Ecem köken olarak Türkçeye dayanmaktadır. Eski Türkçe üzerinden günümüze gelmiş olan bu güzel isim, kız çocukları adına kullanılan bir addır. Özellikle kız çocuklarına hitap eden anlamları ile beraber aynı zamanda kulağa güzel gelen bir telaffuzu da bulunuyor.
Ecem Ne Demek?
Ecem ismi Ece üzerinden türemiş ve ayrıca kendine özel bir anlamı bulunan en güzel adlar içerisinde yer almaktadır. Kökeni Türkçe olması ile beraber şu anki anlamı, ‘Kraliçem, benim sultanım’ şeklinde ifade edilmektedir. Böylesi güzel ve özel anlamı eşliğinde Ecem ismini kız çocuğunuz için değerlendirebilirsiniz.
Eski Türk devletlerinde aynı zamanda Sultanlar için kullanılan bir unvan şeklinde de öne çıkıyor. Bu unvan sultanı ne kadar özel ve önemli olduğunu anlatan bir ifade şeklinde değerlendiriliyordu. O yüzden zaman içerisinde değişim göstermek suretiyle Türkiye’de kız çocukları adına artık bir isim şeklinde değerlendirilmektedir.
Ecem İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?
Ecem ismi özellikle anlamları ile beraber çok sevilen ve ebeveynler tarafından tercih edilen adlar içerisine girmiş durumda. Son yıllarda daha fazla ilgi gören bu isim için aynı zamanda Kur‘an’da geçip geçmediği merak ediliyor. Ecem ismi Kur’an’da geçmemektedir.
Kız çocuklarına en güzel şekilde hitap eden ve anlamı ile çok daha özel hale gelen Ecem ismi, aynı zamanda okunuşu üzerinden de sevilmektedir. Kız çocuğunuz için isim konusunda hala karar aşamasında iseniz, Ecem ismini değerlendirebilir ve onun için listeye ekleyebilirsiniz.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…