Mevsim geçişlerinde ve soğuk, kuru havalarda sıkça yaşanmış olan sıhhat sorunlarının başlangıcında gelen geniz akıntısını masaya yatırıyoruz bu kez. Geniz akıntısı niçin olur, emareleri nedir, geniz akıntısına ne iyi gelir tek tek öğrenelim diyoruz.
Siz de sık sık boğaz/geniz bölgenizde bir akıntı bulunduğunu hissediyorsanız, devamlı balgam atma isteği duyuyor, boğazınızı bir türlü temizleyemiyormuş benzer biçimde hissediyorsanız aşağıdaki organik, etkili ve bitkisel şekilleri keşfetmenizde yarar var anlama gelir.
Derhal her evde bulunan malzemelerle, kolayca uygulayabileceğiniz bu organik ve bitkisel yöntemlerin ne kadar etkili bulunduğunu keşfedince hep onlardan destek almak isteyeceksiniz. Buyursunlar, geniz akıntısına ne iyi gelir öğrenme zamanı şimdi!
Geniz akıntısı sorunuyla karşılaştığınızda ilk olarak yapmanız ihtiyaç duyulan doğal ki zaman kaybetmeden doktorunuza danışmak ve onun önerilerini uygulamak olmalı. Eğer doktorunuz da sizin için uygun görür ve uygulamanızı onaylarsa aşağıdaki bitkisel, organik ve etkili şekilleri de bir destekleyici olarak değerlendirebilirsiniz. Hadi gelin şimdi hızlıca geniz akıntısına iyi gelen bitkisel ve organik malzemeleri, şekilleri sıralayalım.
Geniz akıntısına karşı hangi bitkisel, organik ve etkili malzemelerden destek alacağımıza göz attık fakat bu malzemeleri iyi mi kullanarak hızlıca faydalanabileceğimizden de söz etmeden olmaz. Geniz akıntısı iyi mi geçer, geniz akıntısına iyi gelen malzemelerden en süratli şekilde iyi mi yararlanabiliriz anlatmaya başlıyoruz, toplanın!
1 çay kaşığı tuzu 1 su bardağı ılık suyun içine ekleyip güzelce karıştırın ve bu karışımla gargara yapın. Günde 3 kez tuzlu su gargarası yaparak geniz akıntısına sebep olabilen mukusun temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Boğaz ve genizde birikip hastalık veren mukusun temizlenmesine destek olacak bir başka yöntem de buğu banyosu yapmak. Kaynattığınız suyu geniş bir kaba alın ve içine evinizdeki malzemelere nazaran tuz, nane yağı, lavanta yağı ya da toz zencefil ekleyip karıştırın. Başınızın arkasına bir havlu ya da genişçe bir bez alıp başınızı sudan yükselen buhara yaklaştırın ve nefes alarak yükselen buharı içinize çekin. Kısa süre içinde burnunuzdan başlamış olacak şekilde bir rahatlama hissedeceksiniz.
Boğazınızın rahatlaması için 1 tatlı kaşığı kadar bal ile yarım çay kaşığı kadar toz zencefili ya da ufak bir parça taze zencefili rendeleyerek karıştırın ve bu karışımı direkt yutun. Boğazınızın rahatlamasına destek olacaktır.
Kuvvetli antioksidan özellikleri bulunan limon da geniz akıntısından daha kısa sürede kurtulmanıza destek olacaktır. Bunun için yapmanız gerekense bir su bardağı ılık suyun içine çeyrek limonun suyunu taze olarak sıkmak ve yudum yudum içmek. Eğer limonlu su midenize iyi gelmiyorsa, doktorunuzdan da onay olarak karışımın içine 1 çay kaşığı kadar bal da ilave edebilirsiniz.
Tıpkı limon benzer biçimde tam bir C vitamini deposu olan portakal, bu sayede kuvvetli antioksidan özellikler gösteriyor ve toksinleri vücuttan uzaklaştırarak hastalıklardan daha kısa sürede kurtulmamıza destek oluyor. Geniz akıntısı da dahil sıkça yaşanmış olan üst solunum yolu problemlerine karşı günde 1 fincan kadar taze sıkılmış portakal suyu içmeniz ya da 1 tane portakalı taze taze yemeniz öneriliyor.
Geniz akıntısını ne geçirir sorusuna verilebilecek en organik ve etkili yollardan biri de sarımsaktan geçiyor. Organik bir antibiyotik olarak görülen sarımsak, geniz akıntısı da dahil birçok kış hastalığının emaresini kısa sürede ortadan kaldırabiliyor. Bunun için her gün bir diş sarımsağı taze olarak tüketebileceğiniz benzer biçimde isterseniz sarımsağı yiyecek tariflerinin içinde de kucak kucak kullanarak yararlarından yararlanabiliyorsunuz.
Limon benzer biçimde kuvvetli antioksidan özellikleri bulunan malzemelerden elma sirkesini de 1 su bardağı ılık suyun içine 1 yiyecek kaşığı kadar olacak şekilde ekleyip karışmasını sağlayarak boğazınızın, genzinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Nane içindeki esansiyel yağlar yardımıyla oldukca ferahlatıcı bir tesir oluşturuyor. Bu sayede geniz akıntısı sebebiyle oluşan nefes almada zorlanma, burun tıkanıklığı benzer biçimde sorunlara da çözüm olabiliyor. Nane yağını iyi mi kullanacağız derseniz, buğu banyosunda kullanabilir, isterseniz buhurdanlığınıza ekleyip odanızın havasını değiştirebilir, isterseniz 1 su bardağı suyun içine 1-2 damla damlatıp içebilirsiniz. Tüm bu tarz şeyleri yapmadan ilkin doğal ki doktorunuza danışmalısınız.
Nane yağıyla benzer etkisinde bırakır gösteren organik yağlardan lavanta yağını da gene nane yağı benzer biçimde buğu banyosu yaparak kullanabilirsiniz. Isterseniz suyla karıştırıp yastıklarınıza sprey şeklinde sıkarak gece boyu size eşlik etmesini de sağlayabilirsiniz.
Kuvvetli antioksidan özellikler gösteren içeceklerin başlangıcında gelen yeşil çay da geniz akıntısına karşı yanınızda olan adlardan. Günde 1 bardak yeşil çay içerek bu etkisinden faydalanabilirsiniz üstelik. Nefis.
Gelin şimdi de geniz akıntısı niçin olur sorusuna cevap bulalım ve geniz akıntısının ortaya çıkmasına sebep olan bu durumlardan olabildiğince uzak durarak kendimizi koruyalım. Normal olarak içlerinde müdahale edemeyeceğimiz durumlar da var fakat olabildiğince dikkatli olarak kendimizi geniz akıntısı da dahil olmak suretiyle birçok sıhhat sorunundan koruyabiliriz diyor ve hızlıca geniz akıntısının nedenlerini sıralıyoruz:
Geniz akıntısı problemi yaşayıp yaşayamadığınızı tam olarak anlayamıyorsanız aşağıdaki emarelere göz atarak düşünce sahibi olabilir ve buna nazaran doktorunuza danışarak kolayca size uygun tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Karşınızda yaygın olarak malum geniz akıntısı emareleri:
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…
Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…
Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…