Categories: YEMEK TARİFLERİ

Bal Kabağı Nasıl Seçilir, En İyi Dilimlenmiş Kabağı Seçmenin Yolu

[ad_1]

Yılın o zamanı geldi! Evet, her yerin turuncuya boyandığı sonbaharın en lezzetli getirilerinden bal kabaklarına kavuştuk! Bir süre bizimle kalacak, tezgahlarda tüm lezzetleriyle duracak olan bal kabaklarıyla yapacağımız çorbalar, börekler, tatlılar bir yanda dursun, biz bugün daha temel bir konuya değinelim, bal kabağı nasıl seçilir anlatalım diyoruz.

Malum, zaman zaman talihsizlikler yaşanabiliyor, aldığımız bal kabaklarının dokusu, tadı pek istediğimiz gibi olmayabiliyor. İşte bu sorunu yaşamamak için de güzel bal kabağı nasıl seçilir bilmek gerekiyor.

Eğer bu konuda yeterince bilgi sahibi değilseniz sizi hemen aşağıya alalım, eğer sizin de bal kabağı seçerken baktığınız özel detaylar varsa bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın. Buyursunlar, başlayalım!

En iyi bal kabağı nasıl seçilir?

Alacağınız bal kabağının nefis bir lezzette olmasını istiyor, özellikle tatlısını yaptığınızda tam kıvamında olsun, ağzınıza attığınız gibi damağınızda erisin istiyorsanız uygulamanız gereken birçok püf noktası var. Önceliğimiz tabii ki en iyi bal kabağını seçebilmek. Bunun için de şu adımlara dikkat etmeniz önemli:

  • Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz.
  • Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli. Eğer bal kabaklarının kabukları çok parlaksa bu ilaçlamalar dolayısıyla ortaya çıkmış kalıntılardan ya da başka bir yabancı maddeyle temastan kaynaklı olmuş olabilir, uzak durmanızda fayda var.
  • Bal kabağının kabuğu sert olmalı. Eğer kabuk yumuşak ya da kendini salmış bir haldeyse bu bozulmaya başladığının göstergesi olabilir. Bunun yerine gergin, sert kabuklu olanları tercih etmelisiniz.
  • Alacağınız bal kabağının ne kadar olgun olduğunu anlamak içinse güneş ve toprakla ne kadar temasta kaldığını gözlemleyebilirsiniz. Bütün haldeki bal kabağının alt kısmını çevirdiğiniz sarı tonların hakim olduğunu görüyorsanız o kabağı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Çünkü bu, bal kabağının uzun süre toprakta kaldığını gösteren bir izdir. Uzun süre toprakta kaldığı için de olgunlaştıktan sonra toplandığını fark edebilirsiniz.
  • Eğer bal kabağını ters çeviremeyecekseniz ya da bir test daha yapmak isterseniz bal kabağının sapını kontrol edebilirsiniz. Alacağınız bal kabağının sapının tamamen kurumuş olması gerekir. Eğer yeşil saplı ya da yer yer yeşil kalmış saplı bir bal kabağı görürseniz bu, olgunlaşmadan toplandığı anlamına gelir. Onlar yerine sapı tamamen sararmış ve kurumuş olanları tercih etmelisiniz.
  • Son olarak, eğer bütün halde bal kabağı alacaksanız çok büyük ya da küçük bir kabak yerine orta büyüklükte kabakları tercih etmeniz doğru olacaktır. Bu, hem alacağınız kabağın olgun olduğunu gösterir hem de orta büyüklükte olduğu için eve gidip kesmeye, doğramaya başladığınızda çok daha pratik bir şekilde onu kesip dilimlemenizi sağlar.
  • Dilimlenmiş bal kabağı nasıl seçilir?

    Eğer pazardan tüketeceğiniz kadar bal kabağı almaktan yanaysanız ve bu sebeple bal kabağını dilimlenmiş olarak temin ediyorsanız yine seçerken dikkat etmeniz gereken adımlar var tabii ki:

  • Öncelikle yukarıda da söylediğimiz gibi dilimlenmiş haldeki kabakların alt kısmında kabuğu duruyorsa bu kabukları inceleyerek işe başlayın ve kabukta bir benek, çatlak, yara izi olup olmadığını kontrol edin.
  • Yine kabuğun rengini gözden geçirin ve mat mı parlak mı göz gezdirin.
  • Eğer kabuğunda bir sorun yoksa ya da alacağınız dilimlerin kabuğu da temizlenmişse iç kısmını kontrol edin. İç kısmı çok lifli gözükenler yerine bütün bir halde duranları tercih edin. Aksi halde pişirdiğinizde bal kabaklarının lifleri iplik iplik gözükecek ve sunarken de yerken de sizi mutlu etmeyecektir.
  • Yine dilimlenmiş bal kabaklarını seçerken sertliğini de kontrol edebilirsiniz. Dilimlerin ne çok sert ne de çok yumuşamış olması iyi değildir. Bu yüzden orta sertlikte dilimleri tercih etmelisiniz.
  • Rengi çok açık renk kalan bal kabakları yerine daha turuncu dilimler de özellikle tatlısını yapmak isteyenler için daha lezzetli bir seçim olacaktır, aklınızda bulunsun.
  • Son olarak, eğer dilimlenmiş bal kabağı alacaksanız siz tezgahın başına gittiğinizde çoktandır orada duran, çekirdekleri alınmış ve ayıklanmış olan dilimler yerine çekirdekleri duran, dış etkenlerle daha az temas etmiş dilimleri tercih edebilir, böyle bir hizmet sunuluyorsa siz dilimi seçtikten sonra temizlenmesini isteyebilir ya da dilimin kabuk ve çekirdeklerini kendiniz evde temizleyebilirsiniz, aklınızda bulunsun.
  • Şu yazılarımıza da göz atmak isteyebilirsiniz:

    Üç Farklı ve Pratik Yöntemle: Bal Kabağı Buzlukta Nasıl Kolayca Saklanır?

    En Pratik Yöntemleriyle: Bal Kabağı Nasıl Pişilir?

    [ad_2]

    admin

    Recent Posts

    Pizza Tarifi – Pizza Yapılışı

    Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10 gr) kuru maya 1 tatlı kaşığı…

    22 saat ago

    Monaco vs PSG Maç Özeti ve Kaleciye Yapılan Faulün Analizi

    Giriş Monaco ile Paris Saint-Germain (PSG) arasındaki karşı karşıya gelme, bir tek iki ekip için…

    1 gün ago

    Fenomen Neşe Özkan Hayatını Kaybetti: Son Gelişmeler ve Anılar

    Sevinç Özkan Kimdir? Sevinç Özkan, Türkiye'de toplumsal medya fenomeni olarak tanınan ve genç yaşta geniş…

    1 gün ago

    KPSS 2024/2 Tercih Kılavuzu Yayınlandı: Önemi ve İncelenmesi

    KPSS Nedir? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların…

    1 gün ago

    Tapuda yeni dönem: Büyük Kolaylık

    Tapu işlemlerinde mülkiyet devri işlemleriyle ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre mülkiyet devri işlemleri…

    2 hafta ago

    Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? İle İlgili Yararlı Bilgiler

    Muşamba Nedir, Ne Anlama Gelir? 03 Ekim 2024 Perşembe 22:40 ABONE OL Muşamba, su geçirmezlik…

    3 ay ago