Categories: YEMEK TARİFLERİ

Hindiba Kahvesi Nedir, Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

[ad_1]

Artık şaşırmayız dediğimiz her gün karşımıza mutfakla ilgili bir başka lezzet çıkıveriyor, her geçen gün bambaşka bir malzemenin popülerleştiği yiyecek-içecek dünyasında bugün de karşımıza hindiba kahvesi çıkıyor!

Eğer siz de hindiba kahvesinin adını bu aralar sıkça duymaya başladıysanız, “Hindiba kahvesi nedir, ne işe yarar ki?” diye en az bir kez düşündüyseniz, hindiba kahvesinin bildiğimiz diğer tüm kahvelerden farklı yönlerini öğrenmek üzere aşağıdan bekleniyorsunuz demektir. Hindiba kahvesinin faydaları nelerdir, bu özel kahve nasıl tüketilir keşfediyoruz şimdi.

Hindiba kahvesi nedir?

Hindiba kahvesi, adından da anlaşıldığı gibi karahindiba bitkisinden elde edilen özel bir içecek aslında. Bu kahvenin hikayesi, hindiba otunun köklerinin özenle toplanıp ayıklanmasına dayanıyor. Ardından bu kökler önce kurutuluyor, sonrasında da tıpkı diğer kahve çekirdekleri gibi özel bir kavurma işleminden geçiriliyor ve öğütülüyor. İşte bu öğütülmüş haliyle de özel hindiba kahvesi kolayca hazırlanıyor.

Onu son zamanlarda popüler hale getirense lezzetinin ötesinde faydaları desek yanlış olmaz. Gelin şimdi hep birlikte hindiba kahvesinin faydalarını inceleyelim.

Hindiba kahvesi ne işe yarar, hindiba kahvesinin faydaları nelerdir?

Hindiba kahvesi aslında uzun yıllardır bilinen ve yapılan bir kahve. Onun adını ilk kez duyanların ise ilk olarak bu özelliklerini bilmesinde fayda var:

  • Hindiba kahvesi, neredeyse kafeinsiz sayılabilecek bir kahve olduğundan kafein tüketmek istemeyenlerin sıklıkla tercih ettiği içecekler arasında yer alıyor.
  • İçeriğinde demir, magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi vücuda yararlı birçok mineral bulunuyor.
  • Faydalı içeriği sayesinde hindiba kahvesi vücudu toksinlerden arındırıyor, antioksidan etkiler gösteriyor.
  • Dolayısıyla düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği söyleniyor.
  • Yine antioksidan özellikleri sayesinde karaciğerin temizlenmesini ve sağlıkla çalışmaya devam etmesini sağlıyor.
  • Hindiba kahvesi, ödem atma konusunda da en doğal destekçilerden biri olarak görülüyor.
  • Antioksidan etkileri sayesinde kanın temizlenmesini de sağlayan hindiba kahvesi, bu sayede kan dolaşımının da sağlıkla sürmesine yardımcı oluyor.
  • Bu da kolesterolün dengelenmesinde önemli bir rol üstlenmesini sağlıyor.
  • Aynı şekilde bu özel kahve kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor.
  • Bağırsakların da sağlıkla çalışmasına destek olan hindiba kahvesi, kabızlık sorununu kısa sürede çözebiliyor.
  • Metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlıyor.
  • Hazımsızlık ve şişkinlik başta olmak üzere sıkça yaşanan birçok mide sorununa da doğal bir çözüm oluyor.
  • Hem metabolizma hem de bağırsakların üzerindeki olumlu etkileri sayesinde hindiba kahvesi doğru şekilde tüketildiğinde zayıflamaya da destek oluyor.
  • Vücutta oluşan birçok enfeksiyonun hızla iyileşmesinde destek oluyor.
  • Son olarak hindiba kahvesinin cilt ve saç sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğunu söylemeden geçmeyelim ve sizi hemen aklınızdaki diğer sorunun cevabıyla baş başa bırakalım: Hindiba kahvesi nasıl hazırlanır ve içilir? Buyurun hemen anlatalım…
  • Hindiba kahvesi nasıl tüketilir?

    Hindiba kahvesinin yukarıda saydığımız faydalarından yararlanabilmek için onu nasıl tüketebileceğinizi de bilmelisiniz tabii ki. Öncelikle hindiba kahvesini güvenilir aktarlardan ya da doğal ürün satışı yapan mağaza ve/veya online alışveriş sitelerinden temin ederek işe başlayın. Ardından öğütülmüş olarak yani toz halde aldığınız bu hindiba kahvesini 1 fincan için 1,5 çay kaşığı olacak şekilde fincana ya da fincanlara aktarın. (Kaç kişi içecekse o kadar fincan hazırlamanız yeterli.) Üzerine kaynatıp kenara aldığınız sıcak suyu aktarın ve karıştırın. Bu şekilde toz haldeki kahve çözünene dek karıştırıp ardından afiyetle içebilirsiniz. İşte bu kadar pratik!

    Eğer tek başına hindiba kahvesini sevmezseniz dilerseniz üzerine süt, bitkisel süt, bal ya da şeker gibi farklı tatlandırıcılar/ilave malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu kahveden günde 2 fincandan fazla içmeniz de önerilmez, aklınızda bulunsun.

    Önemli bir not: Hindiba kahvesi de dahil olmak üzere hiçbir malzemeyi/yiyecek ya da içeceği tek başına tedavi edici olarak görmeyin, ilk kez tüketeceğiniz her malzemeyi tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Hindiba kahvesinin faydalarında da söylediğimiz gibi kendisinin tepeden tırnağa vücuda birçok etkisi bulunuyor. Bu sebeple şeker ve tansiyon hastalıkları başta olmak üzere kronik, ciddi bir rahatsızlığı bulunanların, düzenli olarak ilaç kullananların ya da özel bir perhiz uygulayanların hindiba kahvesini tüketmeye başlamadan önce doktorlarına danışmaları ve doktorlarının onay vermediği hiçbir ürünü kullanmamaları büyük önem taşıyor, bizden hatırlatması. Unutmayın ki hindiba kahvesi de dahil olmak üzere hiçbir yiyecek-içecek ilaç olarak görülemez, doktor onayı olmadan bu gibi amaçlarla kullanılamaz, aman diyelim.

    [ad_2]

    admin

    Recent Posts

    Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

    Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

    2 ay ago

    Yıl İle İlgili Yararlı Bilgiler

    Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…

    2 ay ago

    Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

    Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

    3 ay ago

    Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

    Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

    3 ay ago

    Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

    Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

    3 ay ago

    Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

    Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

    3 ay ago