Girişimcilerin hep hayaldir dükkan açmak . Elde yeteri kadar sermayesi olmayanlar kendine ait bir işletmeyi yürütmek isterler. Bazen cesaretleri yetmez istedikleri işletmeyi kurmaya başlamak için bazen de yeteri kadar zamanları yoktur.
Belirli aşamaları geçip artık dükkan açmak için ellerinde ve ruhlarında tüm imkanları toplayan kişiler hemen atılmak isterler iş hayatına. Kimsenin işlerine karışmadan Hayatlarını idam etmek de isterler aslında.
Girişimci dükkan açarken araştırmalı
Girişimci tabiat emek ve sermayeyi iyi fikir topluluklarını birleştirerek işletmeleri yöneten kişilerdir. Ellerinde avuçlarında birikim yapıp hayal kırıklığına uğramadan iş yapmak isteyen olursa çok iyi araştırma yapmak durumundadırlar. Aksi halde yeteri kadar araştırma yapmazlarsa ellerinde avuçlarında ve hayallerinde ne varsa kayıp edebilirler.
Dükkân açmak isteyen girişimciler, zaten sektör analizini yapmış hangi işi yapacağına çoktan karar vermiş kişidir. Bu kısmını söylemiyoruz bile.. Dükkan açacağı noktayı çok iyi belirlemeli kira maliyetini düşüreceğim derken bir arka caddede yüzlerce potansiyel müşterinin sizi görmeden geçmesini engellemelisiniz.
Örneğin dükkânı açacağınız yeri belirlerken birkaç öğrenci tutup, dükkân açmak isteğiniz yerden kaç yaya geçiyor bir haftalık sayım yaptırabilirsiniz. Bu sayımı biraz daha detaylandırıp potansiyel müşterilerinizin demogojik yapısı sizin satacağınız ürünlere uygun mu öğrenebilirsiniz. İyi bir işletme temelleri atmak istiyorsanız iyi fikir üretmelisiniz gerekirse açacağınız dükkân hakkında işleyişini bilmek için, ücretsiz olarak aynı işi yapan firmalar ile de çalışabilirsiniz. Hatta bu işi yapan profesyonel danışman firmaları ile küçük toplantılar yapıp sermayenizi harcarken ne kadar risk aldığınızı iyice öğrenebilirsiniz. Açılacak dükkâna yapılacak bazen yüz binlerce lira iyi araştırma yapılmadığı için birkaç ay içinde çöpe gidebiliyor. Sizler de çok iyi araştırma yapıp en iyi kararı vermeye çalışın.
Kaynak: https://www.iyifikir.gen.tr/dukkan-acmak-isteyenler-icin-oneriler/