İnciri oldukça seviyor, mevsimi vardığında tazesini, mevsimi olmadığında da kurusunu kucak kucak tüketiyoruz. Peki ya yapraklarını ne kadar tanıyoruz dersiniz? Birazdan incir yaprağının faydalarına dair öğreneceklerinizden sonrasında bugüne dek onu tanımadığınıza üzülebilirsiniz, bizlerden söylemesi.
Zira kendisi faydalarıyla neredeyse incirin meyvesini dahi unutturacak kadar iddialı organik bir kaynak diyebiliriz. Sindirim sisteminden cilt sağlığına, bedenimize tepeden tırnağa yarar sağlıyor, incir yaprağı doğru şekilde kullanıldığında yaşam kalitenizin bir fazlaca artabileceği söyleniyor.
Hadi o vakit, sizi asla merakta bırakmayalım, incir yaprağı neye iyi gelir, iyi mi kullanılır, incir yaprağının yararları nedir, bir ziyanı var mıdır tüm detaylarıyla öğrenelim.
“İncir yaprağı neye iyi gelir, ne işe yarar?” diye düşünenler için incir yaprağının yaygın olarak malum faydalarını sıralamaya başlıyoruz!
İncir yaprağının yaygın olarak malum yararları içinde bağırsakları çalıştırması geliyor. Tıpkı meyvesi şeklinde incir, yaprağıyla da bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir tesir oluşturabiliyor. Eğer kabızlık şeklinde bir sorununuz var ise incir yaprağı çayı demleyerek içmeniz önerilenler içinde yer ediniyor.
İçeriğindeki gıda lifleri yardımıyla incir yaprağı, yalnız bağırsakları hareketlendirmekle kalmıyor, sindirim sistemine de tepeden tırnağa iyi geliyor. Hazımsızlık şeklinde problemler yaşıyanlara da gene incir yaprağı çayı öneriliyor.
İncir yaprağının içinde omega yağ asitleri bulunuyor. Bu yağ asitleri de bildiğiniz suretiyle kalp ve damar sağlığını destekliyor, oluşabilecek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu koruyor.
İncir yaprağı antidiyabetik özellikler gösteren organik gıda kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla bu özelliğiyle kan şekerinin dengelenmesine destek oluyor.
İncir yaprağının muhteviyatında bulunan pektin adlı madde yardımıyla kolesterolün dengelenmesine de destek oluyor. Bilhassa yüksek fena kolesterolü bulunanlara destek olabileceği söyleniyor.
Kuvvetli antioksidan özellikleri bulunan incir yaprağı, bu özelliklerinden almış olduğu güçle toksinlerin vücuttan atılmasına destek oluyor. Bu sayede cildin temizlenmesini sağlarken uzun solukta ciltte oluşabilecek kırışıklıkların, lekelerin de önüne geçiyor. İncir yaprağının egzama, sivilce, akne, hatta zona şeklinde sorunlara dahi iyi geldiği söyleniyor.
İncir yaprağı yalnız bağırsakları hareketlendirmekle ve sindirim sistemini canlandırmakla kalmıyor, vücuda bol miktarda enerji vererek metabolizmanın da hızlanmasına destek oluyor.
İncir yaprağı bilhassa çay şeklinde tüketildiğinde boğaz ağrısı, bir türlü bitmek bilmeyen öksürük ve ses kısıklığı şeklinde sorunlara çözüm olabiliyor. Bu etkilerinden faydalanabilmek için incir yaprağının çay olarak demlenip hafifçe ılımasını bekledikten sonrasında içilmesi öneriliyor.
Bir tek gıda lifi bakımından değil, bununla beraber kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, A, B1 ve B2 vitaminleri bakımından varlıklı olan incir yaprağı, içindeki tüm bu yararlı maddeler yardımıyla vücutta adeta organik bir antibiyotik tesiri oluşturuyor, vücudu hastalıklara karşı korumakla kalmıyor, bununla beraber mevcud hastalıkların da daha süratli iyileşmesine olanak sağlıyor.
Hem mineral hem de vitaminler bakımından minimum incirin meyvesi kadar varlıklı olan incir yaprağı, çay şeklinde tüketildiğinde uzun soluklu tokluk hissi sağlıyor.
İncir yaprağının yaygın olarak malum faydalarını öğrenince aklınızda derhal “Peki onu iyi mi kullanacağım?” sorusu oluşmuş olabilir. Bu soruya da derhal cevap verelim: İncir yaprağı genel olarak çayı demlenerek yada suyu hazırlanarak kullanılıyor. Onu cildi için kullanmak isteyenler ise çayını demleyip ısısının düşmesini bekledikten sonrasında ya da yaprağını sıkıp incir yaprağı sütünü elde ettikten sonrasında cildine uygulayarak kullanabiliyor.
Tamamı için incir yapraklarını taze halde toplayıp değerlendirebilir, topladığınız yaprakları kurutarak değerlendirebilir ya da direkt aktarlardan ve güvenilir online alışveriş sitelerinden kurutulmuş incir yaprağı çayı temin edebilirsiniz.
Yalnız uyarmadan geçmek istemeyiz, incir yaprağı da dahil olmak suretiyle bugüne dek kullanmadığınız ve ilk kez deneyeceğiniz her türlü ürünü, ne kadar organik olursa olsun doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız. Bilhassa ciddi, kronik bir rahatsızlığınız, herhangi bir alerjiniz, tertipli olarak kullandığınız ilaçlarınız var ise asla doktorunuza sormayı dikkatsizlik etmemelisiniz.
İçeriğindeki gıda lifleri, mineral ve vitaminler sebebiyle metabolizmayı hızlandıran, sindirim sistemine iyi gelen incir yaprağı çayı, bağırsak hareketlerini düzenlemeyi de dikkatsizlik etmiyor en başlangıcında söylediğimiz şeklinde. Tüm bu özellikleri yardımıyla de doğal ki zayıflama sürecini hızlandırıcı bir tesir oluşturabiliyor, sadece tek başına bir zayıflatıcı olarak görmemek ve diyetisyene danışmadan kullanmamak da büyük ehemmiyet taşıyor.
İncir yaprağının malum ciddi bir yan tesiri bulunmuyor. Sadece vücut üstünde oldukça tesirleri bulunduğundan bilhassa diyabet ve kolesterol hastalarının, değişik bir kronik rahatsızlığı bulunanların doktorlarına danışmadan tüketmemesi büyük ehemmiyet taşıyor.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…