PARA YAPAY ZEKA/ ŞULE GÜNER Itimat Future, 2019 senesinde teknoloji ve sıhhat profesyonellerinin uzmanlık ve birikimlerini bir araya getirmek ve sıhhat orunlarına Türkiye ve dünya için dijital çözümler üretmek suretiyle kuruldu. Itimat Sıhhat Grubu’nun ilk ürünü olan One Dore Sıhhat Platformu, online tabip görüşmesi, kronik hastalıkların yönetimini kolaylaştıran sıhhat takip hizmetleri ve online ikinci görüş hizmeti ile gerek bireylerin sağlıklarının korunması gerekse kronik hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesi olanağı sunuyor. Itimat Future Genel Müdürü Tolga T. Tuncer, girişimle ilgili şunları söylüyor:

“202de pandemi başlamadan ODTÜ Teknokent’te Itimat Future sağlıkta dijital dönüşüme katkı sağlayacak çözümleri sektöre kazandırma amacıyla ‘yeni ekip yeni hedefler’ diyerek Itimat Future çatısı altındaki çalışmalarımıza başladık. Derhal peşinden pandemi başladı; ilk aylarda yurtiçinden ve yurtdışından online tabip, uzaktan muayene taleplerini cevaplamaya çalışıyorduk. Nerede ise her branşta video konferanslar yapılıyor, gereksinim duyan kişileri hekimlerle buluşturuyorduk. Derhal peşinden Uzaktan Sıhhat Hizmet Sunumu’nda kullandığımız yazılımı değişik bir markaya dönüştürerek ayrı bir ticari kimliğe taşıdık. Bildiğimiz kadarıyla One Dose Sıhhat Teknolojileri, yalnız uzaktan sıhhat hizmetleri sunma amacıyla kurulmuş, kendi yazılımını üreten, bununla birlikte T.C. Sıhhat Bakanlığı tarafınca Uzaktan Sıhhat Hizmeti sunmaya yetkilendirilmiş ilk ve tek işletme.”

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİLERLE VERİ

Tuncer, sıhhat takip edeni kapsamında ise bireyler tarafınca giyilebilir teknolojiler vasıtasıyla toplanan verilerin anlık olarak One Dose Sıhhat platformu üstünden şirket bünyesinde vazife alan sıhhat profesyonellerine yönlendirilmesini ve beklenen aralığın haricinde değerlerin görülmesi halinde doktorun bireyle iletişime geçmesini sağladığını belirtiyor. Tuncer,

“Gerilim, kan şekeri, nabız, uyku düzeni, spor aktiviteleri benzer biçimde değişik verilerin kronik hastalıkların yönetimi amacıyla 7/24 izlenmesiyle ve meydana getirilen geri bildirimler vasıtasıyla bireylerin kronik hastalıklarıyla daha uyumlu yaşamasını sağlıyoruz. Kurumların çalışanlarının hizmetlerimizden faydalanmasını, çalışanların iyi olma hali ve sağlıklarını korumaları için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” diye konuşuyor.

PSİKİYATRİ YARDIMI VEREN PROJE

Itimat Future’un geliştirmekte olduğu TÜBİTAK projelerinde suni zeka makine öğrenmesi ve 3D printing de kullanılıyor. TÜBİTAK bünyesinde geliştirdiği iki suni zeka projesi ve B2C çözümleri var. Itimat Future Genel Müdürü Tolga T. Tuncer, bu çözümleri şöyleki deklare etti: “TÜBİTAK projelerimiz içinde kardiyoloji alanında hekimler için karar destek sistemi olarak geliştirdiğimiz bir suni zeka projesi içeriyor. Bu projede suni sinir ağları, gelişmiş makine öğrenmesi metodlarını kullanarak kalp ritim bozukluklarını tespit eden bir algoritma üstünde çalışıyor. Bir öteki TÜBİTAK destekli projemizde Alzheimer ve demans hastalarının bilişsel fonksiyonlarını canlı tutmaya destek olacak bir yazılım, algoritma ve hususi bir entegre donanım seti geliştiriyor. Gene suni zeka teknolojilerini kullandığımız, Hello Tomorrow ve META iş birliği ile yürütülen BAŞLAT programına seçilen zihin sağlığı projemiz var. Bu projede gayemiz, zihin sağlığı alanında kişilerin triyaj süreçlerini uzaktan ve minimum sürede yapılabilir hale getirmek… Uygulamada kişilerin kendilerini iyi duymak için vakit ve mekan bağımsız olarak kullanabileceği bir yaklaşımı esas alıyoruz. Yatırımcı görüşmelerinde yurtdışında üç aşamayı geçtik, yurtiçinde ikinci bir görüşme için tarih bekliyoruz.”

Itimat Future; akıllı telefon, medikal aygıt ve akıllı giyilebilir teknolojilerinin One Dose Sıhhat uygulaması ile entegrasyonunu sağlayarak One Dose Sıhhat üstünden 7/24 tüm sıhhat verilerini tek bir uygulamadan takip edebiliyor, hekimlere direkt iletebiliyor ve hastalık takip edeni yapabiliyor.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )