Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi ağacının meyvesinden üretilmektedir. Soflarda ve kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılmaktadır. Saça, cilde, sivilcelere, kirpiğe faydaları oldukça fazladır. Hindistan cevizi yağını gargara olarak kullanmak ağız enfeksiyonlarını önleyebilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI FAYDALARI
– Hindistan cevizi yağı saç, cilt bakımı ve makyaj temizliği için kullanılabilir. Kimyasal içeriğe sahip ürünler kullanmadan hindistan cevizi yağı ile makyajınızı temizleyebilirsiniz. Göz altı, tırnak ve saç bakımında da hindistan cevizi yağından faydalanabilirsiniz.
– Hindistan cevizi yağı, vücudun diğer yağların çoğundan farklı şekilde metabolize ettiği bir tür yağ olan MCT’ler açısından zengindir. MCT’ler, hindistan cevizi yağının sağlık yararlarının çoğundan sorumludur
– Araştırmalar, MCT’lerin 24 saat boyunca yakılan kalori sayısını %5’e kadar artırabileceğini göstermiştir
– Hindistan cevizi yağını gargara olarak kullanmak ağız enfeksiyonlarını önleyebilir
– MCT’ler iştahı önemli ölçüde azaltabilir ve bu da uzun vadede vücut ağırlığının azalmasına neden olabilir
– Hindistan cevizi yağı cilde, saçlara ve dişlere uygulanabilir. Araştırmalar, bu yağın cildi nemlendirdiğini, cilt hasarlarına karşı koruduğunu ve ağız sağlığını iyileştirdiğini göstermektedir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SAÇA FAYDALARI
– Saçların onarılmasını sağlar
– Saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlar
– Saçı nemlendirir ve kırılmayı azaltır
– Saçlar ıslakken protein kaybından ve hasardan korur
– Saçı çevresel zararlardan korur.
– Saçları bitten koruyabilir.
– Saçları güneşten korur.
– Kepek tedavisinde oldukça etkilidir.
– Saç dökülmesini önleyebilir
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SAÇA NASIL UYGULANIR?
Saç kremi olarak: Saçınızı normal şekilde şampuanlayın ve ardından hindistancevizi yağını saçınızın köklerinden uçlara kadar sürüp tarayın.
Yıkama sonrası: Saçınızı şampuanladıktan ve duruladıktan sonra, tararken korumak için saçınıza biraz hindistan cevizi yağı sürün.
Saç maskesi olarak: Hindistan cevizi yağını saçınıza sürün ve yıkamadan önce birkaç saat (hatta gece boyunca) bekletin.
Ön yıkama saç koruyucusu olarak: Hindistan cevizi yağı ile saçınızı yıkamadan önce ovalayın.
Saç derisi tedavisi olarak: Yatmadan önce, saç derinize az miktarda hindistancevizi yağı ile masaj yapın. Gece boyunca bırakın ve sabah şampuanla yıkayın.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ CİLDE FAYDALARI
Cilde hindistan cevizi yağı uygulamak da nemlendirilmesine yardımcı olabilir. Hafif ila orta derecede kuru cilde sahip kişilerin kullanması uygundur. İçerdiği mineraller sayesinde cildi nemlendirirken aynı zamanda besler ve yumuşatır. Ayrıca pullu, kaşıntılı döküntüler ile karakterize bir cilt rahatsızlığı olan egzama tedavisine de yardımcı olabilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI CİLDE NASIL UYGULANIR?
Hindistan cevizi yağı makyaj temizleyicisi olarak ve vücut nemlendiricisi olarak kullanılabilir. Herhangi bir gece kremi gibi yüze bu yağ sürebilir. Ancak önce cildin küçük bir yüzeyinde deneme yaparak alerjik bir reaksiyon olup olmayacağı kontrol edilmelidir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SİVİLCELERE FAYDALARI
Bazıları hindistan cevizi yağının gözenekleri tıkadığını düşünürken, önemli araştırmalar aslında hindistan cevizi yağının sivilce tedavisine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Hindistan cevizi yağı ve bileşenleri vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabileceğinden, akne tedavisinde de yardımcı olabilir. Ayrıca, hindistancevizi yağındaki orta zincirli yağ asitlerinin antibakteriyel özellikleri de aknenin azaltılmasına yardımcı olabilir.
