemci, 3GB RAM ve 32GB depolama alanıyla geliyor. Telefon, sosyal medya tüketimi, çoklu uygulamalar ve Oyun oynamak için iyi. İdeal seviyede çalışıyor. Ancak Asphalt 9 gibi oyunları oynadığınızda farkedilir bir gecikme var. MicroSD kart ile telefonun hafızasına 256GB’a kadar ekleme yapabilirsiniz.

Galaxy J8’in arkasında 16+ 5MP kombinasyonunda çift kamera var. Ana kamera f/1.7 diyafram açıklığında 16MP ve otomatik odağa sahip. İkinci kamera f/1.9 diyafram açıklığında 5MP ve derinlik algılamaya odaklanıyor. Canlı odak özelliği veya Portre modu burada da var. Renk reprodüksiyonu çoğunlukla doğru. Buradaki düşük ışık performansı en iyi değil, grenlenme görülebiliyor.

Öndeki f/1.9 diyafram açıklığındaki 16MP kamera, selfie bağımlılarını mutlu edebilir. Hem ön hem de arka kamera, çekimlerde yeterli ayrıntı yakalamayı başarıyor. Genel olarak çekilen fotoğraflar çekici, renkler ise canlı.

Pil bu telefonun en önemli özelliklerinden biri. PC Mark testinde saatten fazla puan alan 3500 mAh bataryaya sahip.Sentetik testler bi yana telefonun bataryasıyla bir günü rahatça geçirebilirsiniz. Orta ve ağır kullanımda telefonu her gün şarj etmek zorundasınız. Şarj için iki saatten fazla süre ayırmanız gerek.

Telefon, Android 8.0 Oreo ile çalışıyor. Çoğu durumda iyi çalışan yüz tanıma özelliği de var. Parmak izi tarayıcısı arkada, kameranın altına yerleştirilmiş. Gayet hızlı çalışıyor.

Hangi açılardan iyi değil?

Şimdi de Galaxy J8’de pek hoşuma gitmeyen özelliklere geçelim. Polikarbonat gövde yüzünden telefonun tasarımı cam veya metale nazaran daha dayanıklı olabilir. Ancak J8 bu seçimle rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor. Günümüz telefonlarının hepsi şık olma peşindeyken J8 buna ayak uyduramamış.

Samsung, giderek daha fazla tercih edilen USB-C portuna burada yer verseymiş daha güzel olabilirmiş. Ne yazık ki, microUSB portuyla idare etmeniz gerekecek. Bu da ne yazık ki şarj sürenizi uzatıyor.  

Güç düğmesi, hoparlör ile aynı yerde, sağda. Oyun oynarken veya video izlerken, telefon yatay pozisyonda olacağından parmağınızla hoparlörü kapatabilirsiniz.

Super AMOLED panel kullanışlı ama rakiplerinin bu fiyat noktasında sunduğundan daha düşük. Panelin canlı bir görünümü var ona sözüm yok. Ancak düşük çözünürlük yüzünden pürüzlü kenarları fark edebilirsiniz. Samsung, burada her zaman açık ekran işlevselliğini sunmuyor ki bu kullanışlı olabilirdi.

Şok edici olan şey, ekranın parlaklık seviyesini manuel olarak değiştirmeye zorlayan, ortam ışığı sensörü burada olmaması. Aynı zamanda manyetometre ve jiroskoptan yoksun. Manyetometre olmadan, örneğin navigasyon için Google Maps kullanırken, yönünüzü belirlemek mümkün değil. Bu ihmaller, Galaxy J8’in hanesine birer dezavantaj olarak yazılıyor.

Performans söz konusu olduğunda Galaxy J8, orta seviyede yer alıyor. Dürüst olmak gerekirse, bir telefondan fazla güç istiyorsanız, J8 bu beklentiyi pek karşılamayabilir.

Diğer Samsung telefonlarında da olduğu gibi, portre modunda kameranın kenarları düzgün bir şekilde anlaması için üzerinde çalışılması gerek. Gözlük takıyorsanız onlar da bulanık olabilir.

Fotoğraf çekerken karşılaştığım sorunlardan biri de, odaklamada. Makro çekim yapmak kolay değil, çünkü telefonu istediğiniz yere odaklamak için birçok kez ekrana dokunmanız gerek. Telefon netlediğinde, birkaç renk aşırı doygun görünüyor.

Video kaydı, ön ve arka kameralar için maksimum1080p’ye kadar çıkıyor. EIS için herhangi bir seçenek yok, bu da titrek çekimlerle sonuçlanıyor. Arka kamerayla video çekerken sürekli otomatik netleme yapabilirsiniz.

Sonuca bağlıyorum

J serisi, Samsung deneyimini daha düşük fiyatla sunmayı amaçlıyor.Samsung Galaxy J8 iyi bir pil ömrüne sahip ve genel kamera performansı ortalamanın üzerinde. Performans anlamında iyi ama oyun cephesinde daha fazla şey isteyenler için en iyi seçim değil. HD+ ekran çözünürlüğü, bu fiyatta büyük bir hayal kırıklığı. 

Uygun fiyata çift arka kamera, uzun pil ömrü ve Samsung deneyimini yaşamak istiyorsanız, Galaxy J8’i düşünebilirsiniz. Daha fazla performans istiyorsanız pazardaki diğer seçeneklere göz atmanızda fayda var.

Samsung Galaxy J8’e 2699 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Renkli tasarım
  • Yetenekli kameralar
  • İyi pil ömrü 

EKSİLERİ

  • Plastik tasarım 
  • Ortam ışığı sensörü yok (Otomatik ekran parlaklığı için)
  • Düşük ekran çözünürlüğü 
  • Manyetometre (Navigasyonda yön göstermesi için) ve jiroskop yok
     



[ad_2]

Source link

(Toplam: 28, Bugün: 1 )