Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, teknolojik gelişmelerle yaşanmış olan elektromanyetik kirliliğin, bellek problemlerine niçin olabildiğinden bahsetti.
Görsel imajlardan yararlanmanın, tertipli spor yapmanın, elektronik sistemlerden uzak durmanın, tertipli beslenmenin, mineral ve vitamin takviyesinin, sigara, alkol şeklinde zararı dokunan alışkanlıklardan kaçınmanın ve tertipli uykunun hafızayı güçlendireceğini belirtiyor. Son yıllarda meydana getirilen araştırmalara bakılırsa, yatak odasında gül bulundurmanın, öğrenilen bilgilerin belleğe yerleştirilmesini şaşılacak derecede pozitif etkilediğini belirten Yavuz, kısa süreli gül kokladıktan sonrasında bile, belleğin güçlendiğini ve unutkanlığın önlendiğini ifade ediyor. Uyku esnasında gül kokusu altında olmanın, yeni alınan detayları daha kuvvetli bir halde kaydettiğini aktaran Yavuz, “Sabah uyandığında gül suyu ile ferahlamak ya da gün içinde gül kokusu yada gül suyu kullanmak hafızanızı kuvvetli kılabilir ve unutkanlığı yenmenizi sağlayabilir.” diye konuşuyor. Gül suyu ek olarak, cilt temizliği ve çatlamış el, ayak, dudak ve cilt için etkili oluyor.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…