Oldukça fakat oldukça eskiden hayatımızda merdaneli çamaşır makineleri vardı. Biz mi çamaşırı yıkıyoruz, çamaşır mı bizi yıkıyor tam bilemediğimiz bir dönem.

Sonrasında otomatik çamaşır makineleri yaşamımıza girdi ve kirli çamaşırlarla aramızdaki ilişkide her şey değişti. Yalnız birkaç butona basıyor ve işi yıkama meydana getirecek makineye bırakıyorduk. Anneler mutluydu, babalar mutluydu, gençler mutluydu.

En önemlisi çamaşırlar mutluydu.

Bugün de merdaneden otomatiğe geçtiğimizdeki kadar büyük bir ‘yıkama devrimi’ ile karşı karşıyayız. Çamaşırla ilişkimizi tekrardan tanımlayacak bir değişiklik bu.

Seneler ilkin emek yoğun bir eylemden, çalışkan bir makineye geçiş yapmıştık. Şimdi otomatik makineden akıllı bir cihaza yükseliyoruz.

Bu yeniliğin adı: Otonom çamaşır makinesi.

Bizlere bu teknolojiyi sunan ise Arçelik Neo.

Peki, nedir bu otonom çamaşır makinesi?

Kimi zaman ne tür çamaşıra hangi programı uygulayacağımız mevzusunda kararsız kalabiliyoruz. Tamamımız yaşadık, deneme-yanılma metodu da üzücü sonuçlar verebiliyor.

Arçelik Neo bu dertleri düşünme zorunluluğunu bizlerden alan bir makine. Bundan dolayı Neo, suni zekâ destekli Optimix fonksiyonu ile çamaşırlarımızı çözümleme ediyor.

Hususi sensörlere haiz olan Optimix; tekstilin türünü, çamaşırın ağırlığını, kiirlilik seviyesini belirleyebiliyor. Böylece su tüketimini, program süresini, deterjan miktarını, sıcaklığı ve devir sayısını otomatikman ayarlıyor. Bu algoritma da yıkamanın daha efektif olmasını sağlıyor.

Kısacası; biz programı seçmiyoruz, program bizi seçiyor.

Duyarlı, Süratli ve Yoğun seçeneklerinden birine dokunup gerisini Neo’nun aklına bırakabiliriz.

“Ben detaylı olarak programları kendim belirlemek isterim” mu diyorsunuz? O süre Arçelik’in Homewhiz uygulamasından öteki programları seçmeniz de mümkün.

Pamuklu, bileşik, yünlü, karma, gömlek, perde, yorgan/kaz tüyü mont, havlu, koyu renkliler, spor, iç çamaşırı, havalandırma, makine temizleme benzer biçimde detaylı program seçeneklerini uygulamada görmüş olacaksınız.

Dizaynında da futuristik öğeler barındıran Neo tamamen dokunmatik ekranlı bir tasarıma haiz. Neo’nun deterjan çekmecesi de gene alışılagelmiş çekmecelerden oldukça değişik. Tutma yeri olmayan, basıldıktan sonrasında otomatik oluşturulan çekmece 2 değişik göze haiz.

Neo’nun algoritması başka neye mi yarıyor? Oldukça daha azca enerji ile oldukça daha etkin bir yıkama yapmanızı sağlıyor. A sınıfına gore yüzde 10 daha azca enerji ile çamaşır yıkayacaksınız. Sürdürülebilirlik mevzusuna girmişken, makine ağırlığının yüzde 24’ünün geri dönüştürülmüş malzemeden oluştuğunu da belirtelim.

Ek olarak Neo, evinizdeki kablosuz bağlantıyı kullanarak, oturduğunuz yerden, isterseniz evinize bile gelmeden “çamaşırı yıka” diyebileceğiniz, nesnelerin interneti adlı olağanüstü dünyanın bir parçası.

Uzun lafın kısası, karşımızda coşku verici bir teknolojik aygıt var.

Çamaşır yıkarken kafam rahat olsun diyor ve bir çamaşır makinesine teknolojik bir heyecanla dokunmak istiyorsanız Neo’ya bir göz atın.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )