Categories: SAĞLIK

Hindistan cevizi yağı zararları nelerdir? | Hindistan cevizi yağının yan etkileri nedir?

[ad_1]

Son yılların gözdeleri arasında yer alan Hindistan cevizi yağı, meyvesi ile sağlıklı ve doğal bir yağdır. Günümüzde ve dünya çapında birçok kültür, sağlık teşvik etmek, kendilerini güzelleştirmek ve gelenek yemekleri pişirmek için Hindistan cevizi yağı kullanmıştır.

Hindistan cevizi yağı, Alzheimer’den koruduğu yönündeki çok sınırlı çalışmalara rağmen ek olarak kilo vermeye yardımcı olduğu iddia ediliyor. Fakat Hindistan cevizi yağı için yapılmış araştırmalar hala tartışma konusudur. Faydaları arasında kalp sağlığını iyileştirmekten tutun, böbrek fonksiyonlarına kadar çok sayıda farklı faktör yer alsa da, yan etkilerini ve zararlarını bilmenizde fayda var. Peki, Hindistan cevizi yağının zararları nelerdir?

Hindistan cevizi yağı, ağız yoluyla alındığında veya cilde uygun bir şekilde uygulandığında güvenli olarak kabul edilir.

Kolesterol ve kiloyu artırır

Hindistan cevizi yağı yüksek bir doymuş yağ içeriğine sahip olduğu için, gereğinden fazla alındığında kiloyu ve kolesterol düzeylerini artırabileceği yönünde bulgular vardır. Fakat bu bulgular bilimsel olarak hala kanıtlanamamıştır.

Hamilelik ve emzirme

Hindistan cevizi yağı, hamile ve emziren kadınlar için gerekli miktarda kullanıldığında güvenlidir. Ancak, daha fazla kullanılması güvenli değildir. Hamileyseniz ve emziriyorsanız, doğru miktarlarda kullanmak en sağlıklısıdır.

Fazla alındığın da ishal yapıyor

Hindistan cevizi yağı ağız yoluyla bakteri enfeksiyonlarına karşı alınır ancak bakterilerin bu şekilde yol edilmeleri kısa süreli yan etkilere sebep olabilir. Bunlardan en önemli belirti ise ishaldir.

Sivilcelenme

Hindistan cevizi yağı yüze sürüldüğünde, laurik asit içerdiği için normalde sivilceye sebep olan bakterileri öldürür. Ancak bu durum cilt aşırı yağlı değilse oluşur. Eğer cildiniz çok yağlı ise sivilcelenme problemi yaşayabilirsiniz.

Alerjiler

Eğer Hindistan cevizi yağına hassasiyetiniz varsa, alerjiye sebep olabilir. Belirtileri arasında bulantılar, egzama, kusma, anafilaksi gibi belirtiler bulunmaktadır.

Baş ağrıları

Hindistan cevizi yağı ile detoksa yapanlar baş ağrısı yaşayabilirler. Bu durum mantarların orta zincirli yağ asitleri tarafından parçalanması sonucunda ortaya çıkar ve kandaki mantarlardan artakalan toksinler baş ağrısı yaratabilir.

Son olarak bitki bazlı olsun veya olmasın her iki yağ da doymuş yağ içerir. Özellikle Hindistan cevizi yağında daha fazla doymuş yağ bulunur. Örnek olarak tereyağında bu oran yüzde 63 iken hindistancevizi yağında bu oran yüz 87’dir.

fbq('init', '957866294278053'); fbq('track', "PageView");

[ad_2]

admin

Recent Posts

Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

2 hafta ago

Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

2 hafta ago

Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

2 hafta ago

Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

2 hafta ago

Rüyada Fotoğraf Çekmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Fotoğraf Çekmek Ne Anlama Gelir?,Rüyada Fotoğraf Çekmek Nedir? Ünlü Biriyle Fotoğraf Çektirdiğini Görmek Ne…

2 hafta ago

Rüyada Fare Yavrusu Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Fare Yavrusu Görmek Ne Anlama Gelir?,Rüyada Fare Yavrusu Görmek Nedir? Yavru Fare Yakalamak Ve…

2 hafta ago