En iyi sonuçları almak için, hindistancevizi yağı doğrudan sivilce bulunan bölgelerde cilde uygulanmalıdır. Ancak bu kullanımdan önce mutlaka doktora danışılması, açık yara durumunda olan sivilcelere doktora danışılmadan hiç bir şey uygulanmamalıdır.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI SİVİLCELERE NASIL UYGULANIR?
Sivilceler için faydası ise, E vitamini açısından oldukça zengin ve içerisinde olan yağ asitleri sivilce izlerinin iyileşme sürecini arttıracaktır. Yapmanız gereken sadece ılıklaşmış ve biraz sıvılaşmış yağı, sivilcelerin üzerine uyguladıktan sonra 45 dakika bekleyin ve yıkayın.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI NASIL KULLANILIR?
Hindistan cevizi yağı kullanım sürecinde özel hazırlık gerektirmez. Doğrudan kavanozdan alınıp yemek tariflerine eklenebilir. Hindistan cevizi yağı, katı dokusu nedeniyle nadiren salata yağı olarak kullanılır ve bu nedenle pişirme işlemlerinde daha yaygın olarak kullanılır.
Toz formda olan hindistan cevizi ürünleri uzun raf ömrü ile mutfakların vazgeçilmezidir. Ortamın nemine, sıcaklığına göre değişen bozulma süreleri olmakla beraber ürünün kokusundan kolayca anlaşılan bir durumdur.
Saçlarınızın parlaklığını artırmak ve zarar görmesini önlemek için saçlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz. Bu yağ, saç derisine mineral yağlardan daha iyi nüfuz edebilir.
Terin kendisinin kokusu olmasa da, cildinizde yaşayan bakteriler istenmeyen kokular üretebilir. Hindistan cevizi yağının güçlü antibakteriyel özellikleri, onu kimyasal içermeyen harika bir doğal deodorant yapar. Ayrıca bacaklarınız, kollarınız ve dirsekleriniz için harika bir nemlendiricidir.
Yapılan çalışmalar, hindistan cevizi yağının çürüklere karşı koruma sağladığını, diş eti iltihabını iyileştirdiğini ve oral bakteri dengesini etkilediğini bulmuştur
Hindistan cevizi yağının yaklaşık %87’si doymuş yağdır. Bu özelliği, yüksek ısılarda yapılan yemekler için kullanılabilecek yağlardan biri olmasını sağlar.
Çeşitli şekillerde kullanılan anason yağının ne olduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında fikir sahibi olmak için de “Anason Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.
Eski Yunanlılar ve Romalılar tarafından uzun yıllar yiyecek olarak tüketilen keten tohumundan elde edilen yağın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için “Keten Tohumu Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?” makalesini burada okuyabilirsiniz.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI FİYATI NE KADAR?
Hindistan cevizi yağı fiyatları, boyutu ve markasına göre değişkenlik gösterebiliyor. 20-80 TL fiyat aralığı verilebilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI YÜZE SÜRÜLÜR MÜ?
Hindistan cevizi yağı yüz nemlendiricisi ve makyaj temizleyici gibi birçok amaçla yüze uygulanabilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI CİLDE ZARARLI MI?
Hindistan cevizi yağını gece kremi olarak sürerek yüzde bekletmek, akne sorunu olan kişiler için faydalı olmayabilir. Eğer meyvesine alerjiniz varsa, yüzünüzde de bu yağı kullanmamalısınız.
HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI YENİR Mİ?
Hindistan cevizi yağını, pişirme yağı olarak kullanabilirsiniz. Pişirmenin yanı sıra hindistan cevizini çiğ bir şekilde de tüketebilir, salatalarınıza, kahvenize ve smootielerinize ekleyebilirsiniz.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…