Uzmanlar, dilimizin yüzeyindeki küçük yumrulara ‘papilla’ dendiğini açıklıyor. ‘Papilla’ tat alma duyumuzu sağlarken, aynı zamanda yiyecek artıklarının yumrular arasında kolayca sıkışabileceği bir ortam oluşturur. Bu, bakteri birikimine ve ardından kötü kokulu nefese yol açabilir. Aşırı bakteri üremesi, genellikle beyaz bir kaplama şeklinde dilde renk bozulmasına da neden olabilir. Peki bu oluşumun önüne nasıl geçebiliriz.
Dilimizi Temizlemek Kokuyu Önleyecek
Dil temizliği en az diş temizliği kadar önemlidir. Bu nedenle dil bakımını yapmalısınız. Dil temizliğinde uygulayabileceğiniz aşamalar şöyle sıralanabilir:
Dilimi Hangi Aralıklarla Temizlemeliyim?
Dil temizliğinin çok önemli olduğunu yukarıda açıklamıştık. Fakat önemli olan bir husus daha varsa o da hangi aralıklarla temizleneceğidir. Günlük diş fırçalama işlemlerinizi yaptığınızda mutlaka bunun yanında ağız bakımı da yapmalısınız. Günde toplamda iki kez yapılan ağız ve dil bakımı size yetecektir. Eğer ağzınızda kötü bir koku oluşumu var ise yine gün aşırı bakım yapabilirsiniz. Bu size iyi gelecektir. Fakat devam eden bir ağız kokusu ve dişlerde herhangi bir ağrı var ise mutlaka uzman bir diş hekimine muayene olmalısınız.
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…
Akut Otitis Media AKUT OTİTİS MEDİA Akut otitis media (AOM) orta kulak ve havalı boşluklarının…
Yeni bir araştırma, çocuklukta takım sporlarının çocukların beynini keskinleştirmeye yardımcı olan özel bir şey olabileceğini…
Yeni bir araştırma, günlük adım sayısını, mütevazı seviyelerde bile artırmanın, depresif semptomlarda bir azalma ile…
, , ,Her kış ilkbaharı, sonra heyecanla yazı bekleriz. Beklediğimiz güneş, deniz, kum keyfi ile…
Rüyada Güneş Işığı Vurması Ne Anlama Gelir?,Rüyada Güneş Işığı Vurması Ne Anlama Gelir? Ne Demek,…