[ad_1]
Elektrikli araçlara merakı olan ve Türkiye’de bu araca sahip olmak isteyen otomobil kullanıcılarının aklındaki en büyük soru işaretlerinden biri “Elektrikli aracımın şarjı yoldayken biterse ne olur?”. Türkiye’nin ilk Asistans şirketi olan ve bu zamana kadar birçok ilki Türkiye ile tanıştırmış olan Marm Assistance’ın bu “olası aksi durum” için yenilikçi bir çözümü var. Elektrikli aracı çekiciye yüklemeden, yerini değiştirmeden yola devamını sağlayan m-şarj hizmeti artık Türkiye yollarında.
Marm Assistance Türkiye’de en bilinen Otomobil Markalarına, Filo ve Araç Kiralama Şirketlerine, Sigorta Şirketlerine ve Lastik Markalarına yıllardır Yol Yardım ve Asistans hizmetleri sağlıyor. Esnek yapısı ve isteğe göre şekillendirilebilen hizmet çeşitliliği ile yaratıcı çözümleri sektöre ilk sunan firma olan Marm Assistance, ürettiği bu yaratıcı çözümler ile de çözüm ortağı olduğu markalara değer katıyor. m-şarj da bu hizmetlerden biri. Dünyada giderek yaygınlaşan elektrikli araçların Türkiye’de de yaygınlaşabilmesi için bazı ön koşullara ihtiyaç var. Bunlardan ilki Türkiye’ye yeterli sayıda elektrikli aracın üreticiler tarafından getirilmesi veya Türkiye’de üretilmesi, bir diğeri ise bu araçları şarj edecek istasyonların sayısının artırılması.
400 Bin Elektrikli Araç Satıldı
TEHAD verilerine göre, 2020 yılı içerisinde Türkiye’de satılan elektrikli araç adedi sadece 844 iken aynı dönem Almanya’da 400.000 elektrikli araç satışı yapılmış. Şarj istasyonu tarafına baktığımızda ise 2020 sonu itibariyle Türkiye genelinde 800 şarj istasyonu kullanımdayken Almanya’da bu sayı 28.000. Rakamlardan görüleceği üzere ülkemizdeki hacim yok denecek kadar az, istasyonlar arası mesafe de bir o kadar fazla. İstasyon sayısının az olması elektrikli araç almayı düşünen kullanıcının aklında ister istemez şu soru işaretini uyandırıyor “şarj edeceğim istasyona erişemeden şarjım biterse ne olur?”. Doğrudan satın alma kararını etkileyen bu soruya m-şarj sayesinde artık net bir yanıt var.
4-5 Saatte Full Dolum
Yenilikçi vizyonuyla yola çıkan Marm Assistance, elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşmasını hızlandırmak, çözüm ortağı olduğu markaların elini güçlendirmek ve her şeyden önce son kullanıcının aklındaki soru işaretlerini gidermek için Türkiye’de bir ilk olan hizmeti m-şarj’ı geçtiğimiz günlerde duyurdu. Bugüne kadar yolda kalan elektrikli araç kullanıcılarının tek alternatifi aracını çekiciye yükleyerek en yakın şarj istasyonuna çektirip orada şarj etmekti. En az 4-5 saat süren ve insanın en kıymetli şeyi olan zamanını çalan bu işlem artık tarih oluyor. m-şarj ile hizmetin talep edilmesi ve yola devamın sağlanması arasındaki süre sadece 1 saat. Üstelik kullanıcının yolu değişmeden, en yakın şarj istasyonu nerede diye aramaya gerek kalmadan.
m-şarj aracı, elektrikli aracın yolda kalması veya şarjının bir şarj istasyonuna gidemeyecek kadar azalması durumunda, aracın yanına giderek 20 dakikada 80 kilometre menzil kazandıracak kadar şarj ediyor. DC akımla ve 22 kW şarj gücüyle şarj hizmeti sağlayan m-şarj ilk olarak İstanbul’daki kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Marm Assistance hızla diğer illerde de hizmet sunmayı ve m-şarj araç sayısını artırmayı planlıyor. Türkiye’de ilkleri sunmayı alışkanlık haline getiren Marm Assistance, m-şarj dışında, sektöre hız ve dinamizm kazandıracak, günümüz koşullarında oluşan ihtiyaçlara çözüm niteliğinde başka hizmetler üzerinde de çalışıyor ve bu yıl bitmeden birçok yeniliği Türkiye’deki kullanıcıların ve iş ortaklarının hizmetine sunacağına şimdiden söz veriyor.
[ad_2]
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…