Oldukça azca isim Büyük İskender kadar heybetli bir hükümdarlık sürdü. Fakat bu denli meşhur bir hükümdarın nereye defnedildiği bilinmiyor.
Robert Bianchi 1993 ve 1995 yıllarında Büyük İskender’in mezarını mevzu alan iki yazı yayınladı. Makalelerde yer edinen bilgilere gore Büyük İskender’in aslına bakarsak mezarı yok; bundan dolayı M.Ö. 323 senesinde ölen Büyük İskender, cesedinin Fırat Nehri’ne atılmasını vasiyet etti. Bu sayede cesedi çözünecek ve hepimiz meşhur hükümdarın, babası Tanrı Amon ile Aden’e yükseldiğini düşünecekti. Fakat ordu komutanları, hükümdarın cesedini Fırat Nehri’ne atmaktansa gömmeyi tercih etti ve büyük olasılıkla cesedi değişik vakit aralıklarında üç ayrı yere defnedildi ve taşındı.
Büyük İskender ilkin Mısır’ın Memfis kentine gömüldü. M.Ö. 3. ya da 4. yüzyılda ceset, İskenderiye’ye taşındı. Bir süre sonrasında da gene İskenderiye civarlarında bir başka yere… M.S. 215’te Roma İmparatoru Caracalla, Büyük İskender’in mezarını ziyaret etti. Mezarı ile ilgili malum son zamanı kayıt bu ziyarettir.
Büyük İskender’in mezarının geçen yüzyıllar içinde tahrip edilmiş olduğu ve yıkıldığı düşünülüyor.
1993 senesinde Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi, Büyük İskender’in mezarı ve bedeni araştırmaları için 140 ayrı emek harcama yürüttü fakat çalışmaların tümü başarısızlıkla sonuçlandı.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…