Categories: GENEL BİLGİLER

Eşya kiralama platformu Varsapp 1,2 milyon TL yatırım aldı

Zeynep Eliçin ve Hande Luk tarafınca bir yıl ilkin kurulan eşya kiralama platformu Varsapp, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde iş dünyasının önde gelen 9 melek yatırımcısından 1,2 milyon TL tutarında ilk tur yatırımını aldı.

Varsapp, kişilerin ve markaların günlük eşyalarını güvenli bir halde kiraya vererek para kazanabileceği ve gereksinim duyulan eşyaların kiralanabileceği bir pazaryeri. Yurt haricinde başarı göstermiş örnekleri bulunan kiralama modelini Türkiye’de ilk kez güvenli bir halde kişiden kişiye ve markadan kişiye eşya kiralama imkanı sunarak gerçekleştiren Varsapp’te, şu an 10 binden fazla kullanıcı bulunuyor. Varsapp, kiralanan ürünleri eşya kiralama sigortası ile koruyor, parasız bir halde hususi kurye ile kullanıcılara ulaştırıyor. Kiralama süresi bittiğinde ise adresten geri alıyor. Girişimin en mühim özelliklerinden biri de karbon ayak izi, su tüketimi ve atık oranını azalttığı için dünyanın sürdürülebilirliğine yarar sağlıyor. Geçtiğimiz dönemde kişiden kişiye başarı göstermiş kiralamalar gerçekleştiren Varsapp, şimdi de mühim kurumsal markalarla anlaşıp markalardan kullanıcılara ürün kiralamanın yolunu açtı. Bu sayede kullanıcılara, markalarda merak ettikleri ürünleri kiralayarak tecrübe etme imkanı sunmuş oluyor. Varsapp, markalara kiralama yolu ile yeni bir pazarlama modeli yaratıyor.

Artan ürün fiyatlarından dolayı yoğun kiralama talebi gördüklerini belirten Varsapp Kurucusu Zeynep Eliçin, “Kullanıcılarımızın para kazanabilecekleri ve gereksinimleri olan ürünlere uygun fiyatlara erişebilecekleri bir platform sunuyoruz. Varsapp’te bulunan ürünlerin uygun ve erişilebilir fiyatlarda olması, kullanıcılarımızın kısa dönemlik gereksinimlerine daha çok para ödememesini sağlıyor” dedi. Eliçin gelecek dönemde yeni markalarla işbirliklerini de açıklayacaklarını belirtti.

Sürdürülebilirliğin mühim bulunduğunun altını çizen girişimin Kurucu Ortağı Hande Luk ise, “Günümüzün en büyük problemlerinden olan tüketim çılgınlığı mevzusunda bir farkındalık oluşturuyoruz. Tüm süreçlerimizde karbon sıfır yaklaşımı benimsiyoruz ve karbon ayak izimizi sıfırlayabilmek için faaliyetlerde bulunuyoruz. Markalarla yaptığımız iş birlikleri yardımıyla onlara da sürdürülebilir bir iş modeli oluşturuyoruz” diye konuştu.

Girişimin Önder Yatırımcısı Murat Aksöz, çevreye duyarlı ve iklim değişikliği ile ilgili bir fikri olan girişimlerin dünyanın geleceğine yön vereceğini söyleyerek, “Hem ekonomik baskı altındaki ev ekonomileri, hem de tüketim çılgınlığının önüne geçecek bu girişimi sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu yalnız ticari bir antak kalma değil, kişi olarak da dünyanın geleceğine yönelik sorumluluğumuzdur” dedi.

admin

Recent Posts

21.12.2024 saat 16:28 Bitcoinin Yönü

Kripto para piyasasının belki de en tanınmış ve en çok takip edilen varlığı Bitcoin, 2024…

7 dakika ago

Pizza Tarifi – Pizza Yapılışı

Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10 gr) kuru maya 1 tatlı kaşığı…

2 gün ago

Monaco vs PSG Maç Özeti ve Kaleciye Yapılan Faulün Analizi

Giriş Monaco ile Paris Saint-Germain (PSG) arasındaki karşı karşıya gelme, bir tek iki ekip için…

2 gün ago

Fenomen Neşe Özkan Hayatını Kaybetti: Son Gelişmeler ve Anılar

Sevinç Özkan Kimdir? Sevinç Özkan, Türkiye'de toplumsal medya fenomeni olarak tanınan ve genç yaşta geniş…

2 gün ago

KPSS 2024/2 Tercih Kılavuzu Yayınlandı: Önemi ve İncelenmesi

KPSS Nedir? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların…

2 gün ago

Tapuda yeni dönem: Büyük Kolaylık

Tapu işlemlerinde mülkiyet devri işlemleriyle ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre mülkiyet devri işlemleri…

2 hafta ago