Bundan bu şekilde, bankalarda ıslak imza gerektiren ve kağıt üstünde gerçekleşen işlemler, yasal geçerli elektronik imza ile gerçekleştirilebilecek. Bunun için BTK’nın yapmış olduğu düzenlemeler yardımıyla şubeye gelen yada saha ziyaretiyle erişilen müşterilerin çipli kimlik kartlarına KEC ile dakikalar içinde elektronik imza yüklenebiliyor. Normaldeki e-imza edinme süreçleri günler hatta haftalar sürerken, KEC ile e-imza edinme işleminin birkaç dakikaya indirilmesi yardımıyla, günlük geçerli ve maliyeti oldukça makul e-imzalar artık mümkün hale geliyor.

Süreç hem kısalıyor hem dijitalleşiyor

Müşterinin kimlik kartına parasız yüklenen günlük e-imzalar ile bankacılık sözleşmeleri imzalanabiliyor. Banka şubelerinde müşteriler tarafınca ıslak imza atılan dekontlar, adres yada telefon değişim bildirim formları, bireysel kredi sözleşmeleri için ıslak imza yerine e-imza kullanımı yardımıyla hem kağıt israfı hem fizyolojik arşiv maliyetleri hem de operasyonel süreçler ortadan kalkıyor.

Bankalar kuvvetli kimlik doğrulama ve günlük e-imza kullanımıyla fark yaratıyor

Mevzuyla ilgili izahat meydana getiren EGA iştiraki olan biOnay’ın Kurucu Ortağı Umut Yaşar Usta, “Bankalarda yeni dönemle beraber vatandaşımızı pek fazlaca avantaj bekliyor. E-imzalı dokümanların kanıtlama gücü ıslak imzaya gore fazlaca daha süratli ve güvenli olduğundan ‘bu imza bana ilişkin değil, krediyi ben çekmedim’ benzer biçimde ihtimaller içinde inkarlar sebebiyle icra mahkeme süreçleri gereksiz ve haksız bir halde uzatılamıyor. Bankalar kuvvetli kimlik doğrulama ve günlük e-imza kullanımıyla BDDK ve MASAK düzenlemelerine uyum açısından da güvenlik açısından da satın alan memnuniyeti açısından da fark yaratıyor” dedi.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )