Categories: SAĞLIK

Göz ve kaş düşüklüğünü önlemek için neler yapılabilir?

Göz kapaklarında sarkma sorunu nüfusun %5’ini etkiler ve ileri yaşlarda daha sık görülür. Düşük kaşlar ve göz kapakları görme bozukluğuna neden olarak kişilerin görme sağlığını tehdit ederek yaşam kalitesini düşürebilir. Kaşların ve göz kapaklarının sarkmasının en yaygın nedeni yaş alınmasıdır. Yaşlandıkça, göz kapaklarını kaldıran ve gözleri açık tutan kaslar zayıflar ve yerçekimi etkisi altında düşmeye başlar. Bazı durumlarda göz kapaklarını açan kaslar doğuştan zayıf olabilir. Aynı şey kaşlar için de geçerli. Zamanla kaşları sabit tutan kaslar zayıflar ve kaşlar düşer.

Bir göz veya her iki göz ve kaşta sarkık göz kapakları görülebilir

Bazı durumlarda belli belirsiz sarkma meydana gelir ve bazı durumlarda sarkık kaşlar veya göz kapakları göz bebeği seviyesine kadar düşebilir. Bu ve benzeri durumlarda görme kısıtlanır ve kişi görme kaybı yaşar. Sarkma deneyimi ileri düzeyde değilse, hasta fark etmese ve göz kapaklarını veya kaşlarını kaldırmaya çalışsa bile beyin durumun farkına varacaktır. Sık sık okuyan, yazan veya bilgisayar kullanan kişilerin gözlerinde ağırlık hissedilir. Bu ağırlığın nedeni mevcut sarkmadır. Kaşların dokusu çok yumuşaktır ve zamanla zayıflar. Zayıf kaşlar yorgun bir görünüme neden olabilir. Görünüme ek olarak, görsel rahatsızlığa da neden olabilir.

Tedavide cerrahi yöntemler tercih edilir

Kaş ve göz kapağı düşüklüğü tedavisinde ilk tercih ameliyattır. Genel anestezi altında yapılan ameliyatta kesi yeri deri kıvrımları olarak tanımlanır. Kesi bölgesinden derine inilerek göz kapakları kaldırılır ve ilgili kaslar güçlendirilir. Kişiden kişiye farklılık gösterse de yaklaşık 1 saat süren operasyon sonrası gerekli kontrollerin ardından kişi hastaneden taburcu edilir. Kişi rahatlıkla günlük hayata dönebilir. Hafif şişlik ve morluk görülebilir, bu belirtiler normaldir. Ameliyattan on gün sonra dikişler alınır ​​ve iyileşme süreci tamamlanır.

Kaş kaldırma yöntemlerinde ise kişilerin yüzüne yakışan yöntemi seçilmesi önemlidir. Ayrıca kaşların ne kadar kaldırılacağına da doktor ile birlikte karar verilmesi gerekir. Kaş kaldırma operasyonundan sonra kontrol için belirli bir zaman aralığı gerekir. Belli bir süre mimiklerin yapılması beklenmez ve kaşların yerine sabitlenmesi sağlanır.

Kaş kaldırmada tercih edilen yöntemler nelerdir?

Germe yöntemi: Bu yöntem kalıcı bir yöntemdir. Genç ve orta yaşlı insanlar için ilk tercihtir. Lokal anestezi altında yapılır ve kesi kaşların üst kısmından yukarı doğru konumlandırılır.

İp yöntemi: İp yönteminde iyileşme süreci oldukça kısadır. Bu yöntemde saç çizgisinden mikro cihazlarla kaşlar yukarı taşınır.

Hem kaş hem göz çevresine etki eden yöntem: Bella Eyes

Cerrahi bir işlem olan Bella Eyes yöntemi ile 2,5 saat gibi kısa bir süre içerisinde genç bakışlara sahip olabilirsiniz. Uygulamada kaşlar kişinin yüz çevresine göre yukarıya taşınır. Bu sayede gözler daha çekik ve genç bir görünüme kavuşur. Bu yöntem sıklıkla göz kenarlarında düşme görülen, kaz ayaklarını belirginleşen, göz kapağı düşen kişilerde tercih edilmektedir.

Bella Eyes tekniğinde birçok hastamızda başarılı sonuçlar görmekteyiz. Bu tekniği aynı zamanda özenle hazırladığım eğitimler ile meslektaşlarımıza da aktarmaktayım.

admin

Recent Posts

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

2 ay ago

Yıl İle İlgili Yararlı Bilgiler

Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…

2 ay ago

Gebelik Izlemi tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…

3 ay ago

Menopoz tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…

3 ay ago

Birçok Kadın Endometriyal Kanserin Önemli Uyarı İşaretini Bilmiyor

Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…

3 ay ago

Çok mu Oturuyorsunuz? Egzersiz Sağlığınıza Verdiğiniz Zararları Telafi Edebilir

Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…

3 ay ago