İnovasyon ve dijitalleşme alanlarında etkinlik gösterecek olan BOUNDijital, yürüteceği bilimsel nitelikli araştırmalar ve oluşturacağı dinamik, oldukca paydaşlı, entelektüel etkileşim ve paylaşım ekosistemi ile kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. BOUNDijital, bu hedef doğrultusunda devletimizde inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak yenilikçi iktisat ve dijital dönüşüm ekseninde ekonomik ve toplumsal gelişime yarar sağlayacak araştırmaları ve projeleri, kamu kurumları, {özel sektör}, üniversiteler ve iş dünyası örgütlerini bir araya getirerek hayata geçirecek. BOUNDijital, İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Emek harcamaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ana odağı olan inovasyon yönetimi, inovasyon stratejileri, inovasyon politikaları ve regülasyon dinamikleri çerçevesinde işin geleceği, veri ve inovasyon, e-ticaret, teknoloji- insan etkileşimi, verimlilik, ileri teknolojiler ve yenilikçi iş modelleri alanlarında emek harcamalar meydana getirecek.

Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Emek harcamaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan BOUNDijital platformu, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısıyla hayata geçirildi. Açılış konuşmasını Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Aslı Deniz Helvacıoğlu’nun yapmış olduğu tanıtım toplantısına; Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Esin Aygün, Tecim Bakanlığı Elektronik Tecim Dairesi Başkanı Mehmet Kayış, Türkiye Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya, Eczacıbaşı Tüm ortaklık Informasyon ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, YASAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Vestel Sıhhat Grup Müdürü Abdülkadir Kayıklı ve SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon Grup Direktörü Burcu Alkan Fincan katıldı.

“İnovasyon ve dijitalleşme kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz”

Etkinlikte BOUNDijital Direktörü Doç. Dr. Aslı Deniz Helvacıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott; “İnovasyon, Amazon’un tüm faaliyetlerine yön veren en temel liderlik prensiplerinin başlangıcında geliyor. Müşterilerimiz için yenilikçi adımlar atmayı önemsiyor ve şirket içinde devamlı inovasyon kültürünün yeşermesi ve beslenmesi için ekiplerimizi destekliyoruz. Şirket içinde inovasyonu DNA’mıza işlerken, bunu tek başımıza yapamayacağımızın da bilincindeyiz. Bu yüzden inovasyon ve dijital dönüşüm mevzularında oldukca paydaşlı etkileşimi devamlı destekliyoruz. Bu doğrultuda BOUNDijital’ in Türkiye’de inovasyon ve dijitalleşme kültürünün yaygınlaşmasına ve entelektüel etkileşimi artırmaya katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

“Dijital Ekonomide Kamu Politikaları” panelinde konuşan Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Esin Aygün; “İnovasyon ve rekabet, devletimizde dijital ekonominin sürdürülebilir olarak büyümesi için en mühim iki unsur. Bunun sağlanması için de tüm paydaşların düşünce alışverişinde bulunması ve ortak aklı araması gerekiyor. BOUNDijital’in bu yönde atılacak adımları destekleyecek oldukca mühim bir platform işlevi göreceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Panelde Tecim Bakanlığı Elektronik Tecim Dairesi Başkanı Mehmet Kayış, “Tüm dünyada olduğu şeklinde devletimizde de e-ticaret sektörü büyük bir dönüşümden geçiyor. Bu dönüşümün doğru yönetilmesi hem sektörde etkinlik gösteren işletmelere hem de müşterilere büyük faydalar elde edecektir. BOUNDijital’in çalışmalarının büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” açıklamasında bulunmuş oldu. Türkiye Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya akademi, kamu, {özel sektör} içinde iş birliğine dayanan girişimlerin, inovasyon merkezleri, model fabrikalar ve BOUNDijital şeklinde arayüzlerin yenilikçiliğin gelişimine yönelik öneminin altını çizdi.

“İş Dünyasında Dijital Dönüşüm” oturumu panelistlerinden Eczacıbaşı Tüm ortaklık Informasyon ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı ve TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan KOBİ’lerin durumlarının doğru çözümleme edilerek dijitalleşme stratejileri ve yatırımlarının tasarlanmasına gerekseme duyulduğunu ifade ederek, bu çerçevede kurumların üniversite ile iş birliği olanaklarını geliştiren BOUNDijital’in sağlayacağı katkıyı oldukca kıymetli bulduğunu belirtti. YASAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Vestel Sıhhat Grup Müdürü Abdülkadir Kayıklı BOUNDijital bağlamında üniversite ve {özel sektör} arasındaki etkileşimin önemini vurgulayarak, Vestel’in kurumsal inovasyon kültüründen örnekler verdi. SOCAR Türkiye Dijital Transformasyon Grup Direktörü Burcu Alkan Fincan enerji sektörünün inovasyon dinamiklerine değinerek BOUNDijital’in inovasyon eko-sistemine yapacağı katkılara vurgu yapmış oldu.

(Toplam: 6, Bugün: 1 )