İdrar yolunuz da oluşan bakteriler, ileri aşamalarda enfeksiyonun yayılması ile böbrek enfeksiyonuna neden olabilmektedir.
Bakteri, böbreklerin sadece birine, ya da her ikisine bulaşıp ilerleyebilmektedir. Doktorlar, oluşan bu durumu böbrek enfeksiyonu olarak adlandırmaktadır. Çoğu birey tedavi sürecini evinde geçirebilir ancak mesane ya da idrar yolları yapınızda bir anormallik saptanırsa tedaviyi hastanede olmanız da gerekebilmektedir. Böbrek taşınız var ise, hamileyseniz ya da yaşınız 60 ın üzerinde ise ya da size ciddi rahatsızlık veriyor ise mutlaka hastaneye gitmeniz gerekmektedir.
Böbrek enfeksiyonuna neden olan durumları şu şekilde sıralayabiliriz:
-Sık aralıklarla cinsel ilişkiye girmek
-Doğum kontrolü amacı ile sperm öldürücüler kullanmak
-Kişide over kistinin bulunması
-Diyabet (Şeker hastalığı)
Belirtileri:
Genel olarak böbrek enfeksiyonu olan kişiler kendilerini çok hasta hissetmektedirler. Belirtiler birkaç saat sürmektedir. Şikayetlerin başlıcaları yüksek ateş, sırt ağrısı, titreme, kusma ya da ishal olarak görülmektedir. Birey, sıkça idrara çıkma ihtiyacı hisseder. İdrar yaparken ağrı hissedilebilir. İdrar koyu renkli olabilmektedir.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…