Bazı sıhhat sebepleri ile beyinlerinin bir kısmı fonksiyonlarını yerine getiremeyen insanoğlu vardır. Sadece düzgüsel sıhhatli insanoğlu beyinlerinin tüm bölümlerini kullanırlar fakat hepsini aynı anda değil. Kısaca bir beyin hiçbir süre yüzde yüz kapasite ile çalışmaz.
İnsanlar belirli zamanlarda belirli işler yaparlar. Beyin hücrelerinin denetim etmiş olduğu bir fazlaca şeyi aynı anda yapmazlar, yapamazlar. Satranç oynarken bakkaldan ne alacaklarını düşünmezler. Dolayısıyla yaşamın her anında beyin hücrelerinin ortalama yüzde 5’i etkin durumdadır.
Bu açıdan bakınca belirli zamanlarda beynimizin azca bir kısmını kullandığımız doğrudur fakat bu, öteki kısımların vazife kendilerine vardığında çalışmayacağı anlamına gelmez.
Kısacası sıhhatli bir beynin çalışmayan yada yedek olarak tutulan hiçbir kısmı yoktur. Vazife kendisine vardığında her bölüm, her hücre çalışır ve görevini yapar.
Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…
Yıl 30 Ekim 2008 Perşembe 20:43 ABONE OL Yıl Nedir?Dünyanın, güneş çevresinde tam bir dolanım…
Gebelik Izlemi GEBELİK İZLEMİ Gebelik izlemi, gebeliğin planlanmasıyla başlayan, sağlıklı sürdürülmesini ve sorunsuz bir doğumu…
Menopoz MENOPOZ Menopoz, ovaryan aktivitenin (üreme ve östrojen yapımı) yitimi ertesinde, menstrüasyonun kalıcı olarak kesildiği…
Yeni bir araştırmaya göre, çok sayıda kadın, kadın üreme organlarının en yaygın kanseri olan endometriyal…
Her gün sekiz saat veya daha fazla oturan kişilerin, her hafta 140 dakikadan az orta/yoğun…